Ако срещаш затруднения, докато се опитваш да получиш достъп до този уебсайт, моля, свържи се по телефона с 00359 (0) 249 17 881 или използвай приложение Google Асистент за FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Защита на данните

Интернет порталът на FlixMobility GmbH, както и интегрираният в него портал за резервации (наричан по-долу „уеб сайт“), се обслужват от FlixMobility GmbH, Friedenheimer Brücke 16, 80639 München (наричано по-долу FlixMobility или „ние“). Ние отдаваме голямо значение на защитата на Вашите лични данни. Затова защитата на данните е от първостепенно значение за FlixMobility GmbH и ние се придържаме стриктно към законовите разпоредби на Европейския регламент за защита на личните данни и на Федералния закон за защита на личните данни при събирането, обработката и използването им.

1.   Събиране, обработка и използване на лични данни

Обработката на Вашите лични данни се извършва на базата на следното правно основание:

1.1 Договорно отношение съгласно чл. 6, ал. 1, буква б) от Общия регламент за защита на личните данни

Ние обработваме предоставените ни доброволно лични данни (име и фамилия, имейл адрес, номер на мобилен телефон) съгласно чл. 6, ал. 1, буква б) от Общия регламент за защита на личните данни, за обработване по силата на договор на поръчки за билети, за извършване на превоз и за откриване на клиентски акаунт или като част от преддоговорни мерки.

Ние запаметяваме предоставения доброволно номер на мобилен телефон за осъществяване на контакти при закъснение или за информация за промени в маршрута. За изискваната обработка на плащанията е възможно да са необходими и следните данни: За да платите за резервирано пътуване с кредитна карта, FlixMobility ще се нуждае от пълното Ви име, Вашия имейл адрес, както и данните от кредитната Ви карта.

1.2 Законосъобразен интерес съгласно чл. 6, ал. 1, буква е) от Общия регламент за защита на личните данни

Изисканите данни се препращат на FlixMobility GmbH за целите на административното управление (ИТ услуги, обслужване на клиенти, счетоводство и т.н.), както и с цел ефективно вътрешно управление на нашия концерн. В това отношение, съгласно чл. 6, ал. 1, буква e) и евент. буква б) от Общия регламент за защита на личните данни, ние обработваме изисканите данни за следните цели:

  • Данните, съхранявани за изпълнението на договора и автобусните пътувания, ще бъдат предавани само в необходимия обхват на автобусните компании-изпълнители и на трети страни (напр. доставчици на услуги за ИТ, транспорт, услуги за клиенти като изпращане на електронна поща и бюлетини и обработка на плащания) в рамките на регистрацията и за обработката на продажбите на билети. В обосновани случаи (например повреда на автобусите) ние си запазваме правото да предадем клиентските данни на съответния партньор-автобусна компания. Предадените данни могат да се използват от нашите доставчици на услуги единствено за изпълнението на тяхната задача, но не и за други цели. Що се отнася до обработката на поръчки, същата се извършва като се спазват разпоредбите за обработка на поръчки съгласно чл. 28 от Общия регламент за защита на личните данни.
  • Освен за обработката на поръчките за билети, FlixMobility GmbH използва Вашите данни и за рекламни цели и проучване на пазара и общественото мнение, за да Ви информира за съобразени с Вашите интереси оферти и новости по пощата или чрез бюлетини. За целта, на базата на легитимен интерес съгласно чл. 6, ал. 1 буква е) от Общия регламент за защита на личните данни, ние извършваме оценка на рекламата на базата на съответния интерес към нея. Можете да възразите във всеки един момент срещу използването на Вашите данни за рекламни цели, проучване на пазара, проучвания на общественото мнение и оценка на рекламата, като изпратите съобщение до FlixMobility GmbH, Friedenheimer Brücke 16, 80639 München или data.protection@flixbus.com.
  • Като част от процеса на плащане данните Ви могат да бъдат препратени до следните доставчици на платежни услуги. FlixMobility не съхранява номера на кредитни карти или други банкови данни — същите се препращат директно до доставчиците на платежни услуги:
    • Плащанията се обработват от нашия партньор Adyen BV, Simon Carmiggeltstraat 6 - 50, 1011 DJ Amsterdam. С цел предотвратяване и разкриване на измами, ние ще предоставим Вашия IP адрес на нашия партньор Adyen BV, Simon Carmiggeltstraat 6 - 50, 1011 DJ Amsterdam. Вашият IP адрес ще се съхранява от Adyen BV. Всички данни се прехвърлят кодирани.
    • Методите за плащане кредитна карта, Giropay и iDeal се предоставят от Heidelberger Payment GmbH, със седалище в Gaisbergstr. 11-13, 69115 Heidelberg. В допълнение, компанията PAY.ON AG, със седалище в Lucile-Grahn-Str. 37, 81675 München, осъществява контакт с данните за плащане. Heidelberger Payment GmbH е платежна институция по смисъла на Закона за надзор на платежните услуги (ZAG) и е регистрирана при Федералния орган за финансов надзор (BaFin), Graurheindorfer Str. 108, 53117 Bonn (регистрационен номер: 122914).
    • Методът за плащане Paypal се предоставя от PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A., 5. Etage, 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg. Още информация относно защитата на личните данни от Paypal ще откриете в Декларацията за защита на личните данни на Paypal.

