§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Поверителност

Декларация за защита на личните данни и съгласие за използването им

Интернет порталът на FlixMobility GmbH, както и интегрираният в него портал за резервации (наричани по-долу с общото название „уебсайт“) се поддържат от FlixMobility GmbH с адрес Биркетвег 33, 80639 Мюнхен (наричано по-долу „FlixMobility“ или „ние“). Отдаваме голямо значение на безопасността на личните ви данни. Ето защо защитата на данните е изключително важна за FlixMobility GmbH. Ние стриктно спазваме разпоредбите на Федералния закон за защита на данните и Закона за електронните медии в процеса на събиране, обработка и използване на данните.

С приемането на настоящата Декларация за защита на личните данни предоставяте своето съгласие на FlixMobility GmbH да събира, обработва и използва данни, като съблюдава законите за защита на данните и посочените по-долу условия. Можете да оттеглите съгласието си по всяко време и това ще влезе в сила от съответния момент нататък.

Събиране, обработка и използване на лични данни

Лични данни са всички онези данни, които могат да бъдат свързани с определено лице или лице, което може да бъде идентифицирано. Към тях спадат например вашите имена, телефонен номер, пощенски или имейл адрес.

Обикновено използването на уебсайта ни е възможно и без предоставяне на лични данни.

За целите на обработването на поръчката на билети, както и за изпълнение на транспортната услуга събираме, съхраняваме и обработваме собственото и фамилното ви име и номера на мобилния ви телефон. За целите на необходимата обработка на плащането в определени случаи се изискват допълнително и следните данни: при плащане на резервирано пътуване с кредитна карта FlixMobility изисква пълното ви име, имейл адрес и данни за кредитната ви карта. Не съхраняваме номера на кредитната карта, а го предаваме директно към доставчика на платежната услуга. При плащане на резервирано пътуване чрез директен дебит FlixMobility регистрира вашите имена, пощенски адрес, дата на раждане, имейл адрес и данни за разплащателната ви сметка. При плащане чрез моментен превод и Paypal не се съхраняват данни за плащането.

Данните, необходими за изпълнението на договори и провеждането на автобусните пътувания, се предоставят само в необходимия обхват на автобусните фирми, извършващи превоза, или на други трети страни (напр. доставчици на ИТ услуги, платежни услуги и обслужване на клиенти) в рамките на регистрацията и за извършване на продажбата на билети. При основателни случаи (напр. нанасяне на щети на автобус) си запазваме правото да предоставим данните на клиентите на съответната партньорска транспортна фирма. Нашите доставчици на услуги имат право да използват предоставените им данни единствено за изпълнение на своите задължения, но не и за каквито и да било други цели.

FlixMobility не предоставя на трети страни лични данни за рекламни цели.

Доставчици на платежни услуги

Нашият уебсайт ви дава възможност да правите резервации. За тази цел предоставяме данните ви в случай на необходимост на някой от следните, посочени в процеса на резервация доставчици на платежни услуги. Плащането може да бъде извършено единствено чрез посочените в магазина методи за плащане онлайн.

  • Плащанията се обработват от нашия партньор Adyen BV, Simon Carmiggelstraat 6 – 50, 1011 DJ Amsterdam. С цел предотвратяване и разкриване на случаи на измами предоставяме IP адреса ви на партньорската организация Adyen BV, Simon Carmiggelstraat 6 – 50, 1011 DJ Amsterdam. От своя страна Adyen BV съхранява този IP адрес. Преносът на всички данни се извършва чрез криптиране. Можете да оттеглите съгласието си по всяко време, като използвате данните за връзка в секцията „Правно известие“. Оттеглянето ще влезе в сила от съответния момент нататък.
  • Плащанията чрез кредитна карта, Giropay и iDeal се обработват от Heidelberger Payment GmbH със седалище на адрес Gaisbergstr. 11-13, 69115 Heidelberg.Достъп до данните за плащанията има също така и фирма PAY.ON AG със седалище на адрес Lucile-Grahn-Str. 37, 81675 München. Heidelberger Payment GmbH е платежен институт по смисъла на Закона за надзора върху платежните услуги и е регистриран от Федералната служба за надзор върху финансовите услуги (BaFin) с адрес Graurheindorfer Str. 108, 53117 Бон (регистрационен номер: 122914).
  • Плащането чрез Paypal се обработва от PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A., 5. Etage, 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Люксембург. Допълнителна информация относно защитата на данните, осигурявана от Paypal, ще намерите в декларацията за защита на данните на Paypal.
  • С цел предотвратяване и разкриване на случаите на измама изпращаме IP адреса ви на Paymill GmbH, St.-Cajetan-Straße 43, 81669 München. PAYMILL GmbH съхранява IP адреса за срок от 72 часа. Можете да оттеглите съгласието си по всяко време, като използвате данните за връзка в секцията „Правно известие“. Оттеглянето ще влезе в сила от съответния момент нататък.

