Автобуси от и до Амстердам

Здраве и безопасност

Пази себе си и другите в безопасност, докато пътуваш с нас.
Научи повече

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 3,000 дестинации в 40+ държави и открий Европа с помощта на FlixBus.
Към мрежата ни

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.
Автобуси и околна среда

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.
Актуална информация за маршрути

На тази страница


Автобусни спирки в(ъв) Амстердам

Моля, обърнете внимание: вашият билет ще съдържа най-актуалната информация за адреса.

Открий всички дестинации

Туристическа информация за Амстердам

Обща информация за Амстердам

Амстердам е сравнително малка европейска столица, но въпреки това посещението й си заслужава. Най-вече пристанищният град очарова с нощния си живот, култура и безброй възможности за пазар. Туристите са още привлечени от спокойната и международна атмосфера на града, традиционните холандски кръчми и, разбира се, мрежата от канали. В Амстердам се помещава и най-голямата колекция на Винсент ван Гог в света. Какво ще кажеш за една екскурзия до сърцето на Холандия? J

Забележителности в Амстердам

Без съмнение къщата на Ане Франк е една от най-известните забележителности в Амстердам, мястото, което никога няма да забравиш след като веднъж си посетил. Препоръчваме да препрочетеш „Задната къща“ или с други думи дневника на Ане Франк преди да пристъпиш в къщата. По този начин ще се пренесеш физически и психически във времето на окупацията, времето, когато Ане Франк се е крила. Какво по-разтърсващо от това? Любителите на изследванията и технологиите съветваме да посетят научния музей Немо – най-големият научен музей в Холандия. Той привлича както със своите експонати, така и с интересната си архитектура. Сградата на музея наподобява кораб, плаващ в Амстердамското пристанище. От покрива се разкрива прекрасна гледка над стария град на холандската столица. Най-старата сграда в Амстердам е „Старата църква“ (De Oude Kerk), построена през 13-ти век. Намира се в квартала на червените фенери и символизира различните лица на града. В наши дни, Кралският дворец не се използва от холандското кралско семейство и е отворен само и единствено за държавни визити и приеми. Въпреки това е възможно да посетиш бившата сграда на кметството. Разнообразието на Амстердам е това, което го превръща в една от най-популярните туристически дестинации сред нашите пътници.

Амстердам: Култура & История

Амстердам, първоначално основан като рибарско селище, бързо се превръща в известно търговско средище. Градът се прославя като значим европейски културен и търговски център, а различните холандски архитектурни шедьоври олицетворяват „златните години“ на Амстердам. Художествени експонати от този период могат да бъдат намерени в многобройните музеи на холандската столица, например в Държавния музей (Rijksmuseum). Тук се помещават над един милион различни артефакти.

Нощен живот в Амстердам

Тъй като много световно известни диджей идват от Холандия, множество туристи избират да посетят Амстердам само заради нощния живот. Едно от най-посещаваните заведения тук е Парадизо (Paradiso). През 19-ти век църква, а в наши дни популярен клуб, Парадизо е мястото, където най-вероятно ще срещнеш любимите си диджей. А ако предпочиташ да прекараш една спокойна вечер, горещо препоръчваме да посетиш един от традиционните холандски пъбове. Например In het Aepjen предлага впечатляваща селекция от бира!

Интересни факти за Амстердам

Говори се, че в Амстердам има повече велосипеди отколкото хора. Така че, защо не си наемеш колело след като автобусите на FlixBus те отведат в сърцето на Холандия? Или, ако искаш, може да се качиш на някоя лодка и да опознаеш града по вода. Тук има много канали, които със сигурност ще те отведат при едни от най-красивите забележителности на холандската столица. А ако искаш просто да се разтъпчеш, препоръчваме да се отправиш към центъра на града. Разходката около каналите на Амстердам, спечелили му произвището „Северната Венеция“, е задължителна.

Околностите на Амстердам

Пътуването с един от нашите автобуси до Амстердам означава прекарано време сред живописната холандска природа. В града има много красиви паркове и градини, подходящи за спорт или отмора. Един от най-известните паркове е Gaarsperplas, разположен в южната част на холандската столица. Тук ще имаш възможност да караш колело, кану или дори сърф. Звучи ти интересно? – резервирай своя автобусен билет сега и опознай околностите на Амстердам!


Услугите на борда са в зависимост от наличността