Автобуси от и до Загреб

Здраве и безопасност

Пази себе си и другите в безопасност, докато пътуваш с нас.
Научи повече

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 3,000 дестинации в 40+ държави и открий Европа с помощта на FlixBus.
Към мрежата ни

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.
Автобуси и околна среда

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.
Актуална информация за маршрути

На тази страница


Автобусни спирки в(ъв) Загреб

Моля, обърнете внимание: вашият билет ще съдържа най-актуалната информация за адреса.

Открий всички дестинации

Туристическа информация за Загреб

Обща информация за Загреб

Загреб, в миналото известен като Аграм, е столицата на Хърватия и най-голям град в страната. Благоприятното му местоположение, на склоновете на планината Медвеница и по поречието на река Сава, го превръща във важен търговски възел между Централна Европа и Адриатическо море. Градът е още административен, културен, икономически и политически център на Хърватия. Тук са съсредоточени научно-изследователската и аграрната дейност на страната. В допълнение, богатата история на столицата и непосредствената близост до Адриатическо море допринасят за това Загреб да бъде любима туристическа дестинация на нашите пътници. Градът ще те очарова веднага щом пристигнеш на нашата автогара!

Забележителности в Загреб

Без съмнение първото нещо, което ще забележиш, когато пристигнеш в Загреб с един от автобусите на FlixBus, е известната Загребска катедрала „Света Богородица“. Това е най-високата сграда в града, както и в цяла Хърватия. Нейните кули могат да бъдат видяни от почти всички точки на столицата. Считана за част от стоте най-красиви забележителности в света, катедралата „Света Богородица“ привлича любителите на историческия, културен и архитектурен туризъм. Каменната порта (Kamenita vrata), разположена в Горни град (Gornji grad), е последният останал вход към града от миналото. Тя води към друга известна забележителност, а именно статуя на Дева Мария, датираща от XVI век. На площад „Бан Йосип Йелачич“, в центъра на Загреб, има множество сгради, представящи различни архитектурни периоди – от класицизъм до модернизъм. Защо не се отбиеш? А ако искаш просто да прекараш един прекрасен ден навън, сред природата, препоръчваме да посетиш градския зоопарк. Тук има 2,225 животни, включително барс (снежен леопард) и червена панда.

Загреб: Култура & История

Говорейки за Загреб, няма как да не споменем, че това е градът с най-много музеи на квадратен метър в световен мащаб. Защо не посетиш поне някой от тях? Горещо препоръчваме да се отбиеш в Музея на илюзиите и в Техническия музей „Никола Тесла“. Музеят на илюзиите, със своите над 70 различни експоната, е изключително популярен сред младите хора. Също и сред любителите на оптичните илюзии и холограмите. В Техническия музей са изложени безброй исторически самолети, автомобили и оборудване. За 2013 година това е най-посещаваният музей в Хърватия.

През последните години Загреб става известен и с фестивалите, които се организират в града. Може би най-известните са Филмовият фестивал, на които се представят най-новите филми, и Анимафест – вторият фестивал в световен мащаб, посветен изцяло на анимациите. Убедихме ли те, че има какво да правиш в столицата на Хърватия?

Нощен живот в Загреб

Както в другите метрополиси, така и в Загреб нощният живот е разнообразен и динамичен. Тук има по нещо за всички вкусове и възрасти – ресторанти, клубове и барове. Ако искаш да се насладиш на хърватската кухня, препоръчваме да посетиш ресторант Okrugljak или Gradska kavana. А ако си от нощните птици, които обичат да се забавляват до сутринта, тогава непременно трябва да отидеш в един от клубовете около езерото Ярун. През цялата година тук е оживено и забавно! Споменахме ли, че в града редовно се организират интересни събития като фестивали и концерти? Едно от най-известните празненства се провежда през есента, по случай Денят на Свети Мартин. Тогава местните жители отпращат лятото с песни, вкусна храна и първокачествено вино.

Интересни факти за Загреб

Знаеше ли, че в Загреб има Музей на провалените връзки? Намира се в историческата част на Загреб и помещава разнообразни експонати, символ на несполучливите взаимоотношения между хората. Връщаща носталгични и лични спомени, това е една от най-популярните забележителности в столицата на Хърватия. А чувал ли си за пазар „Долак“, още познат като „сърцето“ на Загреб? Съветваме те да не пропускаш това събитие и да се отдадеш на едно невероятно гастрономическо изживяване като опиташ „licitar“ и „paprenjak“ например.

Околностите на Загреб

Нашите предложения за еднодневна екскурзия от Загреб включват Друго село, Върбовец и Красич. Така че, ако искаш да се разходиш из Балканите, а не просто до най-големите градове на полуострова, вече имаш няколко идеи!

Друго село се намира само на около 20км от хърватската столица и е най-известно с първокачественото си вино. Тук те очакват живописна природа, красиви къщи, овощни градини и вкусна храна. Звучи ли ти привлекателно?

Разположен североизточно от Загреб, Върбовец е малко градче, дом на един от най-популярните фестивали в Хърватия – „Какво са яли предците ни“ („Kaj su jeli naši stari“). Той се организира през септември и радва своите посетители с множество традиционни деликатеси.

В покрайнините на Красич (само на около 30 минути път от Загреб) се намира планината Жумберак, която е известна с разнообразната си флора и фауна. Оттук по малка пътечка се стига до водопада „Враняк“ и до пещерата „Враняк“ – едни от най-известните туристически атракции в Хърватия. Това е идеалното съчетание от природа и култура.


Услугите на борда са в зависимост от наличността