Автобуси от и до Париж

Здраве и безопасност

Пази себе си и другите в безопасност, докато пътуваш с нас.
Научи повече

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 3,000 дестинации в 40+ държави и открий Европа с помощта на FlixBus.
Към мрежата ни

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.
Автобуси и околна среда

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.
Актуална информация за маршрути

На тази страница


Автобусни спирки в(ъв) Париж

Моля, обърнете внимание: вашият билет ще съдържа най-актуалната информация за адреса.

Открий всички дестинации

Туристическа информация за Париж

Обща информация за Париж

С население от 2.2 милиона души, Париж е не само един от най-красивите и най-романтичните градове в Европа, но също така – един от най-големите метрополиси на континента. Политически, икономически и исторически значима, френската столица е, без съмнение, една от най-посещаваните дестинации от нашите пътници. Париж още привлича със своята интересна култура, изискана кухня, разнообразни магазини и, разбира се, приключенски дух. Тук се намират световноизвестни забележителности като например Луварът, музеят Орсе и културният център „Жорж Помпиду“. Столицата на Франция е също дом на висшата мода (haute couture) и Дисниленд. Така че, независимо дали искаш да отидеш на пазар или искаш да посетиш един от най-популярните увеселителни паркове в Европа, горещо препоръчваме да се отбиеш в Париж. Нашите автобуси ще те отведат лесно, удобно и изгодно във френската столица, където имаме 5 автогари.

Забележителности в Париж

Говорейки за автобусни превози до Париж, посещението на Айфеловата кула – един от символите на френската столица, е задължително. Желязната кула, стояща на внушителните 324 метра от земята, е била построена по повод честването на 100-годишната от Френската революция. В наши дни, Айфеловата кула е популярна туристическа дестинация и едно от най-романтичните места за предложение на брак. Тук всеки ден около двама души задават „най-важния въпрос“ на своите половинки!

Ако си любител на изкуството и на културата, горещо препоръчваме да посетиш Лувара. Освен всичко друго, в него се помещават картините „Мона Лиза“ и „Тайната вечеря“, нарисувани от Леонардо да Винчи. Както може би знаеш тук са заснети някои сцени от филма „Шифарът на Леонардо“ – още една причина музеят да е най-посещаваният в света. Така че, имайки предвид хилядите туристи, които идват в Лувара ежедневно, съветваме да купиш своя билет предварително.

Не пропускай да посетиш и Парижката Света Богородица, позната още като Нотърдам дьо Пари. Построена в периода 1163-1345 година, катедралата става известна посредством едноименния роман на Виктор Юго „Парижката Света Богородица“. Твърди се, че тя е един от най-ранните и най-прочутите образци на френската готическа архитектура. Най-високата кула на катедралата е 69 метра. Тук се намира камбаната „Емануел“, чийто звън се смята за най-мелодичният и може да бъде чут из южен Париж по време на големите празници.

Париж: Култура & История

Днешен Париж или антична Лутеция се прочува още през 52 г. пр. Хр. благодарание на едноименното съчинение на Гай Юлий Цезар „Записки за Галската война“. След това, още преди Средновековието, започва строежът на различни значими религиознни сгради и на първата форма на съвременния Лувър. Това превръща Париж в политически и икономически център на Франция. През 1789 година Париж участва в едно от най-значимите събития в световната история, а именно Френската революция, вследствие на която абсолютната монархия е заменена с републиканско управление. В периода 1855-1937 френската столица помещава шест Световни изложения, олицетворяващи културното и политическо значение на града. В следващите години Голямата депресия и редицата войни с Германия дестабилизират парижката икономика. На 25 август 1944 година градът е напълно окупиран от Германската империя. Многобройните музеи в Париж разказват за пъстрото минало на френската столица. Опознай го с нашите автобуси!

Нощен живот в Париж

Чудиш се откъде предимно идват доходите във френската столица? – от нощните птици, които посещават града ежедневно. Париж предлага оживен и разнообразен нощен живот, космополитна култура, големи клубове и класически пъбове. Едно от най-известните заведения в града е „Мулен Руж“, отворило врати през 1889 година по случай първата световна изложба. Повечето клубове, барове и ресторанти в града се намират в Bastille и в Oberkampf, където със сигурност ще намериш нещо по твой вкус. А ако предпочиташ да прекараш една спокойна вечер, преди да отпътуваш от френската столица, препоръчваме да отидеш в квартал Маре (Marais). Обърни внимание: наливната бира („bière à la pression“) в Париж се сервира в 250мл чаши, а не в халби...както в Германия, Англия и разбира се – България!!!

Интересни факти за Париж

Знаеше ли, че Париж е побратимен единствено с Рим, както и Рим е побратимен единствено с Париж? Част от споразумението между двете държави от 1956 година гласи: „само Париж е достоен за Рим, само Рим е достоен за Париж“. А знаеше ли, че в Париж се е танцувал първият стриптийз? Това се е случило през далечната 1894 година.

Говорейки за настоящето, няма как да не споменем, че Париж е един от малкото европейски градове, където бакшишът не е „задължителен“. Случвало ли ти се е да пътуваш из Европа и да станеш жертва на „гневните погледи“ на сервитьорите, ако не им оставиш бакшиш? Е, във френската столица няма такава политика! J Обаче внимавай: Париж е един от градовете с най-много джепчии в Европа!

Околностите на Париж

Околностите на Париж са толкова очарователни колкото самият град. Ил дьо Франс (Île-de-France) в Северна Франция е четвъртата по население административна единица в Европейския съюз и без съмнение място, което си заслужава да бъде посетено! Югоизточно от Париж се намира гората Фонтенбло, която привлича едновременно велосипедисти, туристи и планинари. Така че, ако искаш да прекараш един ден извън „големия град“, вече знаеш къде да отидеш! Семействата с деца съветваме да посетят, разбира се, Дисниленд Париж, разположен в Marne-la-Vallée (на около 32км от центъра на града).


Услугите на борда са в зависимост от наличността