1.3 Съгласие съгласно чл. 6, ал. 1, буква a) от Общия регламент за защита на личните данни.

Ако изберете метод на плащане директен дебит, в рамките на Вашата поръчка Вие се съгласявате на билет с разкриването на Вашите лични данни (име, адрес, дата на раждане, имейл адрес и данни на банкова сметка) и тези от поръчката на билета, за целите на проверката на идентичността и платежоспособността, както и операциите по изпълнение на договора с RatePAY GmbH, RatePAY GmbH, Schlüterstraße 39, 10629 Berlin. Затова прехвърляме нашето искане за плащане на RatePAY. Всички подробности ще намерите в допълнителните общи условия и Декларацията за поверителност за начините на плащане RatePAY.
 

2.  Информация за вписване на потребител / Акаунт на клиента

При нас имате възможност да създадете личен акаунт на клиент. В защитената с парола зона на клиентския акаунт можете лесно да управлявате резервациите си и да съхранявате Вашите данни за бъдещи пътувания.

Полетата, обозначени като задължителни (*), които съдържат лични данни, се използват само за изпълнение и обработка на потребителския акаунт. Отначало е необходим само имейл адресът. С него потвърждаваме Вашата самоличност. Като част от регистрацията можете също доброволно да предоставите своето име, адрес или евент. данните от Вашия профил.

Тези данни ще се използват както за фактуриране, така и за автоматично попълване при бъдещи резервации. Освен това можете да предоставите доброволно Вашия мобилен телефонен номер в случай на забавяне или промяна на маршрута.

Ако сте се съгласили с това, с функцията „Оставам влязъл“ на устройството Ви се съхраняват така наречените постоянни бисквитки, което гарантира, че не е необходимо да се вписвате отново при следващи посещения на нашия уеб сайт. Тази функция не е налице, ако сте деактивирали съхранението на такива бисквитки в настройките на вашия браузър.

Можете да актуализирате или изтриете клиентския профил — и по този начин и съхранените лични данни — по всяко време във Вашия личен клиентски профил.

Незасегнати от заличаването остават личните данни, необходими за изпълнението на договора, поради законови срокове на запазване.
 

3.  Бюлетин

Имейл адресите, както и личните данни, събирани при поръчката на билети, съгласно чл. 6, ал. 1, буква а от Общия регламент за защита на личните данни, се използват за комуникацията с Вас (напр. съобщения за услуги, системни съобщения, имейли, потвърждаващи Вашата регистрация, изпращане на информация за потребителски акаунт, информация за Вашите билети и маршрути или пътни профили).

Полученият във връзка с резервацията или пътуването имейл адрес също така използваме, съгласно § 7, ал. 3, от Закона за защита срещу нелоялна конкуренция (UWG, Gesetz gegen den unlauteren Wettbewerb), и за да Ви изпращаме редовни оферти за подобни продукти като вече закупените от нашия асортимент по електронната поща. Срещу употребата на Вашия имейл адрес можете да възразите по всяко време, като изпратите съобщение до unsubscribe@flixbus.com или чрез линка за отписване от бюлетина. 

В случай че се регистрирате за нашия бюлетин чрез линка за вписване, вписването става с Ваше съгласие съгл. чл. 6, ал. 1, буква а) от Общия регламент за защита на личните данни. Употребата на Вашия имейл адрес можете да отмените по всяко време, като изпратите съобщение до unsubscribe@flixbus.com или чрез линка за отписване от бюлетина.
 