Проверка на платежоспособността от Billpay при плащане чрез директен дебит

Когато изберете една от опциите за плащане, предлагани от нашия партньор Billpay GmbH, ще поискаме от вас в процеса на поръчка да потвърдите съгласието си за изпращане към Billpay на необходимите данни за извършване на плащането и проверка на идентичността и платежоспособността. В случай че предоставите съгласието си, данните ви (собствено и фамилно име, улица, номер, пощенски код, населено място, дата на раждане, телефонен номер, а при покупка чрез директен дебит – и посочените данни за банкова сметка), както и данните във връзка с поръчката ви ще бъдат изпратени към Billpay.

За целите на собствената си проверка на самоличността и платежоспособността Billpay или упълномощено от Billpay партньорско дружество предоставя данни на фирми за проверка на финансовото състояние и получава от тях информация, включително и такава за платежоспособността (ако е необходима), изчислена на базата на математически и статистически методи, като в процеса на изчисляване се вземат предвид между другото и данните за адреса. Подробна информация за целия процес и за използваните фирми за проверка на финансовото състояние можете да получите от правилата за защита на данните на Billpay GmbH.

Billpay също така използва при необходимост и помощни средства от трети страни за целите на разкриването и предотвратяването на измами. Получените данни с тези помощни средства се съхраняват от трети страни в криптиран вид, така че да бъдат използвани единствено от Billpay. Тези данни се използват само ако изберете начин на плащане, предлаган от партньорската фирма Billpay. В противен случай данните се изтриват автоматично след 30 минути.

Paymill GmbH

С цел предотвратяване и разкриване на случаите на измама изпращаме IP адреса ви на Paymill GmbH, St.-Cajetan-Straße 43, 81669 München. PAYMILL GmbH съхранява IP адреса за срок от 72 часа. Можете да оттеглите съгласието си по всяко време, като използвате данните за връзка в секцията „Правно известие“. Оттеглянето ще влезе в сила от съответния момент нататък.

Вход за потребители/клиентски профил

Имате възможност да си създадете клиентски профил при нас. В защитената с парола част на клиентския профил можете да управлявате резервациите си с лекота, както и да запазвате данните си за бъдещи пътувания.

Полетата, маркирани като задължителни (*), съдържат лични данни и се използват единствено за поддържането и функционирането на потребителския профил. При това засега се изисква единствено вашия имейл адрес. С негова помощ потвърждаваме идентичността ви. По време на регистрацията можете по избор да ни предоставите своите имена, адрес, а при необходимост – и банкова информация.

Тези данни се използват както за изготвяне на фактурата, така и за функционирането на автоматичното попълване на данни при бъдещи резервации. В допълнение можете при желание от ваша страна да попълните номера на мобилния си телефон за връзка с вас в случай на закъснение или промяна на пътуването.

В случай че сте потвърдили съгласието си, в устройството ви се поставят чрез функцията за оставане в профила т.н. постоянни „бисквитки“. С тяхна помощ няма да се изисква повторна регистрация при последващи посещения на уебсайта. Няма да имате достъп до тази функция, ако от настройките на браузъра си сте деактивирали съхраняването на такива „бисквитки“.

Можете по всяко време да актуализирате или изтриете личния си клиентски профил, а с това и свързаните с него лични данни.

Незасегнати от изтриването остават онези лични данни, които се съхраняват съгласно законовите срокове и са необходими за изпълнението на договора.

Бюлетин

При регистрация за нашия бюлетин ще използваме вашия имейл адрес за комуникация с вас, за да ви изпращаме системни известия и съобщения, имейли за потвърждение на регистрацията ви, информация за потребителския профил, вашите билети или маршрути или информация за пътуванията ви. Ще прекратим тези действия в случай на отказ от абонамент за бюлетина. Също така ще използваме имейл адреса ви и за собствени рекламни цели. Можете да прекратите регистрацията по всяко време.

