Ако срещаш затруднения, докато се опитваш да получиш достъп до този уебсайт, моля, свържи се по телефона с 00359 (0) 249 17 881 или използвай приложение Google Асистент за FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Автобуси от и до Залцбург

Автобусите ни са оборудвани с широки и удобни седалки, тоалетна, Wi-Fi и електрически контакти.

Удобства на борда

Автобусите ни са оборудвани с широки и удобни седалки, тоалетна, Wi-Fi и електрически контакти.

Услуги на борда
Удобства на бордаАвтобусите ни са оборудвани с широки и удобни седалки, тоалетна, Wi-Fi и електрически контакти.

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 29 държави и открий Европа с помощта на FlixBus

Към мрежата ни
Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда
Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Актуална информация за маршрути

Твоето автобусно разписание за Залцбург

Разписание между
и
Избор на дни
Заминава
връщане
Дни Промени Зам. времетраене Прис.
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Купи сега' §§
времетраене: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Време за прекачване: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
през  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
през
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§
Цена в автобуса: §§ formatPrice(getPriceAtBus) §§ Не е посочена

Ако харесваш изкуство, може би ще искаш да посетиш и тези градове:

Туристическа информация за Залцбург

Обща информация за Залцбург

Обща информация за Залцбург

Залцбург („замъкът от сол“) е един от най-старите и несъмнено най-очарователни градове в Европа. Известен е сред мнозина като родното място на Моцарт, но изглежда австрийския поет Хуго фон Хофманстал дава неговото най-точно определение – „сърцето на сърцето на Европа“. Разположен на река Залцах, между Тирол и Бавария в подножието на Алпите, Залцбург е не само известен планински курорт, но също така значимо културно средище. Тук има множество художествени галерии и музеи, а поетите и музикантите, които ще срещнеш са винаги отворени за разговори и дискусии. Залцбург се слави още с високото си качество на живот и радва своите посетители и жители с живописните си улички и великолепни дворци. Пътувай с нашите автобуси до Залцбург и научи всичко за родното място на Моцарт!

Забележителности в Залцбург

Забележителности в Залцбург

Двоумиш се откъде да започнеш своята туристическа обиколка? Нашият отговор е от Стария град на Залцбург. Освен че е включен в списъка с културно наследство на ЮНЕСКО, той радва своите посетители с множество уютни ресторанти и модерни барове. Старият град е обграден от планините Капуцинерберг и Мьонхберг, което несъмнено допринася за безметежната атмосфера в местността. Тук се намират Залцбургската катедрала, построена в бароков стил, и абатството „Свети Петър“ – най-известният манастир в града. В близост ще откриеш крепостта „Хоензалцбург“ (Hohensalazburg Festuing), чийто строеж започва още през 1077 година. Това е най-голямата европейска средновековна крепост и освен това - съществена част от градския пейзаж. Успоредно тече река Залцах, която в миналото е била от изключително икономическо значение за Залцбург и също така – основната система за транспортиране на сол. Нашите автобуси спират до централната ж.п. гара, откъдето всички известни забележителности са леснодостъпни – било то пеша или с градския транспорт.

Култура и история в Залцбург

Залцбург: Култура & История

Когато говорим за Залцбург, едно от местата, които трябва да посетиш е, разбира се, родната къща на Волфганг Амадеус Моцарт. Разположена на най-старата улица в града (Getriedgasse), тя е несъмнено един от символите на местната култура. Моцарт, роден на 27 януари 1756 година, става известен като „детето-чудо“ още на 7-годишна възраст. На 9 години той създава първата си опера, а след смъртта си остава в историята като един от най-великите музикални гении в света. Много от нашите автобусни пътници посещават Залцбург само заради къщата на Моцарт. Препоръчваме да се отбиеш и в градския зоопарк – Залцбургската зоологическа градина е една от малкото в Европа, където можеш да видиш ягуари. Пътувай с автобусите на FlixBus и опознай едно от културните съкровища на континента.

Нощният живот в Залцбург

Нощен живот в Залцбург

Имайки предвид историята на Залцбург, откровено можем да кажем, че градът винаги е бил известен със своята музика. Обаче не само класическата музика е присъща за областта: в средата на 20-ти век американския джаз се популяризира и вледствие много джаз заведения отварят врати. Може би най-известното от тях е „Jazzit” – мястото, където много талантливи музиканти намират сцена за изява. В допълнение, всяко лято тук се провежда местния джаз фестивал, който привлича посетители от цял свят. Резервирай своя автобусен билет сега и се наслади на най-добрата музика в Европа!

Интересни факти за Залцбург

Интересни факти за Залцбург

Знаеше ли, че всяка година (между юли и септември) тук се организира известния Залцбургски музикален фестивал? Твърди се, че на световно равнище неговите билети са най-скъпи, но не се притеснявай! С нашите изгодни автобусни превози можеш да посетиш Залцбург на атрактивни цени и всъщност да успееш да си закупиш билет за фестивала. Обикновено на него присъстват Берлинската филхармония, Виенската филхармония и Щатскапеле Дрезден. Ето защо Залцбург е любима автобусна дестинация на нашите пътници – любители на класическата музика. 

Околностите на Залцбург

Околностите на Залцбург

Ако пътуваш до Залцбург с един от нашите автобуси, горещо препоръчваме да посетиш Природонаучния музей и зоопарка. В Природонаучния музей можеш да се докоснеш до света на дивата природа и да наблюдаваш различни морски обитатели. В градския зоопарк, от друга страна, можеш да видиш красиви ягуари или да си припомниш живота на село, хранейки някое агънце или галейки някоя козичка. 

Твоите автогари в Залцбург

Обърни внимание: в Залцбург има 3 автогари
Автобусен билет от 9,99 лв.
Брой връзки от Залцбург 141
Брой автобусни спирки в Залцбург 3
Държава Австрия