4.  Сигурност на данните

Ние защитаваме поверителността на потребителите на нашия уебсайт и свързаните с тях системи чрез технически и организационни мерки. За да гарантираме сигурното прехвърляне на лични данни, използваме протокола за шифроване на TLS (RSA-2048 се използва като основен метод за шифроване на инфраструктурите с публичен ключ). Този метод се използва успешно в цялата World Wide Web. Всички лични данни (име, адрес, данни за плащанията и т.н.) ще бъдат криптирани и по този начин безопасно предавани в интернет. Ще разпознаете чрез символ (затворен катинар) в долната лента на прозореца на Вашия браузър, че се движите в защитена зона.

5.  Прехвърляне на данни към трети държави

Обработването на данните се извършва основно в Германия или в държави от Европейския съюз. Когато в някои случаи се планира обработване в трети държави, обработването ще се извърши само ако адекватността на нивото на защита на данните в третата страна е установена от Европейската комисията съгласно член 45 от Общия регламент за защита на личните данни или въз основа на стандартните договорни клаузи на ЕС.
 

6.  Продължителност на съхранение на данните

Съхраняваме данните, докато се използват за съответните цели на обработването (например изпълнение на договор, рекламни цели) и за изпълнението на търговските и данъчните разпоредби за съхранение съгласно чл. 6, ал. 1, буква в от Общия регламент за защита на личните данни и § 257 ал. 1 от Търговския закон и § 147 ал. 2 от Данъчния кодекс са задължителни.


7.  Данни за контакт на отговорното лице

Отговорникът за обработването на личните данни е FlixMobility GmbH, Friedenheimer Brücke 16, 80639 München, имейл адрес: info@flixbus.bg, представлявано от изпълнителните директори Андре Швемлайн, Арнд Швирхолц, Даниел Краус, Йохен Енгерт.

8.  Права за информация и жалби

Съгласно Общия регламент за защита на личните данни имате право на безплатна информация за съхраняваните данни и, ако е необходимо, право на корекция, заличаване, ограничаване на обработването, право на преносимост на данните (чл. 20 от Общия регламент за защита на личните данни) и на възражение по отношение на съхраняваните Ваши данни. Моля, за тази цел се обърнете към FlixMobility GmbH, Friedenheimer Brücke 16, 80639 München, или ни изпратете имейл на адрес: data.protection@flixbus.com.       

Можете да се свържете с нашия отговорник за защита на личните данни на data.protection@flixbus.com.

Освен това имате право да подадете жалба във връзка с неприкосновеността на личните данни пред нашия надзорен орган.

9. Използване на бисквитки

Когато посещавате нашия уеб сайт, в браузъра Ви се съхранява информация под формата на бисквитка (малки текстови файлове). Тя съхранява информация за използването на уеб сайта (идентификационен номер, дата на посещението и т.н.). С използването на бисквитки улесняваме използването на нашето онлайн предлагане чрез различни функции на услугата (като например разпознаване на предишни посещения) и по този начин можем по-добре да приспособим интернет предлагането към Вашите нужди. Можете да предотвратите съхраняването на бисквитки и да изтриете съществуващите бисквитки като направите съответните настройки във Вашия браузър. Функцията за помощ на повечето браузъри обяснява как да направите тези настройки. Ако обаче не приемате бисквитки, това може да повлияе на функциите на интернет офертите. Затова Ви препоръчваме да оставите функцията за бисквитки включена.

Освен това използваме бисквитки на трети страни за технологии за повторно насочване и ремаркетинг, за да оптимизираме присъствието си в мрежата и за маркетингови цели, основани на интереси. Запаметеното поведение при сърфиране се анализира с помощта на алгоритъм, така че в последствие да могат да се показват целенасочени препоръки за продукти въз основа на интереси под формата на рекламни банери или реклами на уеб сайтове на трети страни. Потребителските профили с псевдоним не се комбинират с лични данни за носителя на псевдонима без специалното, изрично съгласие на съответното лице.

За подробна информация относно начина, по който да направите това в различни браузъри, посетете следните уеб сайтове: youronlinechoices, Network Advertising Initiative и/или Digital Advertising Alliance. Също така ще намерите информация как да изтриете „бисквитките“ от компютъра си и обща информация за бисквитките.

