Ако срещаш затруднения, докато се опитваш да получиш достъп до този уебсайт, моля, свържи се по телефона с 00359 (0) 249 17 881 или използвай приложение Google Асистент за FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Резервиране на седалка

Резервация на място

Искаш да пътуваш максимално комфортно? Тогава запази любимата си седалка, докато правиш своята резервация. Вече имаш възможност за почти всички маршрути в мрежата ни да избереш и резервираш седалка по свой избор преди датата на пътуването.

Пътуваш заедно с приятели или семейството си? Тогава се погрижи да пътувате на съседни седалки.

Облегни се спокойно и се наслади на гледката, докато пътуваш, в една от панорамните седалки. Повече удобство получаваш също така и ако използваш нашите седалки с масички.

Започни своето пътуване спокойно и без напрежение, като запазиш любимата си седалка!

Категории седалки

За пътуването си с автобус на FlixBus можеш да избираш от следните три категории:

Панорама
Панорама:
По-добър изглед по време на пътуването.
Масичка
Масичка:
Повече удобство благодарение на масичката към седалката в двуетажните ни автобуси.
Класически
Класически:
Седалка по твой избор.
Резервация на място

Как мога да резервирам седалка?

Ако предлагаме опция за резервиране на седалка за избрания от теб маршрут, ще укажем това в процеса на резервиране на уебсайта  или в приложението ни, след като въведеш данните за пътниците.  Можеш да резервираш седалка и в нашите агенции или места за продажба на билети.

Таксата за резервация на седалка зависи от вида на седалката и разстоянието.  Информация за всички цени за резервиране на седалка е публикувана тук.

Номерът на седалката ти е посочен в билета. В автобусите ни с възможност за резервация на седалка номерата на седалките са обозначени в тъмносиво върху отделението за ръчен багаж, което е на нивото на очите.

Добавяне, промяна или отмяна на резервация на седалка:

Резервирането на седалка е възможно само в процеса на резервиране. За съжаление, това не е възможно впоследствие.  Ако искаш да отмениш или промениш резервацията си за седалка, кликни тук.

Групи:

Резервираните седалки не са обвързани с имената на пътуващите.  Всеки член на групата може да си избере една от резервираните седалки.

Как мога да разпозная седалката си в автобуса?

Според пътуването могат да се правят резервации на седалки в целия автобус или само за отделни редове. В много малка част от автобусите ни все още не се предлага опцията за резервиране на седалка.  

Ако имаш резервация за конкретна седалка, номерът й ще е посочен в билета ти.
В автобусите, за които се прави резервация на седалка, номерата на седалките са обозначени върху отделението за ръчен багаж, което е на нивото на очите.

Ако нямаш резервация за седалка, но въпреки това в билета ти е посочена определена седалка, моля да я заемеш.

Ако нямаш резервация за седалка и в билета ти няма посочена седалка, тогава можеш да избираш измежду свободните седалки, които са обозначени със зелен стикер.  В този случай ти препоръчваме да бъдеш възможно най-рано при автобуса, за да заемеш определена седалка.  Разбира се, предимство при избора на седалка имат пътниците с ограничена мобилност.