hero image

Автобуси от и до Виена

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.
Кликни тук

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 35 държави и открий Европа с помощта на FlixBus.
Към мрежата ни

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.
Автобуси и околна среда

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.
Актуална информация за маршрути

На тази страница


Автобусни спирки в Виена

Моля, обърнете внимание: вашият билет ще съдържа най-актуалната информация за адреса.

Виена Ердберг (VIB)

западна гара Виена (Felberstraße)

Виена Matzleinsdorferplatz (Triester Straße)

Виена (Karlsplatz)

Виена Централна Гара

Открий всички дестинации

Избирай от над 2,500 дестинации за пътуване в 37 държави.

Изследвай картата
Виена: Бърза информация
Директно достъпни градове

199

Брой автобусни спирки

5

Страна

Австрия

Екологично пътуване?

да

Туристическа информация за Виена

Обща информация за Виена

Виена, красив град, разположен на брега на река Дунав, предлага съчетение от космополитна и носталгична атмосфера. Когато пристигнеш в австрийската столица с един от нашите автобуси, препоръчваме първо да посетиш едно от традиционните кафенета. Тук може да изпиеш едно истинско виенско кафе и да се насладиш на вкуса на характерните за района сладкиши. Какво по-добро начало на твоята туристическа обиколка?

Ако решиш да пазаруваш във Виена, което ние горещо препоръчваме, ще видиш двете различни лица на града с неговите ексклузивни бутици и традиционни магазини. Една от най-известните забележителности в австрийската столица е Хофбург (бивш имперски дворец). Оттук може да се насладиш на спираща дъха гледка над Виена и нейните околности.

Забележителности в Виена

Белведере (Belvedere) и Шьонбрун (Schönbrunn) са едни от най-красивите барокови дворци в Европа и без съмнение две от забележителностите, които трябва да посетиш веднага щом пристигнеш във Виена. Вътрешното обзавеждане на замъка Шьонбрун олицетворява някогашния разкошен живот на царското семейство, а в парка на двореца има впечатляващи фонтани и изкуствени римски руини. Тук се намира и първият зоопарк в света, а именно Шьонбрун.

Испанското училище по езда в Хофбург е най-старото по рода си. Освен на официални представления, тук можеш да присъстваш и на тренировките на конете. Всяка сутрин можеш да наблюдаваш дресирането на красивите бели коне Липицанер и да се наслаждаваш на изкуството на ездата.

Виена: Култура & История

Виена е известно интелектуално средище и любима дестинация на нашите пътници. За да опознаеш културния живот на града, препоръчваме да посетиш Виенската държавна опера, където може да гледаш световно известни опери или балетни представления. Твърди се, че тук композитори като Моцарт и Брамс са прекалали много години от живота си. Сградата на операта си заслужава да бъде видяна и единствено заради внушаващата си архитектура.

Императорският театър (Burgtheater) във Виена или с други думи националният театър на Австрия е един от най-големите и най-престижните немскоговорещи театри в света. Безбройните музеи в града, от друга страна, разказват за живота и личността на кралица Елизабет Баварска (Сиси) и музикантът Фалко например.

Нощен живот в Виена

Ако искаш да изживееш нещо различно и да посетиш клубове, създадени през 90-те години, то тогава Виена е идеалната дестинация за теб. Един от нашите автобуси ще те отведе в сърцето на австрийската столица, където, без съмнение, ще намериш подходящото заведение за теб. Все пак, ако не знаеш къде да отидеш, препоръчваме да посетиш MuseumsQuartier. Тук са разположени повечето дискотеки. Най-големият и най-известният клуб във Виена е Das Flex, където може да се забавляваш цяла нощ. Какво ще кажеш за един уикенд в австрийската столица?

Интересни факти за Виена

Виена е един от градовете с най-висок стандарт на живот в света. Питаш се защо? – защото тук всичко се върти около спортта. Плуването е най-известният спорт в австрийската столица, в която има безброй открити и закрити басейни...или с други думи - безброй възможности да поплуваш!

Ежегодно тук се организира Виенския градски маратон, който привлича обикновени бегачи и професионални лекоатлети от целия свят. Хилядите зрители, дошли да наблюдават състезанието, мотивират участниците, докато те преминават през целия град.

Виена е дом и на едни от най-новите и не толкова традиционни спортове, като например слаклайн (slacklining) и фрийрън (freerunning). Не се очудвай, ако срещнеш хора, практикуващи тези спортове в един от многобройните паркове на града!

Околностите на Виена

Преди да отпътуваш от австрийската столица, препоръчваме да посетиш Виенската гора, замъкът Кройценщайн (Kreuzenstein) или Вахау – едни от най-популярните туристически дестинации в околностите на Виена.

Виенската гора, разположена в северната част на града, е любимо място за разходки и за отмора на жителите на Виена. Оттук се разкрива панорамен изглед над австрийската столица и над река Дунав. ЮНЕСКО обявява гората за природен резерват през 2005 година.

Замъкът Кройценщайн, построен през 19-ти век, се намира само на около 20 км от Виена. Той е образец на средновековен замък и е известен още като „арената на кръстосване на шпаги“ в „Тримата мускетари“.

Вахау, на около 80 км от Виена, е живописна долина, разположена по поречието на река Дунав. Обявена за културно наследство през 2000 година от ЮНЕСКО, долината е любима дестинация за любителите на виното. Съществува легенда, че в един от древните замъци в долината е бил затворен крал Ричард I Лъвското сърце.


Услугите на борда са в зависимост от наличността