9.1 Необходими „бисквитки“

9.1.1 AB Tasty

В допълнение, този уеб сайт използва услугата за уеб анализи AB TASTY на AB TASTY SAS, която се използва за A/B тестове и многовариантни тестове. Тази услуга използва бисквитки, за да идентифицира браузъра на посетителя и да анализира използването на този уеб сайт. Бисквитките не събират лични данни. За повече информация относно начина, по който AB Tasty обработва Вашите данни, посетете https://www.abtasty.com/uk/terms-of-use/. На тази страница ще намерите и инструкция как да деактивирате проследяването във всеки един момент.

9.1.2 adjust

Този уеб сайт/приложение използва също и технологията за анализ „adjust“ на adjust GmbH („adjust“). При това adjust използва за анализ IP и Mac адресите на потребителите, които обаче се използват само анонимно. По този начин не е възможно да се направи заключение за физическо лице. С използването на този уебсайт/това приложение за целите на анализа Вие се съгласявате с обработката на анонимизираните данни, събрани по описания по-горе начин и за целите, посочени по-горе. Съгласието за събиране и съхранение на данни от adjust може да се оттегли по всяко време с бъдещ ефект. За целта, моля, натиснете върху следната връзка: https://www.adjust.com/opt-out/

9.1.3 Adtriba

С помощта на технология на AdTriba GmbH – Beim Schlump 13a, 20144 Hamburg (https://www.adtriba.com/), на тази страница се събират и запаметяват данни, от които се изготвят потребителски профили като се използват псевдоними. Тези потребителски профили служат за анализ на поведението на посетителя на страницата и се оценяват с цел подобряване и формиране от наша страна на предложения, които отговарят на потребностите. За тази цел могат да се използват бисквитки. Това са малки текстови файлове, които се запаметяват локално на крайното устройство на посетителя на страницата, и така позволяват разпознаване при повторно посещение на нашата страница. Потребителските профили с псевдоним не се комбинират с лични данни за носителя на псевдонима без специално, изрично съгласие.

9.1.4 Tapad

Отчетност чрез няколко приложения и устройства (cross-app and cross-device reporting)

За целите на отчетността, тази интернет страница събира и използва данни от няколко приложения и устройства. Тази интернет страница не събира лични данни, които позволяват да се правят заключения за отделни лица, както и за приложения и устройства. Интернет страницата използва конкретни технологии, за да проследява потребители чрез приложения и устройства, включително и синхронизиране на бисквитки и ID.

9.1.5 Snowplow

Този уеб сайт/това приложение използва тахнологията за анализ Snowplow Opensource на фирмата Snowplow Analytics Limited (The Rome Building, 32-38 Scrutton Street, London, EC2A 4RQ, Обединено кралство). С помощта на технологията за анализ събираме статистически данни за използването на нашите онлайн оферти. Предаваната от Вашия браузър информация в рамките на използването на тези уеб сайтове се събира и оценява. Това се прави чрез технология на бисквитките и така наречените пиксели, които са вградени във всеки уеб сайт. Събраните по този начин данни се използват за създаване на потребителски профили, които формират основата на уеб статистиката. Запаметяването на бисквитките можете да предотвратите чрез съответната настройка на Вашия браузер; но имайте предвид, че ако направите това, може да не успеете да използвате всички функции на този уеб сайт в максимална степен. Възможно е също така да предотвратите регистрирането от страна на FlixMobility на получените чрез бисквитките данни, свързани с Вашето използване на уеб сайта, както и тяхната обработка от FlixMobility, като направите възражение на следния адрес: data.protection@flixbus.com

