Ако срещаш затруднения, докато се опитваш да получиш достъп до този уебсайт, моля, свържи се по телефона с +359 2 493 0121 или използвай приложение Google Асистент за FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Автобуси от и до Венеция

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.

Кликни тук
Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Актуална информация за маршрути
Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда
Удобства на бордаАвтобусите ни са оборудвани с широки и удобни седалки, тоалетна, Wi-Fi и електрически контакти.

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 35 държави и открий Европа с помощта на FlixBus

Към мрежата ни

Твоето автобусно разписание за Венеция

Разписание между
и
Избор на дни
Заминава
връщане
Дни Промени Зам. времетраене Прис.
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Купи сега' §§
времетраене: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Време за прекачване: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
през  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
през
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Ако харесваш карнавал, може би ще искаш да посетиш и тези градове:

Туристическа информация за Венеция

Обща информация за Венеция

Обща информация за Венеция

Венеция, Ла Серенесима, уникален и очарователен град с романтична атмосфера, е световноизвестна със своите канали. Разположена в северозападна Италия, Венеция е постоянно развиващ се град, който помещава забележителни архитектурни елементи. Нейното културно наследство е признато от ЮНЕСКО още през 1987 година, а нейният чар несъмнено омагьосва всеки един посетител.

Венеция е разделена на шест основни квартала и откровено можем да заявим, че с всяко следващо посещение ще те изненадва все повече и повече. Тесните улички, стръмните кули, многобройните паметници, музеи и църкви и, разбира се, красивите венециански канали създават усещането, че си в някоя средновековна приказка. Когато пристигнеш на някоя от нашите автогари в града, едно от нещата, които трябва да направиш е да се повозиш на известните венециански гондоли. Гледката е невероятна, а изживяването – несравнимо.

Мостът на въздишките (Ponte dei Sospiri) и площадът „Сан Марко“, разположен в сърцето на Венеция, са две от най-известните забележителности в града. Пътувай с FlixBus и опознай това райско кътче на атрактивни цени!

Забележителности във Венеция

Забележителности в Венеция

Венеция е град, пълен с живот, който се посещава целогодишно. Всяко кътче на града, всеки музей и всяка църква съдържат частица от миналото на Венеция и разказват нейната история. Не знаеш откъде да започнеш своята туристическа обиколка? Тогава препоръчваме да се отбиеш на площад „Сан Марко“ – може би най-емблематичното място във Венеция. Тук можеш да видиш едноименната базилика „Сан Марко“ и да изпиеш едно истинско италианско еспресо! В близост до площада се намира Дворецът на дожите (Palazzo Ducale), построен в готически стил. Дворецът символизира венецианската слава и власт и помещава творби на Тициан, Тинторето и Белини.

Безспорно друга важна забележителност в града е Канал Гранде (Canal Grande) – най-сниманото място във Венеция и също така най-важното трасе на водния транспорт в областта. Каналът пресича центъра на града и се разпростира от Венецианската лагуна до площад „Сан Марко“. Можеш да опознаеш Венеция по вода с гондола или с вапорето. Независимо кое ще избереш, няма да съжаляваш. Венеция е също част от списъка с нашите топ романтични дестинации в Европа. За повече вдъхновение посети нашата страница почивка за двама.

Култура и история във Венеция

Венеция: Култура & История

Венеция датира още от древността и още оттгава е обградена от вода. Поради бластия терен на местността, градът е построен постепенно и точно това го превръща в един изключителен архитектурен шедьовър. Около 450 моста свързват живописните венециански улици, често наводнявани от прилива. Площад „Сан Марко“, най-ниската точка на града, е потапяна всяка година, а наводнението от 1966 година превръща липсата на електричество в един от основните проблеми в района. За покровител на града се счита Сан Марко.

Освен всичко друго, Венеция е дом на едни от най-разкошните дворци в Европа като Ка д'Оро (Cà d’Oro), Ка Резонико (Cà Rezzonico) и Дворецът на дожите (Palazzo Ducale). А ако искаш да посетиш една от архитектурните емблеми на града, символ на венецианското изкуство, няма по-подходящо място от базиликата Санта Мария (Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari). Автобусите на FlixBus ще те отведат изгодно и удобно до Венеция – градът, който ще ти предложи едно различно културно изживяване.

Нощният живот във Венеция

Нощен живот в Венеция

Въпреки че Венеция не се слави с особено оживен нощен живот, това е без съмнение едно от най-очарователните места в Европа. Повечето клубове и барове са разположени в квартал Лидо. Така че, ако искаш да се забавляваш до зори, препоръчваме да се отправиш към тази част на града. А ако предпочиташ да се насладиш на един аператив в компанията на твоите приятели и да релаксираш под венецианското небе, тогава несъмнено трябва да отидеш на площад „Сан Марко“. Тук се намират модерните заведения на града, където можеш спокойно да изпиеш един, два или три коктейла! Харесваш концертите? Тогава, не се притеснявай! Венеция предлага по нещо и за всички тези, които биха искали да прекарат вечерта, слушайки музика, наслаждавайки се на местната култура. В града редовно се организират всякакви концерти. Е, убедихме ли те, че има какво да правиш в една от италианските перли дори през нощта?

Любопитни факти за Венеция

Интересни факти за Венеция

Венеция е известна със своите канали и острови, но питал ли си се някога как всъщност се е образувало това райско кътче? В началото, заради блатистия характер на местността, Венеция е съдържала само дървени къщички. Тежките конструкции пропадали бързо и безвъзвратно. Друг сериозен проблем за жителите на Венеция била „Acqua Alta“ – висока вълна, с която те се борили в продължение на много години. Искаш ли пред теб да се разкрият още от венецианските тайни? Искаш ли да посетиш най-тясната уличка в града – „Calleta“, широка само 53см? Имаш ли смелостта да посетиш прокълнатия замък „Ca’ Dario“? Тогава пътувай с FlixBus до Венеция и научи още невероятни истории!

Околностите на Венеция

Околностите на Венеция

Венеция се намира в италианската област Венето и пътувайки до този невероятен град, ще откриеш нови хоризонти. Горещо препоръчваме да посетиш островите Мурано, Бурано и Торчело, разположени в близост до италианския град. В Мурано можеш да се насладиш на древното изкуство на стъклоделието, Бурано е известен с производството на дантели и със своите цветни къщички, а Торчело е почти необитаем - спокойствието тук се усеща буквано във въздуха. Защо не обогатиш своето автобусно пътуване до Венеция, посещавайки живописните околности на града?

Твоите автогари в Венеция

Обърни внимание: в Венеция има 3 автогари
Автобусен билет от 9,99 лв.
Брой връзки от Венеция 246
Брой автобусни спирки в Венеция 3
Държава Италия