hero image

Автобуси от и до Лондон

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.
Кликни тук

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 35 държави и открий Европа с помощта на FlixBus.
Към мрежата ни

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.
Автобуси и околна среда

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.
Актуална информация за маршрути

На тази страница


Автобусни спирки в Лондон

Моля, обърнете внимание: вашият билет ще съдържа най-актуалната информация за адреса.

London Finchley Road (Stop CL)

London Hammersmith Bridge Road

London Hammersmith Bus Station (Bay D)

London Stratford, Montifichet Road, Stop U

Лондон (Victoria Coach Station)

North Greenwich, Millenium Way, Stop F

Открий всички дестинации

Избирай от над 2,500 дестинации за пътуване в 37 държави.

Изследвай картата
Лондон: Бърза информация
Директно достъпни градове

63

Брой автобусни спирки

6

Страна

Великобритания

Екологично пътуване?

да

Туристическа информация за Лондон

Обща информация за Лондон

Тауър Бридж, Биг Бен, компанията Уорнър Брос, музеят на мадам Тюсо и Бъкингамският дворец са само няколко от причините да посетиш Лондон - столицата на Англия и третият по големина град в Европа. Веднага щом пристигнеш в Лондон с един от нашите автобуси, ще се потопиш в забързаната атмосфера на този метрополис. Нашата автогара е разположена в центъра на града, само на 15 минути пеша от Бъкингамския дворец, а именно на Victoria station. Оттук може лесно да отидеш до всички точки на Лондон.

Английската столица е също подходящо място за отдих. Отдихът в Лондон, обаче, може лесно да се превърне в културно пробуждане. Разходи се по поречието на Темза и опознай всяко кътче на града, или се качи в един от характерните за Лондон червени двуетажни автобуси (double-decker buses) и просто наблюдавай различните обществени прослойки: улични музиканти, бизнесмени, лондончани (cockneys). Ще искаш ли някога да си тръгнеш?

Бюджетът ти е ограничен? – не се притеснявай, защото ние помислихме за теб! Вече предлагаме автобусни превози до Лондон само от 9€.

Забележителности в Лондон

Забележителностите в Лондон не се нуждаят от представяне. Още с пристигането си в английската столица, ще започнеш да се чудиш какво да избереш. Защо не започнеш своята туристическа обиколка от Elizabeth Street и не хапнеш в някое бистро или уютен ресторант? После може да се отправиш към Бъкингамския дворец, известен още като „Дома на кралицата“, и ако имаш късмет в действителност да видиш кралицата през прозореца на нейните покои. През юни тази година стотици хиляди туристи ще се съберат в Лондон за патронния обяд по случай нейния 90-ти рожден ден. Защо не се присъединиш и ти? А ако искаш да видиш Лондон „от високо“, препоръчваме да се качиш на Лондонското око (the London eye), откъдето се разкрива красива гледка над английската столица и околните селца!

Лондон: Култура & История

Лондиниум или просто Лондон е основан от римляните през далечната 43г. пр. хр. и с времето се превръща в един от водещите градове в света. Английската столица е известна със своето славно минало, което се олицетворява чрез вечните паметници, архаичнити сгради и разнообразните музеи в града. Музеят на транспорта е един от най-популярните и сред лондончани, и сред туристи. Тук може да видиш едни от първите двуетажни автобуси (double-decker buses) и над 450,000 други транспортни нещица. А в Британския музей, един от най-старите в света, редовно се провеждат изложби, свързани с великата история на Великобритания.

Нощен живот в Лондон

Една от най-популярните атракции в Лондон и също така идеалния начин да прекараш една незабравима вечер в столицата на Англия е да посетиш някое Уест Енд шоу (West End show). Билети, макар и в последния момент, можеш да купиш в билетния център на площад Лестър. Тук се продават евтини билети за едни от най-известните Уест Енд представления. А ако искаш да похапнеш в уютен ресторант, преди да се насладиш на твоето Уест Енд шоу, разходката до Ковънт Гарден (Covent Garden) е задължителна.

Вас, нощни птици, съветваме да се отправите към Shoreditch и да започнете вечерта с няколко Whistling Stop коктейла. След това посещението на клуб КОКО (в Camden Town) или на някой Pacha клуб е задължително. Пътувай с автобусите на FlixBus и стани част от бурния нощен живот на Лондон!

Интересни факти за Лондон

Знаеше ли, че Лондонското метро е първото метро в света? Наричано е още „Тубата“ и е построено през 1863 година. А знаеше ли, че Бъкингамският дворец е построен през 1702 година? Преди това на мястото на официалната резинденция на кралицата се е издигал известен бордей. Накрая, но не на последно място, Лондон e градът с най-много „Мишлен“ ресторанти, разбира се след Париж.

Околностите на Лондон

Лондон сам по себе си е един много впечатляващ град, но неговите околности също няма да те разочароват. Нашите топ 3 предложения за еднодневна екскурзия от английската столица включват Оксфорд (на 60 км), Кентърбъри (на 90 км) и Бат (на 157 км).

Град Оксфорд е най-известен като седалище на Оксфордския университет, един от най-старите университети в света. Тук можеш да разгледаш двора на университета, църквите „Св. Майкъл“ и „Св. Дева Мария“ и да се потопиш в една средновековна атмосфера. Горещо препоръчваме да посетиш Бодлиевата библиотека (Bodleian Library) – втората по големина библиотека в Англия след Британската и една от най-старите в Европа. Намира се в Оксфордския университет.

Кентърбъри е средновековен град, включен в списъка със световно култорно и природно наследство на ЮНЕСКО. Едни от най-известните забележителности тук са катедралата Кентърбъри или с други думи централният архиепископски храм на англиканската църква; замъкът Кентърбъри, от който, за съжаление, днес са останали предимно развалини; Римският музей, който помещава мозаечен паваж, датиращ от 300 г. сл. Хр. и други.

Aquae Sulis или Бат е основан от римляните през I век като спа курорт около горещите извори на река Ейвън и дори днес е известен със своите минерални извори. По-късно, през ХVIII век, градът е водещ център на модния живот в Англия: интелектуално и културно средище. В наши дни в Бат се провеждат много фестивали, като например филмовия (Bath Film Festival) и литературния (Bath Literature Festival) и, разбира се, „международен музикален фестивал Бат“ (Bath International Music Festival).


Услугите на борда са в зависимост от наличността