9.1.6 Webtrekk

За статистическата оценка на уеб страниците използваме технологиите на Webtrekk GmbH, Robert-Koch-Platz 4, 10115 Berlin. С помощта на услугите на Webtrekk събираме статистически данни за използването на нашия уебсайт. Webtrekk GmbH е сертифицирано от TÜV в областта на анализа на уеб управлението. По-специално събирането и обработката на данни за проследяване са проверени и сертифицирани за съответствие със защитата на личните данни и сигурността на данните. В рамките на използването на тези уеб сайтове, информацията, предавана от Вашия браузър, се събира и оценява. Това се прави чрез технология на бисквитките и така наречените пиксели, които са интегрирани на всеки уеб сайт. Директната връзка с физически лица е изключена във всеки един момент. Събраните по този начин данни се използват за създаване на анонимни потребителски профили, които формират основата за уеб статистиките. Събраните чрез технологиите Webtrekk данни няма да бъдат използвани за идентифициране на личността на посетителя на тези уебсайтове без изрично предоставеното съгласие на съответното лице и никога няма да бъдат комбинирани с лични данни за носителя на псевдонима.
Събирането и съхраняването на данни от Webtrekk може да бъде забранено във всеки един момент с бъдещо действие. За тази цел и за допълнителна информация относно защитата на данни в Webtrekk, моля, кликнете на следния линк: http://www.webtrekk.com/index/datenschutzerklaerung/opt-out.html.

9.1.7 Google AdWords

За оптимизиране на нашите онлайн оферти, както и за препоръки относно продуктите, използваме технологията на Google Limited („Google“) (Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ирландия, „Google“) за създаване на потребителски профили с псевдоними чрез поведението при сърфиране на посетителите на сайта за маркетингови цели. За тази цел могат да се използват бисквитки, които позволяват разпознаването на интернет браузър при повторно посещение. Запаметеното поведение при сърфиране се анализира с помощта на алгоритъм, така че впоследствие целенасочените, базирани на интереси, препоръки за продукти могат да се показват под формата на рекламни банери или реклами на уеб сайтове на трети страни. Потребителските профили с псевдоним не се комбинират с лични данни за носителя на псевдонима без специалното, изрично съгласие на съответното лице. Можете да се откажете от създаването на потребителски профили с псевдоними с цел базирани на интереси реклами/предпочитания за реклами по всяко време, на страница https://www.google.de/settings/ads. За повече информация относно рекламирането въз основа на интереси посетете http://www.google.com/policies/technologies/ads/.

9.1.8 Google Analytics

Този уеб сайт използва Google Analytics, услуга за уеб анализ, предоставена от Google Inc. („Google“). Google Analytics използва така наречените бисквитки, текстови файлове, които се съхраняват на компютъра Ви и позволяват анализ на използването на уеб сайта от Вас. Освен това този уеб сайт използва Google AMP Client ID API, за да асоциира чрез Google Analytics активността на потребителите на AMP страници с активността на сайтове без AMP. Кодовете за проследяване на Google на този уеб сайт използват функцията _anonymizeIp (). В резултат на това IP адресът в държавите-членки на Европейския съюз или в други държави от Споразумението за Европейското икономическо пространство се обработва само съкратен, за да се изключи директно свързване с определени лица. Само в изключителни случаи пълният IP адрес ще бъде изпратен на сървър на Google в САЩ и ще бъде съкратен там. От името на оператора на този уеб сайт Google ще използва тази информация, за да направи оценка на използването на уеб сайта от Вас, да състави отчети за дейността на уеб сайта и да предостави на оператора на уеб сайта други услуги, свързани с дейността на уеб сайта и използването на интернет. IP адресът, предоставен в рамките на Google Analytics от Вашия браузър, няма да бъде обединен с други данни на Google. Можете да предотвратите запаметяването на бисквитките чрез съответната настройка на Вашия браузер; но имайте предвид, че ако направите това, може да не успеете да използвате всички функции на този уеб сайт в максимална степен. В допълнение можете да предотвратите събирането от Google на данните, генерирани от бисквитката, свързани с използването на уеб сайта (включително IP адреса Ви), както и обработката на тези данни от Google, като изтеглите и инсталирате приставката за браузъра, налична на следния линк: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

9.2 „Бисквитки“ за функционалност

9.2.1 Hotjar

За подобряване на потребителския опит на нашия уеб сайт използваме софтуера на Hotjar http://www.hotjar.com, 3 Lyons Range, 20 Bisazza Street, Sliema SLM 1640, Malta, Europe). С помощта на софтуера можем да измерим и оценим поведението на потребителите (движения на мишката, кликвания, въвеждане от клавиатурата, височина на превъртане и т.н.) на нашия уеб сайт. За тази цел на устройства на потребителя се задават бисквитки и могат да се съхраняват данни от потребители, като напр. информация за браузъра, операционна система, време, прекарано на страницата, и т.н. Повече за обработката на данни от Hotjar можете да намерите на адрес http://www.hotjar.com/privacy. Можете да забраните използването на услугата на Hotjar на https://www.hotjar.com/opt-out.