Когато получим имейл адреса ви във връзка с резервация или пътуване и не сте посочили изрично несъгласието си, си запазваме правото да ви изпращаме редовно предложения по имейл за подобни наши продукти като вече закупените от вас. Във всеки един момент можете да се откажете от използването на имейл адреса ви за тези цели, като изпратите съобщение на адрес unsubscribe@flixbus.com или използвате съответната връзка в рекламния имейл, като при това няма да възникнат други разходи освен таксите за изпращане съгласно основните тарифи.

Сигурност на данните

Запазваме безопасността на личните данни на потребителите на нашия уебсайт и свързаните с него системи, като използваме различни технически и организационни мерки. За да гарантираме безопасното пренасяне на личните данни, използваме протокола за криптиране SSL 3.0 (като основен метод на криптиране се използва RSA-2048 за инфраструктурата на публичния ключ). Този метод се прилага успешно в цялата световна мрежа. По този начин се криптират всички лични данни (имена, адреси, данни за плащането и т.н.) и се пренасят безопасно в интернет. По символа (заключен катинар) в долната лента на браузъра си ще разпознаете, че се намирате в защитена зона.

„Бисквитки“

FlixMobility използва за уебсайта си т.н. „бисквитки“. Това са неголеми по размер файлове, които се съхраняват във вашия диск и които запазват определени настройки и данни за комуникация със системата ни през вашия браузър. Някои от използваните от нас „бисквитки“ се изтриват след края на всяка сесия на браузъра, т.е. след затварянето му. Това са т.н. „бисквитки“ за отделни сесии. Други остават в устройството ви и дават възможност както на нас, така и на нашите партньори да разпознаваме браузъра ви при следващо посещение (постоянни „бисквитки“). Това ни помага да изграждаме уебсайта си по подходящ за вас начин и да ви предлагаме по-лесен начин за използването му, като например чрез съхраняването на определени ваши данни по начин, който премахва необходимостта от постоянното им въвеждане. От настройките на браузъра си можете да изберете ограничения за използването и изтриването на „бисквитките“. В раздела с помощни материали за браузъра можете да намерите информация относно това, какви настройки да изберете. Отказът ви от използване на „бисквитки“ може да ви попречи да използвате услугите ни, предлагани чрез интернет.

Право на информация и право на обжалване

Съгласно Федералния закон за защита на личните данни имате право на безплатна информация относно това, какви ваши данни се съхраняват, както и право на коригиране, изтриване или блокиране на данните. Моля за тази цел или за допълнителна информация и предявяване на правото си за обжалване да се обръщате към: FlixMobility GmbH, Birketweg 33, 80639 München или на адрес data.protection@flixbus.com.

Ретаргетиране

С цел оптимизиране на предложенията си в мрежата, както и за продуктови препоръки, използваме технологията на Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ; „Google“) за създаване на потребителски профили под псевдоним за маркетингови цели и проследяване на онлайн поведението на посетителите на сайта ни. За тази цел могат да бъдат използвани „бисквитки“, които дават възможност за разпознаване на интрнет браузър при повторно посещение. Съхраняваната информация за поведението онлайн се анализира с помощта на алгоритъм, така че впоследствие въз основа на интересите да бъдат показвани целеви препоръки за продукти под формата на рекламни банери или обяви на уебсайтовете на трети страни. Потребителските профили под псевдоним не са свързани със съответния потребител чрез личните му данни без неговото специално и изрично съгласие. Можете да се откажете по всяко време от създаването на потребителски профили под псевдоним за целите на показването на реклами въз основа на интересите ви, като посетите страницата https://www.google.de/settings/ads. Допълнителна информация за рекламите въз основа на интересите ви  можете да намерите на адрес http://www.google.com/policies/technologies/ads/.

Този уебсайт използва пиксела за ретаргетиране Custom Audiences на социалната мрежа Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, САЩ. С помощта на пиксела за ремаркетинг Facebook може да използва посетителите на нашия интернет сайт като целева група за показване на рекламите от социалната мрежа. За целта на компютъра ви се съхранява „бисквитка“ на Facebook. Допълнителна информация за целта и обхвата на събирането на данни и по-нататъшната им обработка и използване от страна на Facebook, както и за възможностите ви за настройки с цел защита на личния ви живот, можете да намерите в указанията за защита на личните данни от страна на Facebook на следните адреси: https://facebook.com/policy.php и https://www.facebook.com/ads/settings. Можете да откажете използването на Custom Audiences на адрес www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement, а за потребители с акаунт във Facebook – оттук.

