hero image

Автобуси от и до Страсбург

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.
Кликни тук

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 35 държави и открий Европа с помощта на FlixBus.
Към мрежата ни

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.
Автобуси и околна среда

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.
Актуална информация за маршрути

На тази страница


Автобусни спирки в Страсбург

Моля, обърнете внимание: вашият билет ще съдържа най-актуалната информация за адреса.

Страсбург (Place de l'Étoile)

Открий всички дестинации

Избирай от над 2,500 дестинации за пътуване в 37 държави.

Изследвай картата
Страсбург: Бърза информация
Директно достъпни градове

160

Брой автобусни спирки

1

Страна

Франция

Екологично пътуване?

да

Туристическа информация за Страсбург

Обща информация за Страсбург

Страсбург е разположен на брега на река Рейн в Източна Франция, близо до границата с Германия. Освен център на регион Елзас, градът е седалище на Съвета на Европа и на Европейския парламент. Страсбург съчетава едновременно немска и френска култура и заинтригува посетителите си с уникална атмосфера. В допълнение, впечатляващата архитектура очарова както туристите, така и местните жители. В историческия център на Страсбург има много дървени къщички, например в квартал Малката Франция (La Petite France) – най-емблематичният в града. Въпреки това, несъмнено, ще забележиш и немското архитектурно влияние върху някои сгради. Квартал Нойщат, построен между 1870 и 1914, се слави с архитектурното си разнообразие и допринася за изключителната културна идентичност на града. Когато пристигнеш на нашата автогара в Страсбург, ще имаш възможност да посетиш древни библиотеки, интересни музеи и впечатляващи паметници като Страсбургската катедрала например.

Забележителности в Страсбург

Страсбург е синоним на култура, чиято стойност е незаменима. Твоето автобусно пътуване не би било така ползотворно, ако не се интересуваш поне малко от културното богаство на града. Страсбург е особено известен със своята Национална и университетска библиотека. Тя съдържа обширна колекция от над 3 милиона документа във формата на ръкописи и наследствени предмети. Това е втората по големина библиотека във Франция. Препоръчваме да посетиш също дворец „Роан“, който в момента помещава 3 музея. Тук, освен всичко друго, ще откриеш Музея на изящните изкуства и една разнообразна колекция от картини и скулптури, идващи от цял свят. Страсбургската катедрала си заслужава да бъде видяна само от чисто архитектурна гледна точка, но не се задоволявай само с това. Вътре, в катедралата, имаш възможност да видиш нейния известен астрономически часовник.

Страсбург: Култура & История

Квартал Малката Франция, състоящ се от тесни калдъръмени улички, се намира в центъра на Страсбург и се отличава със запазената си средновековна атмосфера. Мястото е обявено за световно наследство от ЮНЕСКО поради една много проста причина: тук са разположени най-красивите паметници на града. Нещо повече – едни от най-уютните кафенета и ресторанти в Страсбург. Регион Елзас е известен със своята вкусна храна, така че горещо препоръчваме да опиташ някои от характерните ястия за района.

Нощен живот в Страсбург

Ако си от нощните птици, които обичат да се забавляват, Страсбург определено ще ти хареса. Когато луната изгрее, ще имаш стотици хиляди възможности да прекараш вечерта си. През деня можеш да се отпуснеш на брега на реката в компанията на студена бира, но имай предвид, че с падането на нощта атмосферата в града се оживява. В тази част на Страсбург ще откриеш много клубове, където пускат едни от най-известните диджей. Изисканите клубове са разположени в квартал Крутенау (Krutenau), където всъщност живее елита на града. Някои от тях са Café des Angers и Living Room. Ако си от привържениците на театъра или каберето, съветваме да се отбиеш в Salamandre. Тук често се организират културни събития и изложби. В Рейнската опера (Opéra national du Rhin) можеш да се насладиш на някое известно балетно представление, а в Dubliner – да изпиеш чаша местна бира.

Интересни факти за Страсбург

Ако пътуваш с един от нашите автобуси до Страсбург през декември, ще имаш привилегията да посетиш известния коледен базар на града. През този празничен период над 300 щанда продават различни видове храни, напитки и декорации. По традиция, на площад Kléber се поставя коледна елха, висока 30 метра, а на площад Dauphine – ледена пързалка с диаметър 300 кв. метра. Страсбург, ежегодно осветен с хиляди светлини, е столицата на Коледа!

Околностите на Страсбург

Страсбург е разположен на границата между Франция и Германия и олицетворява френско-немското примирие. В сърцето на градината Ле Жардин де Де Ривс се намира вратата към град Кел в Германия: портата Мимрам. Тя е един от символите на града и, разбира се, емблема на двукултурния характер на Страсбург. Ето един интересен факт: прес последните 75 години градът променя своята националност 4 пъти. Елзас е най-малката област във Франция, но също така – една от най-очарователните. Пътувайки с автобусите на FlixBus в околностите, ще попаднеш на много средновековни замъци и пещерни къщи


Услугите на борда са в зависимост от наличността