Резервиране на седалка

Резервация на място

Искаш да седиш заедно с приятелите или семейството си? Или да пътуваш по възможно най-удобния начин? Тогава избери седалка по свой избор още в процеса на резервация. Предлагаме три различни категории седалки, които да отговорят на това, от което се нуждаеш.


Категории седалки

Класическа седалка

  • Избери дали искаш да си до прозореца, или до пътеката.
  • Пътувай на съседна седалка с приятелите или семейството си.

Седалка с масичка

  • Тези седалки са разположени на долния етаж в автобусите ни на два етажа.
  • Идеални за игри на карти, за работа или четене по време на пътуването.

Панорамна седалка

  • Разположени са в предната част на автобуса.
  • Наслаждавай се на отлична гледка по време на пътуването.

Допълнителна седалка

  • Резервирай и съседната седалка до своята.
  • Наслади се на повече пространство.

Как мога да резервирам седалка?

1. Ако за пътуването ти се предлага услугата за избор на седалки, тогава ще можеш да направиш това още в процеса на резервиране.

2. За целта кликни в полето „Резервация на седалка“.

3. Разгледай картата със седалките и избери предпочитаната от теб. Седалките, отбелязани със знака Х, не могат да бъдат резервирани.

4. Таксата за резервация на седалка зависи от вида на седалката и разстоянието, на което ще пътуваш. Информация за всички цени за резервиране на седалка можеш да намериш тук.

5. Продължи с резервацията и в потвърждението ѝ ще видиш номера на избраната от теб седалка.

6 В автобуса номерът на седалката е обозначен в тъмнозелено върху отделението за ръчен багаж, което е на нивото на очите.

Изображенията са само с илюстративна цел. Действителните такси може да се променят и зависят от съответното пътуване.


Намери отговорите на някои често задавани въпроси по-долу:


Как мога да разпозная седалката си в автобуса?

Според пътуването могат да се правят резервации на седалки в целия автобус или само за отделни редове. В някои от автобусите ни няма възможност за резервиране на седалка.

Ако имаш резервация за конкретна седалка, номерът ѝ ще е посочен в билета ти. В автобусите, за които се прави резервация на седалка, номерата на седалките са обозначени върху отделението за ръчен багаж, което е на нивото на очите.

Ако нямаш резервация за седалка, но въпреки това в билета ти е посочена определена седалка, моля да я заемеш.

Ако нямаш резервация за седалка и в билета ти няма посочен номер на седалка, тогава можеш да избираш измежду свободните, които са обозначени със зелен стикер. В този случай ти препоръчваме да бъдеш възможно най-рано при автобуса, за да заемеш желана от теб седалка. Разбира се, предимство при избора на седалка имат пътниците с ограничена мобилност.


Добавяне, промяна или отмяна на резервация на седалка

Може да запазиш седалка само докато правиш резервацията си. Към момента не е възможно да добавиш седалка към резервацията, след като завършиш резервацията на билета си. Ако желаеш да анулираш или промениш избраната седалка, моля, кликни тук.


Групи

Запазените седалки не са разпределени за отделните хора в резервацията ти. Всеки член на групата може свободно да избере седалката си.