hero image

Автобуси от и до Франкфурт

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.
Кликни тук

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 35 държави и открий Европа с помощта на FlixBus.
Към мрежата ни

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.
Автобуси и околна среда

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.
Актуална информация за маршрути

На тази страница


Автобусни спирки в Франкфурт

Моля, обърнете внимание: вашият билет ще съдържа най-актуалната информация за адреса.

централна гара Франкфурт

Frankfurt central station - AREA B (Mannheimer Str.)

Открий всички дестинации

Избирай от над 2,500 дестинации за пътуване в 37 държави.

Изследвай картата
Франкфурт: Бърза информация
Директно достъпни градове

322

Брой автобусни спирки

2

Страна

Германия

Екологично пътуване?

да

Туристическа информация за Франкфурт

Обща информация за Франкфурт

С около 690.000 жители, Франкфурт на Майн или „Майнхатън“ е петият по големина град в Германия и най-големият в провинцията Хесен. Финансов и транспортен център на Германия, Франкфурт е още водещо финансово средище в Европа. Тук са разположени седалищата на Европейската централна банка и Франкфуртската външнотърговска банка. Пейзажът на града е доминиран от безброй небостъргачи, най-високите от които са сградите на „Комерцбанк“ и „Трианон”, Панаирната кула и Майн Тауър. Освен със своите небостъргачи и атмосфера, която напомня на Ню Йорк в Америка, Франкфурт радва своите посетители и жители с едно уникално съчетание между модерна архитектура и архаични сгради. Трябват ли ти още причини, за да посетиш с автобус най-богатия град в Европейския съюз? FlixBus ще те отведе до Франкфурт и обратно на атрактивни цени!

Забележителности в Франкфурт

Като един от най-известните градове не само в Германия, но и в Европа, Франкфурт предлага на нашите пътници богат избор от туристически атракции. Защо не започнеш своята екскурзия от Стария град и в частност Франкфуртската катедрала (Frankfurter Dom), позната още като катедралата „Св. Вартоломей“. В миналото тя е била символ на националното единство на Свещената Римска империя и още – място за избори и коронация. Пред катедралата и до днес са запазени археологически разкопки от римско и каролингско време. Забележителности като тази олицетворяват историческата значимост на града, а многобройните небостъргачи - неговото съвременно развитие. Горещо препоръчваме да посетиш още къщата на Гьоте – родното място на великия немски поет и драматург; Германския филмов музей, където можеш да се запознаеш с цялата история на филмовото изкуство или да изгледаш някой филм в оригиналния му вариант; Библейската къща, разположена на Музейния бряг и разказваща за живота на хората преди Христа, и арената на Комерцбанк – една от емблемите на Франкфурт. А преди нашите автобуси да те отведат обратно вкъщи, за един невероятен финал на твоята екскурзия, посещението на Рьомер (бившето кметство) е задължително.

Франкфурт: Култура & История

Ако си от любителите на културата и историята и пътуваш с автобус до Франкфурт само поради тази причина, тогава горещо препоръчваме да посетиш Музейния бряг (още познат като Museum Embankment и Museumsufer). Крайбрежна улица, състояща се от 34 музея, Музейният бряг е несъмнено една от топ атракциите на Франкфурт. Малък съвет: можеш да закупиш „общ билет“ и да спестиш от вход. Семействата с деца съветваме да посетят Природонаучния музей „Зенкенберг“, където има скелети на различни динозаври. От друга страна, една вечер във Франкфурт също може да обогати културния ти живот – тук редовно се провеждат интересни театрални представления. А споменахме ли, че градските опери са световноизвестни и че няколко пъти са печелили приза „опера на годината“?

Нощен живот в Франкфурт

Франкфурт предлага оживен и разнообразен нощен живот, така че когато пристигнеш на нашата автогара в града, ще имаш безброй възможности да прекараш вечерта си. Едни от най-известните нощни клубове са Batschklapp, който отваря врати през далечната 1976 година, и Jazzkeller, радващ посетителите си с релаксираща атмосфера. А ако пътуваш до Франкфурт с приятели и всички слушате различна музика, имаме идеалното предложение за теб. В King Kamehameha Club пускат хаус, хип-хоп, рок, поп и, разбира се, R&B. Още ли се чудиш къде да отидеш за уикенда? :)

Интересни факти за Франкфурт

Най-вероятно първите две неща, за които се сещаш, когато чуеш Франкфурт са международното летище и стоковата борса. Немският Манхатън, обаче, не е известен само с това. Знаеше ли, че най-голямата ботаническа градина на територията на Германия се намира във Франкфурт? А знаеше ли, че всяка година тук се провежда най-големият панаир на книгата в световен мащаб? Друга атракция, която привлича милион посетители е „Frankfurt Motor Show“. Ето защо независимо дали харесваш високите скорости, обичаш да прекарваш време сред природата и да обогатяваш културния си живот, или просто се интересуваш от бизнес, Франкфурт е твоята идеална уикенд дестинация. Резервирай своя автобусен билет сега и се наслади на своята почивка!

Околностите на Франкфурт

Гордостта на немското въздушно пространство – летище Франкфурт, е най-голямото летище в Германия и трето по големина в Европа (след Шарл дьо Гол в Париж и Хийтроу в Лондон). Ето защо мислим, че си заслужава да го посетиш, дори само за да наблюдаваш излитащите и кацащи самолети. А ако решиш да посетиш някоя слънчева страна с AirCanada от Франкфурт, нашите автобуси ще ти осигурят безплатен превоз до летището и обратно. Повече информация на страницата ни с полезни съвети. Разбира се, ако не се интересуваш от самолети, винаги можеш да се насладиш на местната кухня или просто да се възползваш от многобройните възможности за пазар в града.


Услугите на борда са в зависимост от наличността