Багаж

Във всеки автобус на FlixBus има достатъчно място за багажа ти. За да бъде пътуването ти възможно най-приятно и безопасно, моля да прочетеш внимателно следната информация.

В повечето случаи билетът ти включва безплатно превозване на:

  • един брой ръчен багаж (с макс. размери 42 х 30 х 18 см и тегло до 7 кг);
  • два броя багаж (с макс. размери 67 х 50 х 27 см и общо тегло до 30 кг)

С оглед на безопасността ръчният багаж трябва да може да бъде поставян в багажното отделение над седалките, така че да не пречи в случай на евакуация. Всяка отделна единица багаж трябва да бъде обозначена с етикет, указващ името и адреса ти, с цел избягване на объркване. Нашите любезни шофьори с удоволствие ще ти помогнат да поставиш багажа си в съответните отделения.

Допълнителен багаж

Може да имаш и трета единица багаж. Размерите му не трябва да надхвърлят указаните по-горе, а теглото му трябва да е до 15 кг. За всяка единица допълнителен багаж се заплаща такса от 5 €. Трябва да включиш този багаж в резервацията си, след като я направиш, но не по-рано от 48 часа преди времето на отпътуване. Можеш да направиш това, като се свържеш с екипа ни за обслужване на клиенти на номер: +49 (0)30 300 137 300*. Не съществува стандартна заявка за регистриране на повече от две единици багаж.

Свръхбагаж

Багаж, чиито размери и тегло надхвърлят тези на стандартния, трябва да бъде включен в резервацията като свръхбагаж (напр. ски оборудване и музикални инструменти). Трябва да регистрираш този тип багаж не по-рано от 48 часа преди времето на отпътуване. За целта се свържи с екипа ни за обслужване на клиенти на номер: +49 (0)30 300 137 300*. Максималните размери на единица свръхбагаж не трябва да надхвърлят 290 см (= дължина + 2 x ширина + 2 x височина в см), а теглото му трябва да е до 30 кг.

Всеки пътник може да има не повече от един брой свръхбагаж. Не съществува общовалидно право за превозване на свръхбагаж на борда на превозното средство. За единица свръхбагаж се начислява допълнителна такса от 9 €. С цел избягване на увреждане на багажа ти, както и на другия багаж, който превозваме в автобусите си, моля да го поставиш в подходяща чанта или опаковка.

Велосипеди

В много от автобусите ни се позволява превозването на велосипед със стандартни размери и без допълнителни конструкции (тегло до 25 кг). Можеш да добавиш велосипеда в процеса на резервиране  срещу допълнителна такса от 9 € на брой. Трябва да избереш броя на велосипедите, които искаш да бъдат превозени, когато избираш броя на пътниците в резервацията си.
Превозът се извършва в специални багажници за велосипеди. В отделни случаи е възможно превозът да се извършва само в специални калъфи в багажното отделение (напр. сгъваеми велосипеди). В тези случаи трябва предварително да се свържеш с екипа за обслужване на клиенти, за да регистрираш велосипеда си (виж правилата за специален багаж).

За уточняване на възможностите за транспортиране на електрически велосипеди в нашите автобуси се свържи с екипа ни за обслужване на клиенти: +49 (0)30 300 137 300*.

Детски колички/инвалидни колички/помощни средства за ходене

Детските и инвалидните колички, както и помощните средства за ходене се превозват безплатно в някои от автобусите ни. Инвалидните колички и помощните средства за ходене трябва да бъдат регистрирани по телефона най-късно 36 часа преди времето на отпътуване: : (+49 (0)30 300 137 300*). Детските колички се считат за свръхбагаж и трябва да бъдат регистрирани по телефона не по-рано от 48 часа преди времето на отпътуване: (+49 (0)30 300 137 300*).

Моля, имай предвид, че с оглед на безопасността можем да превозваме инвалидните колички само ако са сгъваеми и не са снабдени с електрически устройства.

Музикални инструменти

Музикалните инструменти, които не надхвърлят размерите и теглото на ръчния багаж (42 х 30 х 18 см, макс. 7 кг), могат да се транспортират безплатно в багажните отделения над седалките вместо ръчен багаж. В това багажно отделение може да имаш или ръчен багаж, или музикален инструмент.

Музикалните инструменти, които надхвърлят размерите и теглото на ръчния багаж (42 х 30 х 18 см, макс. 7 кг), се считат за свръхбагаж и се транспортират в багажника на автобуса в подходящ транспортен калъф. Препоръчваме калъфът да е твърд с цел избягване на увреждания. В този случай за всяка отделна единица багаж ще бъде добавена такса от 9 € към резервацията ти. Трябва да регистрираш този тип багаж не по-рано от 48 часа преди времето на отпътуване, като се свържеш с екипа ни за обслужване на клиенти на номер: +49 (0)30 300 137 300*.
Музикални инструменти и техните калъфи, които са по-големи от 135 х 48 х 35 см, не се приемат за превоз (например контрабаси).

Забравен багаж?

При липсващ багаж се свържи с бюрото ни за изгубени вещи. Ще ти помогнем възможно най-бързо.  

* (Повиквания от фиксирани телефонни номера в Германия. Цената може да варира при повиквания от мобилни номера.)