Уеб анализ

1. Google Анализ

Този уебсайт използва Google Анализ, услуга за анализ на рекламите, предоставяна от Google Inc. („Google“). Google Анализ използва т.н. „бисквитки“ – текстови файлове, които се съхраняват в компютъра ви и дават възможност за анализиране на използването на уебсайта. В допълнение този уебсайт използва API на Google AMP Client ID, за да свързва чрез Google Анализ активността на потребителите на AMP страници с тази на страници, които не са AMP. Проследяващите кодове на Google за този уебсайт използват функцията „_anonymizeIp()“. По този начин IP адресът се обработва в страните членки на ЕС или в другите държави от Европейското икономическо пространство само в съкратен вариант, за да се изключи възможността за директно свързване с конкретна личност. Само по изключение пълният вариант на IP адрес може да бъде изпратен до сървър на Google в САЩ, като се съкращава там. При възлагане от страна на лицето, управляващо този уебсайт, Google ще използва тази информация, за да оцени използването на уебсайта от ваша страна и да изготви отчет за рекламната дейност с цел предоставянето на по-нататъшни услуги, свързани с използването на уебсайта и на интернет като цяло. Изпратеният от браузъра ви IP адрес в рамките на Google Анализ няма да бъде свързван с други данни от Google. Можете да деактивирате съхраняването на „бисквитки“ с помощта на съответната настройка на браузъра си, но обръщаме внимание върху това, че в такъв случай няма да можете да използвате всички функции на този уебсайт в пълния им обхват. Можете също така да избегнете изпращането на данните, генерирани с помощта на „бисквитките“ и свързани с използването на уебсайта от ваша страна, (вкл. вашия IP адрес) към Google, както и обработката на тези данни от Google, като изтеглите и инсталирате следните приставки за браузъра: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

2. adjust

Този уебсайт/приложение използва между другото и технологията за анализ „adjust“ на adjust GmbH („adjust“). При това за целите на анализа adjust използва IP и Mac адресите на потребителите, които след това се използват в анонимизиран вид. По този начин не е възможно те да бъдат свързани с конкретно физическо лице. Използвайки този уебсайт/приложение за целите на анализа, потвърждавате, че приемате обработката на данните в анонимизиран вид по гореописания начин и за посочената по-горе цел.

3. Webtrekk

За целите на статистическата оценка на уебсайтовете използваме технологиите на Webtrekk GmbH, Robert-Koch-Platz 4, 10115 Berlin. С помощта на услугите на Webtrekk изготвяме статистически данни за използването на нашия уебсайт.  Фирмата Webtrekk GmbH е сертифицирана от TÜV в сектора за уеб контролинг. При това особено внимателно бе проверен и сертифициран процесът на събиране и обработка на данните за проследяване с цел съответствие с изискванията за защита на данните и сигурността им. В обхвата на процеса на използване на тези уеб страници се събират и оценяват данни, изпращани от вашия браузър. Това се извършва с помощта на технология за „бисквитки“ и т.н. пиксели, свързани с всяка уеб страница.  Възможността за свързване на данните с конкретно лице е изключена във всеки един момент. Събраните по този начин данни служат за изготвянето на анонимни потребителски профили, които представляват основата за статистическите анализи в мрежата. Събраните данни с помощта на технологиите на Webtrekk няма да бъдат използвани за идентификация на посетителите на тези уебсайтове без изричното съгласие на засегнатото лице и няма да бъдат свързвани в нито един момент с личните данни на лицето, използващо псевдонима.

Можете да се откажете във всеки един момент от събирането и съхраняването на данни от страна на Webtrekk и това ще влезе в сила от съответния момент нататък. За тази цел и за допълнителна информация за защитата на данните, предоставяна от Webtrekk, моля, използвайте следната връзка: http://www.webtrekk.com/index/datenschutzerklaerung/opt-out.html.

