Ако срещаш затруднения, докато се опитваш да получиш достъп до този уебсайт, моля, свържи се по телефона с +359 2 493 0121 или използвай приложение Google Асистент за FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Автобуси от и до Женева

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.

Кликни тук
Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Актуална информация за маршрути
Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда
Удобства на бордаАвтобусите ни са оборудвани с широки и удобни седалки, тоалетна, Wi-Fi и електрически контакти.

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 35 държави и открий Европа с помощта на FlixBus

Към мрежата ни

Твоето автобусно разписание за Женева

Разписание между
и
Избор на дни
Заминава
връщане
Дни Промени Зам. времетраене Прис.
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Купи сега' §§
времетраене: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Време за прекачване: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
през  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
през
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Ако харесваш реки и езера, може би ще искаш да посетиш и тези градове:

Туристическа информация за Женева

Обща информация за Женева

Обща информация за Женева

Женева се намира в Югозападна Швейцария, на границата с Франция и на брега на езерото Леман (Женевското езеро). С около 2 милиона жители, повечето от които са чужденци, това е вторият по големина град в страната. Важен икономически и дипломатически център, Женева е седалище на много международни организации, включително ООН. След Виена и Цюрих, това е деветото по големина финансово средище в света. Несъмнено, Женева е един от най-красивите градове, съчетаващ красива природа и историческа архитектура – идеалното място за едно спонтанно бягство от ежедневието. Пътувай с автобусите на FlixBus и се докосни още днес до вълшебството на Алпите и Швейцария!

Забележителности в Женева

Забележителности в Женева

Бреговете на Женевското езеро предлагат невероятна гледка, която няма да искаш да забравиш по време на твоето пътуване с един от нашите автобуси. Може да посетиш парковете и градините в околността или фонтана Же д'О. Освен топ атракция в града, това е един от най-големите фонтани в света. Когато пръска вода във въздуха, на 140 метра височина, фонтанът се вижда от цяла Женева. Старият град е живото доказателство за пъстрото минало на Женева – тук можеш да посетиш над 30 музея и художествени галерии. Например: музей „Ариана“, институт и музей на Волтер, международен музей на Червения кръст. Препоръчваме да посетиш и Двореца на нациите, построен между 1919 и 1938 като седалище на Обществото на народите (ОН). Женева е също подходяща дестинация за пазар. Независимо какво търсиш, най-вероятно ще го намериш тук. Градът е сред най-очарователните места в света – не пропускай да го посетиш!

Култура и история в Женева

Женева: Култура & История

Женева е основана като римско селище през далечната 58г. пр. Хр. Благодарение на бързото си развитие, през Средновековието вече е важно търговско средище. Преди да бъде обявен за независима република през 1535 година, градът е нападан няколко пъти заради стратегическото си местоположение. След това се превръща в убежище за протестантите, преследвани из цяла Европа. По-късно Женева привлича много философи и художници като Волтер и Русо. През 1814 година Женева се присъединява към Швейцария и значението й като банков център нараства значително. По това време градът е двигател на Индустриалната революция в Европа. В наши дни историята на Женева, повлияна от различни култури и народи, се счита за модел за подражение за останалата част от света.

Нощният живот в Женева

Нощен живот в Женева

Женева има репутация на по-сериозен и луксозен град, където хората изглеждат погълнати от работа през деня и изтощени вечерта. Обаче, ето един съвет от наш вътрешен човек: нощният живот в Женева е толкова разнообразен колкото международните му жители. Въпреки че ще ти е нужен малко късмет, за да намериш своето любимо място, тук наистина има всичко: луксозни клубове, вино барове, лаундж барове и коктейл барове, уютни ресторанти. Споменахме ли, че в града редовно се организират социални събития като сбирки на любителите на виното?

Обикновено баровете в Женева затварят в 2 през нощта, а клубовете в 5 сутринта. Нощният живот е разделен на 3 епицентъра - La rue de l'école de médecine, Place de l'Ile и Carouge. Най-известните заведения са Baroque Club, Rooftop 42, Bottle Brothers, L’Apothicaire и Barbershop. За да избегнеш неприятни ситуации, имай предвид, че нощният живот в Женева е скъп.

Интересни факти за Женева

Интересни факти за Женева

Знаеше ли, че в Женева се намира второто по големина сладководно езеро в Европа? Женевското езеро е разделено между Франция и Швейцария и има форма на полумесец. Без съмнение е една от топ атракциите в града – тук редовно се организират съзтезания с яхти. А знаеше ли, че ръчният часовник е създаден в Женева? „Цветният часовник“ (Blumenuhr) е една от най-посещаваните забележителности в града, олицетворение на часовниковата индустрия, чиито стандарти поставя Женева. Друго важно изобретение, произлизащо от града е световната мрежа (World Wide Web). В наши дни стотици хиляди потребители, търсещи и намиращи най-различна информация, са облагодетелствани от тази „иновация“.

Околностите на Женева

Околностите на Женева

Разположена на брега на Женевското езеро, Женева е несъмнено един от най-красивите градове в Европа. Ето защо, преди да се отправиш на еднодневно пътешествие, горещо препоръчваме разходка с лодка по Женевското езеро. Няма да съжаляваш! Ако все пак предпочиташ да излезеш извън границите на града, ето нашите предложения: Анси (Франция), Овронац (Ovronnaz) и Монтрьо.

Анси е малък китен град, разположен в Предалпите, на северния бряг на езерото Анси. В миналото столица на Женевското графство, а в наши дни – любима туристическа дестинация на малки и големи, Анси е един от градовете, които ще те впечатлят с култура, история и природа. Автобусите на FlixBus ще те отведат от Женева до Анси на атрактивни цени за по-малко от час.

Овронац е ски курорт в Швейцарските Алпи, известен със своите минерални бани. Намира се на около 2 часа път от Женева, високо в планината над долината Рона, и впечатлява своите посители с невероятна гледка към околностите. Когато пристигнеш в Овронац, препоръчваме да вземеш лифта и да се качиш на върха. Панорамата, която ще се разкрие пред теб, ще те остави без дъх!

Монтрьо, разположен на източния бряг на Женевското езеро, е част от швейцарската ривиера и популярен курорт. Освен с мекия си климат и живописна природа, Монтрьо е известен и със своите фестивали. Може би един от най-посещавание е фестивалът, който се провежда всяка година в памет на Фреди Меркюри. Ако дойдеш в града през септември, не пропускай да го посетиш. Статуята на рок-музиканта се издига на крайбрежната улица в Монтрьо и е една от топ атракциите сред феновете на рок музиката. А ако искаш да се насладиш на впечатляваща гледка към Женевското езеро, препоръчваме да посетиш Шато де Шийон (Шильонския замък).

Твоите автогари в Женева

Обърни внимание: в Женева има 2 автогари
Автобусен билет от 5,99 лв.
Брой връзки от Женева 139
Брой автобусни спирки в Женева 2
Държава Швейцария