flixbus logo
hero image

Автобуси от и до Барселона

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.
Кликни тук

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 35 държави и открий Европа с помощта на FlixBus.
Към мрежата ни

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.
Автобуси и околна среда

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.
Актуална информация за маршрути

На тази страница

Популярни автобусни маршрутиАвтобусни спиркиПътеводител за града

Автобусни спирки в Барселона

Моля, обърнете внимание: вашият билет ще съдържа най-актуалната информация за адреса.

Барселона (автобусен терминал северна Барселона)

Barcelona (Sants)

Barcelona Sants (IC)

Открий всички дестинации

Избирай от над 2,500 дестинации за пътуване в 37 държави.

Изследвай картата
Барселона: Бърза информация
Директно достъпни градове

39

Брой автобусни спирки

3

Страна

Испания

Екологично пътуване?

да

Туристическа информация за Барселона

Обща информация за Барселона

Барселона е, без съмнение, един от най-красивите градове както в Испания, така и в Европа. Освен столица на Каталуния и дом на едноименния ФК Барселона, градът още помещава едни от най-красивите забележителности на Стария континент. Разположена между морето и планините, Барселона очарова своите посетители и жители с уникална природа. Поради тази причина, когато пътуваш с един от нашите автобуси до испанския град, можеш да прекараш време както на плажа, така и на чист въздух. Например, можеш да посетиш планината Монтсерат, в близост до каталунската столица, и да се насладиш на една прекрасна гледка към околностите. С над 1.6 милиона жители, Барселона е още важен културен и исторически център. Парк „Гуел“, Монтжуик и статуята на Колумб са само малка част от нещата, които можеш да видиш, когато пътуваш с FlixBus до Барселона.

Забележителности в Барселона

В Барселона има безброй забележителности и ако трябва да сме честни, едва ли ще успееш да видиш всичко наведнъж. Все пак, има някои места, които определено не трябва да пропускаш. Едно от тях е „La Barceloneta“ (Барселонета) – квартал на рибари и моряци, който се простира от старото пристанище на града до един от най-красивите му плажове. Оживен район, пълен с ресторанти, тераси, кафенета и барове, Барселонета е още мястото, където ще намериш статуята на Христофор Колумб. Друго място, което си заслужава да бъде посетено е хълмът Монтжуик, разположен 173 метра над морското равнище. Тук можеш да посетиш замъка „Монтжуик“, военна крепост от 1640 година, или Националния дворец, дом на Каталунския национален музей на изкуствата. Препоръчваме да видиш още дворецът Гуел“, Каса Батийо и базиликата „Саграда Фамилия“ – едни от най-добрите произведения на архитекта Гауди.

Барселона: Култура & История

Формирани в продължение на 2.000 години, културата и историята на Барселона могат да бъдат описани като „невероятни“. Първоначално основана под името Барсино, Барселона е била заобиколена от стена, отломките, от която са запазени дори до днес. Едва ли е нужно да казваме, че тези руини са всъщност една от аткрациите на града. Каталунската столица е била под Османско владичество в продължение на 200 години, като след това се превръща в дом на Арагонската корона – трайна персонална уния на различни територии. За да добиеш представа какъв е бил животът в града между 8-ми и 15-ти век, препоръчваме да посетиш готическия квартал. А ако искаш да научиш повече за културата на Барселона, несъмнено трябва да се разходиш из квартал Енсанхе (на каталунски Eixample). За финал на твоята туристическа обиколка, препоръчваме да се отбиеш в заведението „Via Fora“, където можеш да хапнеш tortilla, paella или gazpacho.

Нощен живот в Барселона

Нощният живот в Барселона е оживен и предлага по нещо за всеки вкус и бюджет! Тук можеш да се забавляваш цяла нощ или просто да прекараш една спокойна вечер в някой уютен ресторант. Две от най-известните дискотеки в испанския град са Razzmatazz и Pacha. Razzmatazz се намира в района на Poblenou и се състои от 5 различни зали, а Pacha – в квартал Барселонета, където, както вече споменахме, е пълно с барове. Защо не започнеш вечерта с един студен, освежаващ коктейл? А ако предпочиташ просто да вечеряш и да си отпочинеш в компанията на любимите ти хора, препоръчваме да посетиш Bar Lobo. Тук има огромен избор от ястия и напитки. Пътувай с автобусите на FlixBus до Барселона и прекарай един незабравим уикенд!

Интересни факти за Барселона

Знаеше ли, че Барселона е основана от бащата на Ханибал - Хасдрубал Барка? А знаеше ли, че според някои легенди, тя всъщност е основана от Херкулес? Независимо дали градът е наследство, оставено от гръцкия полубог, или не, едно е сигурно – впечатляващата архитектура на Барселона е повлияна от римляните, маврите и арабите. Каталунската столица още разполага с голяма пешаходна зона, която се равнява на размерите на около 260 футболни игрища. Искаш да научиш още любопитни факти за Барселона? FlixBus ще те отведе до испанския град и обратно на атрактивни цени!

Околностите на Барселона

Барселона е известна със своето уникално местоположение. Пътуването с автобус до този невероятен град ти дава възможност да прекараш време на плажа, в планината или провинцията. Монтсерат, само на около 2 часа път от каталунската столица, радва посетителите си с изключителна гледка не само към околностите, но и към Майорка. Планинските селища в областта са известни с производството на вино, сирене и маслини. Защо не добавиш нещо испанско към следващата си трапеза?


Услугите на борда са в зависимост от наличността