4. Проследяване на кампаниите от AdClear

Използваме услугите на AdClear GmbH, Robert-Koch-Platz 4, 10115 Berlin (AdClear), за да събираме статистически данни за проследяване на кампаниите и по този начин да оптимизираме предложенията за клиентите си. За целта се използват и „бисквитки“. Данните се събират само в анонимизиран вид. Не се изпращат лични данни на AdClear. AdClear GmbH е сертифицирано от TÜV Заарланд като регистратор на лични данни в сферата на системите за проследяване на кампании.
Ако отхвърлите събирането на данни чрез проследяването на кампании от AdClear, тук ще се покаже „бисквитка“ с надпис „adclearoptout“
Не отхвърлихте събирането на данни от AdClear.
Отказ за събиране на данни от AdClear

5. AB Tasty 

В допълнение този уебсайт използва и услугата за уеб анализ AB Tasty на AB TASTY SAS, която се използва за многовариантни или A/B тестове. Тази услуга използва „бисквитки“, за да идентифицира браузъра на посетителите и да анализира използването на този уебсайт. „Бисквитките“ не събират лични данни. Допълнителна информация за това, как AB Tasty обработва данните ви, ще намерите на адрес https://www.abtasty.com/uk/terms-of-use/. На тази страница ще намерите и инструкции, с които можете да деактивирате проследяването по всяко време.

6. Hotjar

За подобряване на практическата работа на потребителите в интернет страниците ни използваме софтуера на Hotjar http://www.hotjar.com, 3 Lyons Range, 20 Bisazza Street, Sliema SLM 1640, Малта, Европа. С помощта на софтуера можем да измерваме и оценяваме поведението на потребителите на страниците ни (движения на мишката, кликвания, въвеждане от клавиатурата, превъртане на страниците и т.н.). За целта в устройствата на потребителите се поставят „бисквитки“, което прави възможно съхраняването на данни за потребителите, като например информация за браузъра, операционна система, време за напускане на страницата и др. Допълнителна информация относно обработването на данни от Hotjar ще намерите на адрес: https://www.hotjar.com/privacy. Можете да се откажете от услугите на Hotjar, като използвате следната връзка: https://www.hotjar.com/opt-out

Социални приставки

1. Facebook

В уебсайта си използваме т.н. социални приставки („приставки“) на социалната мрежа Facebook, която е собственост на Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, САЩ („Facebook“). Приставките са обозначени с логото на Facebook или с текстовете „Социална приставка от Facebook“ и „Facebook социална приставка“. Общ преглед на приставките от Facebook и как изглеждат те можете да намерите на адрес: https://developers.facebook.com/docs/plugins.
Когато отваряте страница от уебсайта ни, съдържаща такава социална приставка, браузърът ви установява директна връзка със сървърите на Facebook. Съдържанието на приставката се предава от Facebook директно към браузъра ви и се вгражда в страницата. Чрез това вграждане Facebook получава информация, че браузърът ви е извикал съответната страница на уебсайта ни, дори и ако нямате профил във Facebook или не сте влезли в него. Браузърът ви ще изпрати тази информация (включително и IP адреса ви) директно към сървър на Facebook в САЩ и тя ще бъде съхранявана там.
Ако сте влезли във Facebook, социалната мрежа може да добави посещението ви в нашия сайт към профила ви в нея. Когато взаимодействате с приставките, например използвате бутона „Харесва ми“ или оставяте коментар, тази информация също ще се изпраща директно към сървър на Facebook и ще бъде съхранявана там. Освен това информациите ще бъдат публикувани в профила ви във Facebook и приятелите ви ще имат достъп до тях.
Facebook може да използва тази информация за целите на рекламата, проучването на пазара и съобразеното с нуждите оформление на страниците в социалната мрежа. Освен това Facebook ще създава профили за използването, интересите и връзките, за да оцени например използването на сайта ни от ваша страна във връзка с показваните ви реклами във Facebook, за да информира други потребители на Facebook за дейността ви в нашия уебсайт и за да предоставя допълнителни услуги, свързани с използването на Facebook. Ако не желаете Facebook да свързва събраните данни за нашия уебсайт с профила ви, трябва да излезете от профила си, преди да посетите уебсайта ни.
Информация за целта и обхвата на събирането на данни и по-нататъшната им обработка и използване от страна на Facebook, както и за свързаните ви с това права и възможности за настройки с цел защита на личния ви живот, можете да намерите на страницата с указания за защитата на личните данни от страна на Facebook, намираща се на адрес: http://www.facebook.com/policy.php.
Ако не желаете Facebook да свързва събраните данни за нашия уебсайт непосредствено с профила ви, трябва да излезете от страницата ни в социалната мрежа, преди да посетите уебсайта ни. Изцяло можете да забраните зареждането на приставките на Facebook и чрез използването на помощни програми за браузъра ви, например „Facebook Blocker“ (https://www.comparitech.com/blog/vpn-privacy/stop-facebook-tracking/).

