Ако срещаш затруднения, докато се опитваш да получиш достъп до този уебсайт, моля, свържи се по телефона с +359 2 493 0121 или използвай приложение Google Асистент за FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Автобуси от и до Рим

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.

Кликни тук
Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Актуална информация за маршрути
Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда
Удобства на бордаАвтобусите ни са оборудвани с широки и удобни седалки, тоалетна, Wi-Fi и електрически контакти.

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 35 държави и открий Европа с помощта на FlixBus

Към мрежата ни

Твоето автобусно разписание за Рим

Разписание между
и
Избор на дни
Заминава
връщане
Дни Промени Зам. времетраене Прис.
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Купи сега' §§
времетраене: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Време за прекачване: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
през  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
през
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Ако харесваш архитектура, може би ще искаш да посетиш и тези градове:

Туристическа информация за Рим

Обща информация за Рим

Обща информация за Рим

Рим или „Градът на Седемте хълма“ е столицата на Италия и най-големият град в страната. Намира се на реките Тибър и Аниене, а предградията му достигат до бреговете на Тиренско море. В наши дни Седемте хълма на Рим се издигат в центъра на града и са считани за историческа и географска забележителност. Пет от тях са осеяни със забележителни сгради, паркове и паметници, а Палатин (може би най-известният) е обявен за археологически обект. Сенаторският дворец и градската администрация са разположени върху хълма Капитолий. Италианската столица очарова не само със своята богата история, но и с космополитната си атмосфера. Без съмнение тук има по нещо за всеки вкус – барове, клубове, галерии, музеи, паркове. Рим е считан още за една от най-романтичните дестинации в Европа (за повече информация и вдъхновение посети страницата ни почивка за двама). Когато нашите автобуси те отведат в сърцето на Италия, остава да направиш само още едно нещо – да видиш папата. Малък съвет: предварително проучи графика на папа Бенедикт.

Забележителности, датиращи от времето на Древен Рим

Забележителности в Рим

Когато говорим за пътуване до Рим, без съмнение посещението на Колизеумът – едно от Седемте чудеса на света, е задължително. Колизеумът или Колизеят е единствената забележителност, част от списъка на Новите седем чудеса на света, която се намира на територията на Европа. Твърди се, че това е най-просторният и най-възхитителният амфитеатър, датиращ от времето на Древен Рим. Мястото, където са изгубили живота си над 500,000 гладиатори и над един милион животни. Римският форум, от друга страна, е бил политически, търговски и религиозен център на Древен Рим. Състоял се от храмове, базилики и арки, но още – Роастра (трибуна за изнасяне на речи), Куриа (седалище на Римския сенат), Табулариум (държавен архив), Милиариум Ауреум (географски ориентир) и Клоака Максима (голям подземен канал), от които днес са останали предимно развалини. Малък съвет: с един билет можеш да посетиш Римският форум и Колизеумът!

Любителите на пастата съветваме да посетят Музея на пастата (Museo Nazionale delle Paste Alimentari). Да, точно така – Рим си има свой собствен Музей на пастата, където се помещават различни машини за производство на паста, любимото ястие на малки и големи. Докато си в италианската столица, не пропускай да посетиш Фонтан ди Треви – един от най-известните фонтани в света. Според легендата всеки, който хвърли монета във фонтана някой ден ще се завърне в Рим. Искаш ли да провериш? 

Рим - култура и история

Рим: Култура & История

Според легендата Рим или „Вечният град“ е основан през 753 г. пр. Хр. от синовете на бог Марс – братята Ромул и Рем. Твърди се, че те са откърмени от вълчица. Оттук идва и символът на Рим – капитолийска вълчица или Lupa Capitolina (на латински), кърмеща двамата братя.  Символът на града всъщност представлява бронзова статуя, датираща от 6 век пр. Хр. В наши дни тя се намира в Капитолийските музеи в Рим.

Древен Рим, първоначално основан като самостоятелна държава, се радва на активно развитие в продължение на 1 200 години, до разпадането си на Източна и Западна Римска империя през 476 г. пр. Хр. Някои историци смятат, че Източната Римска империя (наречена впоследствие Византийска империя) е всъщност наследник на Древен Рим. С други думи твърди се, че Древен Рим продължава съществуването си дори след окончателния упадък на Западната Римска империя, но под друго име – Византия. Византия съществува до 1453г., когато е окупирана от Османската империя. Османското владичество, двете световни войни, фашисткото управление на Бенито Мусолини (и други) формират богатата история на съвременната италианска столица. Тя е един от градовете в света, който не само оцелява, но и процъфтява с течение на времето. Множеството музеи в Рим разказват за неговото пъстро минало. Така че, когато нашите автобуси те отведат в сърцето на Италия, не пропускай да посетиш поне един от тях. Ето няколко предложения: Капитолини, Ватикана, музеят на Римските цивилизации. 

Нощният живот в Рим

Нощен живот в Рим

Нощният живот в италианската столица наподобява някогашните римски пиршества. Тук има по нещо за всеки вкус – безброй барове, клубове и ресторанти. Например Room26 (един от клубовете с най-добра аудио система в Европа), La Cabala (пиано бар) и Vicious Club, където пускат хаус, техно, електро и рап. Обикновено италианците се срещат към 9ч, вечерят заедно и после обсъждат къде да прекарат нощта. След това, на път за вкъщи, се наслаждават на вкусен кроасан (cornetto) и топло капучино – една от традициите, свързани с нощния живот в Рим.

Любопитни факти за Рим

Интересни факти за Рим

Ватикан, най-малката независима държава в света и също така седалище на папата, се намира в западната част на Рим. Тя си има своя собствена армия, железопътна гара, поща и радиостанция. Тук е разположена базиликата „Свети Петър“ – най-голямата християнска църква в света. През 50 г. пр. Хр. Рим става първият модерен град, достигнал население от 1 милион души. Едва през 19-ти век Лондон изравнява този рекорд. Във „Вечния град“ се намира най-големият университет в Европа и вторият по големина в света – „Ла Сапиенца“ (La Sapienza), датиращ от 1303 година. Не на последно място, Рим е домът на първия търговски център в света, построен от император Траян,  където се продавали различни дрехи, хранителни продукти и подправки. 

Красивите околности на Рим

Околностите на Рим

Околностите на Рим са толкова впечатляващи колкото самият град. Ако търсиш вдъхновение, ето няколко предложения: град Тиволи, Кастели Романи и Градината на Нинфа.

На около 30км от Рим се намира древният град Тиволи, където римските императори са строяли своите летни резиденции и дворци. Тук са разположени Вила д'Есте – един от най-красивите паркове в Европа, и храмът на Херкулес. Вила д'Есте е архитектурно-парков комплекс, състоящ се от дворец и множество фонтани. Включен е в списъка със световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Храмът на Херкулес е популярна дестинация сред любителите на древногръцката митология.

Кастели Романи (в превод „римски замъци“) е местност в Лацио, служила за вилна зона на римските благородници. Замъците са разположени върху бивша вулканична зона, днес обградена от езерата Неми и Албано. 

Градината на Нинфа се намира на 60км южно от Рим и се разпростира на площ от 8 хектара. Представлява съвкупност от пъстроцветни растения, извори, ручеи и средновековни руини. Нищо чудно, че посетителите на градината я смятат за най-романтичното място на света, нали? 

Твоите автогари в Рим

Обърни внимание: в Рим има 3 автогари
Автобусен билет от 5,99 лв.
Брой връзки от Рим 292
Брой автобусни спирки в Рим 3
Държава Италия