Ако срещаш затруднения, докато се опитваш да получиш достъп до този уебсайт, моля, свържи се по телефона с +359 2 493 0121 или използвай приложение Google Асистент за FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Автобуси от и до Копенхаген

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.

Кликни тук
Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Актуална информация за маршрути
Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда
Удобства на бордаАвтобусите ни са оборудвани с широки и удобни седалки, тоалетна, Wi-Fi и електрически контакти.

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 35 държави и открий Европа с помощта на FlixBus

Към мрежата ни

Твоето автобусно разписание за Копенхаген

Разписание между
и
Избор на дни
Заминава
връщане
Дни Промени Зам. времетраене Прис.
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Купи сега' §§
времетраене: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Време за прекачване: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
през  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
през
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Ако харесваш изкуство, може би ще искаш да посетиш и тези градове:

Туристическа информация за Копенхаген

Обща информация за Копенхаген

Обща информация за Копенхаген

Копенхаген е столицата на Дания и най-големият град в страната. Тук се намира най-голямото летище на територията на Скандинавия – летище Копенхаген, Каструп или просто летище Копенхаген. Датската столица се разпростира върху островите Шеланд и Амагер. Отделните части на Копенхаген са свързани чрез голям брой мостове и тунели, а градският пейзаж, доминиран от крайбрежни алеи и брегови линии, привлича и очарова стотици хиляди туристи. През 2008 година Копенхаген е обявен за най-добрия град за живеене в света и освен исторически, икономически и културен център на Дания, той е един от финансовите центрове на Северна Европа. Не забравяй, че в Копенхаген се намира и един от най-добрите увеселителни паркове в Европа – парк „Тиволи“. Автобусите на FlixBus ще те отведат в сърцето на града, откъдето можеш да достигнеш до парка само за няколко минути или просто да започнеш да опознаваш датската култура.

Забележителности в Копенхаген

Забележителности в Копенхаген

Чувал ли си историята за Малката русалка? А знаеше ли, че това е официалният символ на Дания? Вдъхновен от приказката на Ханс Кристиан Андерсен, през 1913 година, Едвард Ериксен създава бронзова статуя, изобразяваща русалка. Внушителната скулптура се издига на една скала на брега на крайбрежната улица Лангелиние (Langelinie) и без съмнение е една от забележителностите в Копенхаген, която трябва да посетиш! Друга забележителност, която със сигурност заслужава вниманието ти, е Кръглата кула. Построена през 1642 година, това е една от най-старите функциониращи обсерватории в Европа. Оттук се разкрива красива гледка над Копенхаген. Не я пропускай! Горещо препоръчваме да посетиш дворецът Кристиансборг – дом на датския парламент, и замъкът Росенбор – архитектурен шедьовър от времето на Ренесанса. Малък съвет: в близост до Копенхаген се намира и замъкът Кронборг, по-известен като „замъка на Хамлет“. Районът около пристанище Нюхавн е също популярна туристическа дестинация. Оттук можеш да пътуваш до Швеция или просто да обиколиш града по вода. В края на пристанището има котва, поставена в памет на всички датски моряци, загубили живота си по времето на Втората световна война. За да завършиш твоята обиколка по един изключително интересен начин, те съветваме да посетиш Християния – частично независим район в Копенхаген със свои собствени закони и правила. Заинтригувахме ли те?

Култура и история в Копенхаген

Копенхаген: Култура & История

Предполага се, че историята на Копенхаген датира още от епохата на викингите, но според официалните данни градът е основан през 1167 година като крепост и търговско пристанище, и е обявен за столица на Дания през 1443 година. През 17-ти век, вследствие на нарастналото му влияние, Копенхаген е атакуван често от Ханзайската лига, а през 18-ти век чумата намалява населението му с една трета. Следват два трагични пожара и бомбардировки от страна на британците. През 19-ти и 20-ти век Копенхаген започва да процъфтява отново. В наши дни датската столица е не само космополитен град, но и политически и културен център. За да опознаеш културата и историята на Копенхаген, горещо препоръчваме да посетиш един от многобройните музеи в града, например Националният исторически музей или Арбейтмусел (музеят на работниците).

Нощен живот в Копенхаген

Нощен живот в Копенхаген

Копенхаген определено не е „парти столицата“ на света, нито дори на Европа, но без съмнение е един от градовете, в които ще прекараш някои от най-вълнуващите си нощи! Както в повечето европейски столици, тук има всичко – клубове, барове, кафенета и ресторанти. Не се съмняваме, че ще намериш идеалното място за теб. Мястото, където ще изживееш незабравими мигове, независимо дали избереш да се забавляваш цяла нощ или просто да релаксираш. Все пак, ето няколко предложения: Bo-Bi Bar, Vega, Culture Box и HIVE

Интересни факти за Копенхаген

Интересни факти за Копенхаген

Знаеше ли, че всъщност парк „Тиволи“ в Копенхаген вдъхновява Уолт Дисни да създаде своята поредица от тематични паркове? А знаеше ли, че Копенхаген е считан за „най-щастливият“ град в света? Столицата на Дания е също известна със своите „островърхи покриви“. Твърди се, че линията на хоризонта над града е нарушавана единствено от куполите на църкви и дворци. Малък съвет: веднъж в седмицата входът на повечето музеи е безплатен. Защо не се възползваш?

Околностите на Копенхаген

Околностите на Копенхаген

След като разгледаш основните забележителности в Копенхаген, ти остава само едно – да опознаеш очарователните околности на датската столица. Ето няколко предложения: остров Лоланд, Каструп и Клампенборг.

Остров Лоланд се намира само на около 30 минути от Копенхаген и е третият по големина остров в Дания. Като изключим запазените дюнни плажове, историческите църкви и музеи, без съмнение топ атракцията на острова е сафари паркът Кнутенборг (Knuthenborg Safaripark). Това е най-големият парк на територията на Скандинавия, където можеш да видиш над 900 различни животински вида, включително тигри, антилопи и жирафи.

В град Каструп се намира Националният аквариум на Дания (Den Blå Planet), който всъщност е най-големият аквариум в Северна Европа. Неговата основна мисия е да разпространява морска информация и да подпомага научни проекти.

Град Клампенборг е домът на най-стария увеселителен парк в света – парк „Бакен“ (Bakken). Паркът датира от 1583 година и е считан за „народната“ версия на парк „Тиволи“. Тук има около 40 атракционни съоръжения, които без съмнение ще те забавляват през целия ден.

А ако искаш да посетиш друга от скандинавските страни, автобусите на FlixBus ще те отведат от Копенхаген до Малмьо само за 1 час! По пътя ще преминеш през световноизвестния мост Йоресунд, който освен, че свързва Дания и Швеция, е считан за архитектурен шедьовър.

Твоята автогара в Копенхаген

Автобусен билет от 7,99 лв.
Брой връзки от Копенхаген 102
Брой автобусни спирки в Копенхаген 1
Държава Дания