2. Приставки на Twitter (напр. бутон за публикации в Twitter)

На уебсайта си използваме т.н. социални приставки („приставки“) на услугата Twitter, която е собственост на Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, САЩ („Twitter“). Приставките са обозначени с логото на Twitter под формата на синьо птиченце. Общ преглед на приставките от Twitter и как изглеждат те можете да намерите на адрес: https://dev.twitter.com/web/tweet-button.
Когато отваряте страница от уебсайта ни, която съдържа такава социална приставка, браузърът ви установява директна връзка със сървърите на Twitter. Съдържанието на приставката се предава от Twitter директно към браузъра ви и се вгражда в страницата. Чрез това вграждане Twitter получава информация, че браузърът ви е извикал съответната страница на уебсайта ни, дори и ако нямате профил в Twitter или не сте влезли в него. Браузърът ви ще изпрати тази информация (включително и IP адреса ви) директно към сървър на Twitter в САЩ и тя ще бъде съхранявана там. Ако сте влезли в Twitter, услугата може да добави посещението ви в нашия уебсайт непосредствено към профила ви в платформата. Когато взаимодействате с приставките, например използвате бутона за публикуване, тази информация също ще се изпраща директно към сървър на Twitter и ще бъде съхранявана там. Освен това информациите ще бъдат публикувани в профила ви в Twitter и ще бъдат показвани на контактите ви там.
Информация за целта и обхвата на събирането на данни и по-нататъшната им обработка и използване от страна на Twitter, както и за свързаните ви с това права и възможности за настройки с цел защита на личния ви живот, можете да намерите на страницата с указания за защитата на личните данни от страна на Twitter, намираща се на адрес: https://twitter.com/privacy.
Ако не желаете Twitter да свързва събраните данни за нашия уебсайт непосредствено с профила ви, трябва да излезете от страницата ни в Twitter, преди да посетите уебсайта ни. Изцяло можете да забраните зареждането на приставките на Twitter и чрез използването на помощни програми за браузъра ви, например чрез „NoScript“ (http://noscript.net/).

3. Приставки на Google+ (напр. бутона +1)

На уебсайта си използваме т.н. социални приставки („приставки“) на социалната мрежа Google+, която е собственост на Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ („Google“). Приставките са например бутоните с обозначението „+1“ върху бял или цветен фон. Общ преглед на приставките от Google и как изглеждат те можете да намерите на адрес: https://developers.google.com/+/plugins.
Когато отваряте страница от уебсайта ни, която съдържа такава социална приставка, браузърът ви установява директна връзка със сървърите на Google. Съдържанието на приставката се предава от Google директно към браузъра ви и се вгражда в страницата. Чрез това вграждане Google получава информация, че браузърът ви е извикал съответната страница на уебсайта ни, дори и ако нямате профил в Google+ или не сте влезли в него. Браузърът ви ще изпрати тази информация (включително и IP адреса ви) директно към сървър на Google в САЩ и тя ще бъде съхранявана там. Ако сте влезли в Google+, услугата може да добави посещението ви в нашия сайт непосредствено към профила ви в платформата. Когато взаимодействате с приставките, например използвате бутона +1, съответната информация също ще се изпраща директно към сървър на Google и ще бъде съхранявана там. Освен това информациите ще бъдат публикувани в Google+ и ще бъдат показвани на контактите ви. Информация за целта и обхвата на събирането на данни и по-нататъшната им обработка и използване от страна на Google, както и за свързаните ви с това права и възможности за настройки с цел защита на личния ви живот, можете да намерите на страницата с указания за защитата на личните данни от страна на Google, която се намира на адрес: http://www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html.
Ако не желаете Google да свързва събраните данни за нашия уебсайт непосредствено с профила ви в Google+, трябва да излезете от страницата ни в социалната мрежа, преди да посетите уебсайта ни. Изцяло можете да забраните зареждането на приставките на Google и чрез използването на помощни програми за браузъра ви, например чрез „NoScript“ (http://noscript.net/).