flixbus logo
hero image

Автобуси от и до Цюрих

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.
Кликни тук

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 35 държави и открий Европа с помощта на FlixBus.
Към мрежата ни

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.
Автобуси и околна среда

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.
Актуална информация за маршрути

На тази страница

Популярни автобусни маршрутиАвтобусни спиркиПътеводител за града

Автобусни спирки в Цюрих

Моля, обърнете внимание: вашият билет ще съдържа най-актуалната информация за адреса.

централна гара Цюрих (автопарк Sihlquai)

Открий всички дестинации

Избирай от над 2,500 дестинации за пътуване в 37 държави.

Изследвай картата
Цюрих: Бърза информация
Директно достъпни градове

92

Брой автобусни спирки

1

Страна

Швейцария

Екологично пътуване?

да

Туристическа информация за Цюрих

Обща информация за Цюрих

Цюрих е най-големият град в Швейцария: културен, индустриален, финансов и транспортен център на страната. Считан е за най-богатото населено място в Европа и също така за един от най-важните банкови центрове в света. Разположен на северозападния бряг на Цюрихското езеро и обграден от гористи хълмове, Цюрих е без съмнение един от най-красивите градове на Стария континент. Още ли се чудиш защо е любима дестинация на нашите пътници? Ако се двоумиш къде да прекараш уикенда, скачай в един от автобусите за Цюрих и се забавлявай!

Забележителности в Цюрих

Обичаш ли шоколад? Ами шоколада Линд? Тогава със сигурност трябва да започнеш своята туристическа обиколка от фабриката на „Линд“, която се намира само на 5км от центъра на Цюрих. Тук не само можеш да се потопиш в света на шоколада и буквално на удоволствието, но и да си купиш лакомства на изгодни цени. Звучи ли ти примамливо?

Линденхоф, малък хълм на брега на река Лимат, е географският и исторически център на града. Тук има красив замък („Линденхоф“), който е една от топ атракциите на Цюрих. Малък съвет: мястото е също подходящо за снимки!

Катедралата Гросмюнстер, в старата част на Цюрих, датира от далечната 820 година и според някои е най-красива забележителност в града. Двете й кули са отворени за посещение и радват посетителите си с невероятна гледка към Цюрих и околностите.

Други интересни забележителности в града са Старата ботаническа градина, Водната църква (Helmhaus) и музеят на часовниците „Баер“.

Цюрих: Култура & История

Цюрих е град с богата култура и история. Около Цюрихското езеро са открити руини от селища, датиращи още от Неолита и Бронзовата ера, а около хълма Линденхоф – останки от времето на келтите. Счита се, че името на града произлиза от келтската дума „турус“. По времето на римляните, в Turicum (днешен Цюрих) са се таксували стоките, транспортирани по река Лимат между селищата Галия Белкига и Реция. През 929 година Цюрих се споменава официално като населено място. С времето градът процъфтява и се превръща в едно от най-важните европейски средища.

Културата в Цюрих е изключително разнообразна: опера, театър, художествена галерия, концертна зала, множество кина и музеи, тук наистина има по нещо за всеки вкус. Препоръчваме ти да посетиш Швейцарския национален музей и галерията Кунгтхаус. А за финал на твоята почивка – да похапнеш Zürcher Geschnetzeltes (традиционно ястие) в някой уютен ресторант и да се отбиеш в Кабаре Волтер, където през 1916 година се заражда дадаизмът.

Нощен живот в Цюрих

Цюрих е идеалното място за всички нощни птици. Цюрих е градът с най-динамичен и разнообразен нощен живот в цяла Швейцария. Цюрих е дестинацията, която трябва да посетиш макар само за една нощ. Гарантираме, че тази нощ ще бъде незабравима! Независимо дали ще избереш да прекараш вечерта в един от многобройните барове на Langstrasse, в някой уютен ресторант или гледайки известно представление, няма да съжаляваш. Ето няколко предложения: Dante Bar, Gonzo Club и Stall 6.

Интересни факти за Цюрих

Знаеше ли, че в Цюрих се намира най-големият часовников циферблат на европейско равнище? А знаеше ли, че в града има 1200 различни фонтана? Казано по друг начин – ще се натъкнеш на един от красивите швейцарски фонтани почти на всеки ъгъл. Малък съвет: приготви фотоапарата си. Латинският е широко разпространен в Швейцария – защо не научиш някоя сентеция преди да се отправиш на своето приключение? Всеки 9/10 жители на страната работи в Цюрих. Ето защо градът е предпочитан най-вече за бизнес пътувания и стандардът на живот тук е висок. Имай впредвид, че за да прекараш един уикенд в Цюрих ще ти трябват повече пари отколкото в другите европейски градове.

Околностите на Цюрих

Подобно на малко други градове в Европа, Цюрих радва посетителите си с впечатляваща панорамна гледка. За това преди да се отправиш на пътешествие в околните села и градове, горещо препоръчваме да се насладиш на едно пътуване с параход по Цюрихското езеро. Освен че ще си отпочинеш, гледката към живописните околности ще те остави без дъх. А ако предпочиташ, можеш да посетиш някой от другите градове около езерото като например Уцнах, Санкт Гален или Кюснахт.


Услугите на борда са в зависимост от наличността