hero image

Автобуси от и до Бремен

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.
Кликни тук

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 35 държави и открий Европа с помощта на FlixBus.
Към мрежата ни

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.
Автобуси и околна среда

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.
Актуална информация за маршрути

На тази страница


Автобусни спирки в Бремен

Моля, обърнете внимание: вашият билет ще съдържа най-актуалната информация за адреса.

централна гара Бремен (Breitenweg)

Открий всички дестинации

Избирай от над 2,500 дестинации за пътуване в 37 държави.

Изследвай картата
Бремен: Бърза информация
Директно достъпни градове

129

Брой автобусни спирки

1

Страна

Германия

Екологично пътуване?

да

Туристическа информация за Бремен

Обща информация за Бремен

Бремен или Фрайе унд Ханзещат Бремен е не само известен ханзейски град, но също така културно и историческо съкровище. Освен статуята на Роланд и тази на Бременските музиканти, горещо препоръчваме да посетиш Стария град на Бремен. Разходката по „Schlachte“ – алеята, която минава покрай река Весер е задължителна. Мястото радва своите посетители с уютни ресторанти, модерни барове и пристанищна атмосфера. Друга популярна атракция в Бремен е квартал Шноор (Schnoor) или с други думи средновековния център на града. Пътувай с FlixBus на атрактивни цени и научи всичко, което трябва да знаеш за този прекрасен град.

Забележителности в Бремен

Едни от забележителностите, които трябва да видиш в Бремен, когато пристигнеш на нашата автогара са несъмнено статуята на Роланд и кметството, включени в списъка със световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО, но също Бременските градски музиканти. Все пак да отидеш в Бремен и да не видиш Бременските музиканти е като да отидеш в Рим и да не видиш папата. Не искаш да пропуснеш една от топ атракциите на града, нали? А ако вече си посещавал всички тези забележителности, не се притеснявай. Винаги можеш да се насладиш на една релаксираща разходка по Böttcherstraβe – улицата, която може да бъде описана като архитектурен рай, или да се отбиеш в Шноор. Ценителите на архитектурата съветваме да посетят една от многобройните църкви в града, например Бременската катедрала, построена в готически стил, или църквата „Свети Джон“. Освен църкви, в Бремен има и над 50 музея. Най-популярните от тях са Hafenmuseum (Пристанищният музей), Focke-Museum (Историческият музей) и Übersee-Museum (Етнографският музей).

Бремен : Култура & История

Когато говорим за Бремен, можем откровено да заявим, че неговото старо и красиво пристанище допринася за жизнената атмосфера на града. В миналото значим воден възел, а в наши дни популярна туристическа атракция, бременското пристанище предлага безброй възможности за забавление. Несъмнено една от тях е разходка с лодка по река Весер и дегустация на местни и екзотични ястия на борда на плавателния съд. А ако искаш да се пренесеш във времето, когато корабният занаят все още се е практикувал, препоръчваме да посетиш квартал Шноор, който и до днес е запазил средновековната си атмосфера. От Essighaus през градското кметство до Gewerbehaus, Бремен има какво да предложи на всеки един от нашите автобусни пътници!

Нощен живот в Бремен

Нощният живот в Бремен също е изключително оживен и интересен. Петък и събота са дните, когато туристите се сливат с тълпата от местни жители и всички се забавляват заедно до зори. Тук има всякакви барове и клубове – лаундж, рок, поп и други. За да откриеш своето място, препоръчваме да се отправиш към Стария град или района около гарата. Резервирай своя автобусен билет сега и опознай нощен Бремен!

Интересни факти за Бремен

Бремен е столицата на най-малката немска провинция (Свободен ханзейски град Бремен), която се състои единствено от Бремен и Бремерхафен. Бремен е още родното място на истинския Робинзон Крузо и последната спирка на Немския приказен маршрут (Deutsche Märchenstraße). „Deutsche Märchenstraße“ е популярна немска атракция, първоначално създадена през 1975 година с цел опознаването живота на братя Грим. Тя представлява маршрут, дълъг 600км, започващ в Ханау и свършващ в Бремен. А ако си от любителите на виното, ще ти разкрием още една тайна: най-голямата винена изба в света се намира в Бремен. Дадохме ли ти достатъчно причина да посетиш този красив ханзейски град?

Околностите на Бремен

Преди да отпътуваш от Бремен, горещо препоръчваме да посетиш зоологическата градина на брега на морето (Zoo am Meer) в Бремерхафен, магическият парк във Верден (Magic Park Verden) и сафари паркът в Ходенхаген (Serengeti Park Hodenhagen). Няма да съжаляваш!


Услугите на борда са в зависимост от наличността