flixbus logo
hero image

Автобуси от и до Лондон

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.
Кликни тук

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 35 държави и открий Европа с помощта на FlixBus.
Към мрежата ни

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.
Автобуси и околна среда

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.
Актуална информация за маршрути

На тази страница

Популярни автобусни маршрутиАвтобусни спиркиПътеводител за града

Автобусни спирки в Лондон

Моля, обърнете внимание: вашият билет ще съдържа най-актуалната информация за адреса.

London Finchley Road (Stop CL)

London Hammersmith Bridge Road

London Hammersmith Bus Station (Bay D)

Лондон (Victoria Coach Station)

Открий всички дестинации

Избирай от над 2,500 дестинации за пътуване в 37 държави.

Изследвай картата
Лондон: Бърза информация
Директно достъпни градове

44

Брой автобусни спирки

4

Страна

Великобритания

Екологично пътуване?

да

Туристическа информация за Лондон

Обща информация за Лондон

Тауър Бридж, Биг Бен, компанията Уорнър Брос, музеят на мадам Тюсо и Бъкингамският дворец са само няколко от причините да посетиш Лондон - столицата на Англия и третият по големина град в Европа. Веднага щом пристигнеш в Лондон с един от нашите автобуси, ще се потопиш в забързаната атмосфера на този метрополис. Нашата автогара е разположена в центъра на града, само на 15 минути пеша от Бъкингамския дворец, а именно на Victoria station. Оттук може лесно да отидеш до всички точки на Лондон.

Английската столица е също подходящо място за отдих. Отдихът в Лондон, обаче, може лесно да се превърне в културно пробуждане. Разходи се по поречието на Темза и опознай всяко кътче на града, или се качи в един от характерните за Лондон червени двуетажни автобуси (double-decker buses) и просто наблюдавай различните обществени прослойки: улични музиканти, бизнесмени, лондончани (cockneys). Ще искаш ли някога да си тръгнеш?

Бюджетът ти е ограничен? – не се притеснявай, защото ние помислихме за теб! Вече предлагаме автобусни превози до Лондон само от 9€.

Забележителности в Лондон

Забележителностите в Лондон не се нуждаят от представяне. Още с пристигането си в английската столица, ще започнеш да се чудиш какво да избереш. Защо не започнеш своята туристическа обиколка от Elizabeth Street и не хапнеш в някое бистро или уютен ресторант? После може да се отправиш към Бъкингамския дворец, известен още като „Дома на кралицата“, и ако имаш късмет в действителност да видиш кралицата през прозореца на нейните покои. През юни тази година стотици хиляди туристи ще се съберат в Лондон за патронния обяд по случай нейния 90-ти рожден ден. Защо не се присъединиш и ти? А ако искаш да видиш Лондон „от високо“, препоръчваме да се качиш на Лондонското око (the London eye), откъдето се разкрива красива гледка над английската столица и околните селца!

Лондон: Култура & История

Лондиниум или просто Лондон е основан от римляните през далечната 43г. пр. хр. и с времето се превръща в един от водещите градове в света. Английската столица е известна със своето славно минало, което се олицетворява чрез вечните паметници, архаичнити сгради и разнообразните музеи в града. Музеят на транспорта е един от най-популярните и сред лондончани, и сред туристи. Тук може да видиш едни от първите двуетажни автобуси (double-decker buses) и над 450,000 други транспортни нещица. А в Британския музей, един от най-старите в света, редовно се провеждат изложби, свързани с великата история на Великобритания.

Нощен живот в Лондон

Една от най-популярните атракции в Лондон и също така идеалния начин да прекараш една незабравима вечер в столицата на Англия е да посетиш някое Уест Енд шоу (West End show). Билети, макар и в последния момент, можеш да купиш в билетния център на площад Лестър. Тук се продават евтини билети за едни от най-известните Уест Енд представления. А ако искаш да похапнеш в уютен ресторант, преди да се насладиш на твоето Уест Енд шоу, разходката до Ковънт Гарден (Covent Garden) е задължителна.

Вас, нощни птици, съветваме да се отправите към Shoreditch и да започнете вечерта с няколко Whistling Stop коктейла. След това посещението на клуб КОКО (в Camden Town) или на някой Pacha клуб е задължително. Пътувай с автобусите на FlixBus и стани част от бурния нощен живот на Лондон!

Интересни факти за Лондон

Знаеше ли, че Лондонското метро е първото метро в света? Наричано е още „Тубата“ и е построено през 1863 година. А знаеше ли, че Бъкингамският дворец е построен през 1702 година? Преди това на мястото на официалната резинденция на кралицата се е издигал известен бордей. Накрая, но не на последно място, Лондон e градът с най-много „Мишлен“ ресторанти, разбира се след Париж.

Околностите на Лондон

Лондон сам по себе си е един много впечатляващ град, но неговите околности също няма да те разочароват. Нашите топ 3 предложения за еднодневна екскурзия от английската столица включват Оксфорд (на 60 км), Кентърбъри (на 90 км) и Бат (на 157 км).

Град Оксфорд е най-известен като седалище на Оксфордския университет, един от най-старите университети в света. Тук можеш да разгледаш двора на университета, църквите „Св. Майкъл“ и „Св. Дева Мария“ и да се потопиш в една средновековна атмосфера. Горещо препоръчваме да посетиш Бодлиевата библиотека (Bodleian Library) – втората по големина библиотека в Англия след Британската и една от най-старите в Европа. Намира се в Оксфордския университет.

Кентърбъри е средновековен град, включен в списъка със световно култорно и природно наследство на ЮНЕСКО. Едни от най-известните забележителности тук са катедралата Кентърбъри или с други думи централният архиепископски храм на англиканската църква; замъкът Кентърбъри, от който, за съжаление, днес са останали предимно развалини; Римският музей, който помещава мозаечен паваж, датиращ от 300 г. сл. Хр. и други.

Aquae Sulis или Бат е основан от римляните през I век като спа курорт около горещите извори на река Ейвън и дори днес е известен със своите минерални извори. По-късно, през ХVIII век, градът е водещ център на модния живот в Англия: интелектуално и културно средище. В наши дни в Бат се провеждат много фестивали, като например филмовия (Bath Film Festival) и литературния (Bath Literature Festival) и, разбира се, „международен музикален фестивал Бат“ (Bath International Music Festival).


Услугите на борда са в зависимост от наличността