hero image

Автобуси от и до Стокхолм

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.
Кликни тук

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 35 държави и открий Европа с помощта на FlixBus.
Към мрежата ни

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.
Автобуси и околна среда

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.
Актуална информация за маршрути

На тази страница


Автобусни спирки в Стокхолм

Моля, обърнете внимание: вашият билет ще съдържа най-актуалната информация за адреса.

Стокхолм (Cityterminalen)

Liljeholmen (Stockholm)

Открий всички дестинации

Избирай от над 2,500 дестинации за пътуване в 37 държави.

Изследвай картата
Стокхолм: Бърза информация
Директно достъпни градове

103

Брой автобусни спирки

2

Страна

Швеция

Екологично пътуване?

да

Туристическа информация за Стокхолм

Обща информация за Стокхолм

Стокхолм е столицата на Швеция и културен, медиен, политически и икономически център на страната. Това е най-гъсто населения град в Скандинавия и без съмнение един от най-красивите в целия свят. Стокхолм се разпростира на 14 острова и на бреговете на архипелага, там, където езерото Меларен се среща с Балтийско море. Отделните части на града са свързани чрез 57 моста. Шведската столица впечатлява посетителите и жителите си с едновременно морска и космополитна атмосфера. Според някои статистики, над 50% от населението на града се състои от имигранти. Тук можеш да чуеш всякакви езици – от български до японски. Стокхолм е още седалище на шведския парламент и шведското правителство. Отличава се с живописна природа, свеж въздух и разнообразна архитектура. Автобусите на FlixBus ще те отведат до Стокхолм изгодно, бързо и удобно. Готов ли си за следващото си приключение?

Забележителности в Стокхолм

Не знаеш от къде да започнеш своята туристическа обиколка? Защо не посетиш Стария град, още познат като Гамла Стан? В миналото център на шведската столица, а в наши дни – топ атракция, Стария град се състои от островите Stadsholmen, Riddarholmen, Helgeandsholmen и Strömsborg. Тук можеш да купиш сувенири за приятелите и семейството си. Споменахме ли, че музеят Нобел също се намира в тази част на града? Продължавайки разходката си, ще попаднеш на Кралския дворец – един от най-внушителните в света. Състои се от 600 стаи и е построен в бароков стил. В наши дни това е официалната резиденция на краля на Швеция. Освен кралските апартаменти, тук се помещават и три музея – Държавната хазна, музеят Тре Кронор и старинния музей на Густав III.

Морският музей „Васа“ се намира на остров Юргорден, в центъра на града. Тук е изложен напълно запазеният кораб „Васа“, който потъва още при първото си плаване през 17 век. Впечатляващо, нали? Според статистиката, „Васа“ е най-посещаваният музей на територията на Скандинавия. Убедени сме, че има защо! А за един невероятен завършек на твоята екскурзия, препоръчваме да се разходиш по крайбрежните алеи на Стокхолм и да похапнеш в някои от местните ресторанти. Не пропускай да посетиш и първия в света национален парк. Гарантираме, че ще си отпочинеш!

Стокхолм: Култура & История

Твърди се, че първите жители на днешен Стокхолм са се заселили на архипелага около 8000 година пр. Хр., след Ледниковата епоха. Поради ниските температури, обаче, те скоро отпътували на юг. Хиляди години по-късно, когато ледниците започнали да се разтопяват и земята станала плодородна, започнали нови миграции. През 1000 година пр. Хр. викингите се заселили на мястото, което днес наричаме „Гамла Стан“ (Стария град на Стокхолм). С течение на времето те построили търговски пътища и превърнали селището си във важно стратегическо и икономическо селище.

В наши дни, Стокхолм е един от най-посещаваните градове в света и любима дестинация на нашите пътници. Тук има множество музеи, галерии, театри – без съмнение, всичко от което се нуждаеш, за да прекараш една идеална вечер. Горещо ти препоръчваме да посетиш музеят на АББА, театърът „Оскар“ и галерията „Миликен“.

Нощен живот в Стокхолм

Ако трябва да опишем нощния живот в Стокхолм с една дума, то тази дума ще бъде „вълнуващ“. Независимо дали ще посетиш шведската столица през уикенда или през работната седмица, от опит знаем, че ще си изкараш чудесно! Независимо дали търсиш нещо класическо или съвременно; независимо дали предпочиташ рок или джаз; независимо дали си привърженик на индивидуалното или комерсиалното – тук, без съмнение, ще намериш нещо по твой вкус. Уютни ресторанти, приятни барове и изискани клубове – ще ти бъде трудно да решиш къде да прекараш вечерта. Ето няколко предложения: Patricia, Casino Cosmopol, Kvarnen, Sturecopagniet и Hell's Kitchen.

Интересни факти за Стокхолм

Знаеше ли, че в Стокхолм се намира най-голямата сферична сграда в света – „Ериксон Глоуб“? Тук редовно се провеждат концерти и спортни мероприятия. А знаеше ли, че в шведската столица през 1901 година са връчени първите Нобелови награди? Оттогава до наши дни всяка година на 10 декември (годишнината от смъртта на Алфред Нобел) в Стокхолм се раздават най-престижните награди на световно равнище в областта на физиката, химията, литературата, медицината и философията. Единствено Нобеловата награда за мир се връчва в Осло, Норвегия. И накрая: поради липсата на каквато и да било тежкопромишлена дейност, Стокхолм се счита за един от най-чистите метрополиси в света. Автобусите на FlixBus ще те отведат изгодно и удобно в сърцето на Швеция – „домът“ на Пипи Дългото чорапче.

Околностите на Стокхолм

Околностите на Стокхолм, включващи гори, езера, исторически замъци и крайбрежни градове, са изключително живописни и си заслужава да бъдат посетени! Ето нашите предложения за еднодневна екскурзия от Стокхолм: дворецът „Дротнингхолм“, Островът на брезите (Björkö), морският курорт Салтшьобаден.

Само на 11км западно от шведската столица, на остров Лувьо, ще откриеш внушителния дворец „Дротнингхолм“, построен през 17-ти век. Днес той служи за резиденция на шведското кралско семейство и е включен в списъка със световни съкровища на ЮНЕСКО. Състои се от красив парк, театър и китайски павилион.

Островът на брезите (Björkö) датира от 8 век и в наши дни е част от списъка със световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. По времето на викингите, островът е основен търговски център на долината Меларен. Оттук можеш да се качиш на някоя лодка и да обиколиш Стокхолмския архипелаг. А ако огладнееш, не се притеснявай – на остров Björkö има и ресторант.

Салтшьобаден, модерен морски курорт с яхтено пристанище, голф игрище и тенис кортове, се намира само на около 30 минути път от шведската столица, в залива Ингарьоферден на Балтийско море. Тук е разположена Стокхолмската обсерватория, построена през 1931 година. В нея можеш да видиш най-големия модел на Слънчевата система в световен мащаб. А авантюристите може да поплуват в открития басейн „Friluftsbad“. Какво би впечатлило последователите ти в Instagram повече от едно селфи, направено на плаж в Скандинавия?


Услугите на борда са в зависимост от наличността