9.2.2 Google Optimize

Нашият уебсайт използва услугата за уеб анализ и оптимизиране Google Оптимизиране, която се предоставя от Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ (наричано по-долу „Google Оптимизиране“). Използваме услугата Google Оптимизиране, за да подобряваме атрактивността, съдържанието и функционалността на нашия уебсайт, като предоставяме нови функции и съдържание на процент от потребителите ни и оценяваме промените в използването чрез статистически методи. Google Оптимизиране е подуслуга на Google Анализ (вижте раздела за Google Анализ).

Google Оптимизиране използва „бисквитки“ с цел подпомагане на оптимизирането и анализа на използването на уебсайта ни от потребителите. Информацията, която се генерира от тези „бисквитки“ относно използването на уебсайта от твоя страна, обикновено се прехвърля към сървър на Google в САЩ и се съхранява там. Използваме Google Оптимизиране с активирана функция за анонимизиране на IP адресите, така че в държавите – членки на ЕС, и в държавите, част от Европейското икономическо пространство, твоят IP адрес се съкращава от Google преди това. Само в изключителни случаи пълният IP адрес се прехвърля към сървър на Google в САЩ, където се съкращава. Google използва тази информация за целите на оценяването на използването на уебсайта ни от твоя страна, за създаване на отчети относно тестове за оптимизиране и свързаната активност на уебсайта, както и за предоставяне на други услуги, свързани с активността на уебсайта и използването на интернет.

Можеш да спреш съхраняването на „бисквитки“, като коригираш настройките на браузъра си за интернет по съответния начин. Също така можеш да спреш събирането на генерираните данни и препращането на данни относно използването на уебсайта ни от твоя страна (включително IP адреса ти) към Google, както и обработването на тези данни от Google, като изтеглиш и инсталираш приставката за браузър, налична на тази връзка: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=. По-подробна информация относно събирането и обработването на данни от Google ще намериш в Декларацията за поверителност на Google, достъпна на следния адрес http://www.google.com/policies/privacy.

9.3 Маркетингови „бисквитки“

9.3.1 Facebook Custom Audiences

Този уеб сайт използва програмата за пренасочване към персонализирани аудитории Pixel на социалната мрежа Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA. С помощта на програмата за пренасочване Pixel, Facebook може да използва посетителите на нашия уеб сайт като целева група за реклами на Facebook-Ads. За тази цел на компютъра Ви се съхранява бисквитка на Facebook. За допълнителна информация относно обхвата и целта на събирането на данни и как Facebook обработва и използва лични данни, както и относно Вашите предпочитания за защита на личните Ви данни, посетете Декларацията за поверителност на Facebook на https://facebook.com/policy.php и https://www.facebook.com/ads/settings. Можете да се откажете от използването на Custom Audiences на http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/ или за потребител с профил във Facebook тук.

10. Приставки за социални мрежи

Нашият уеб сайт използва приставки за социалните мрежи Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA , Twitter, Inc., 795 Folsom St., Suite 600 San Francisco, CA 94107, USA, Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, California, 94043, USA , Pinterest, Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, USA и Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park,CA 94025 USA.

Приставките се намират на нашата продуктова страница и са деактивирани в първоначалното състояние. Ако кликнете върху съответния бутон, ще бъдете приканени да влезете в нов прозорец за вписване в социалната медия. В този случай на компютъра Ви се поставя бисквитка. Ако не кликнете върху бутона или не сте влезли в социалните медии, на Вашия компютър няма да бъде поставена бисквитка.

Ако сте потребител на съответната социална медия и сте влезли в профила си и кликнете върху бутона, тази информация ще бъде предадена на Вашия профил в съответния доставчик на социални медии. Ако взаимодействате с приставките, например натиснете бутона „Харесва ми“ във Facebook или оставете коментар, съответната информация се предава директно от Вашия браузър на социалната мрежа и се съхранява там. За целта и обхвата на събирането на данни и по-нататъшната обработка и използване на данните от страна на доставчиците, както и за Вашите права в това отношение и опциите за настройка за защита на личните Ви данни, моля, вижте Декларациите за поверителност на следните доставчици: