Ако срещаш затруднения, докато се опитваш да получиш достъп до този уебсайт, моля, свържи се по телефона с +359 2 493 0121 или използвай приложение Google Асистент за FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Автобуси от и до Будапеща

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.

Кликни тук
Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Актуална информация за маршрути
Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда
Удобства на бордаАвтобусите ни са оборудвани с широки и удобни седалки, тоалетна, Wi-Fi и електрически контакти.

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 35 държави и открий Европа с помощта на FlixBus

Към мрежата ни

Твоето автобусно разписание за Будапеща

Разписание между
и
Избор на дни
Заминава
връщане
Дни Промени Зам. времетраене Прис.
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Купи сега' §§
времетраене: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Време за прекачване: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
през  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
през
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Ако харесваш замъци, може би ще искаш да посетиш и тези градове:

Туристическа информация за Будапеща

Обща информация за Будапеща

Обща информация за Будапеща

Унгарската столица, Будапеща, предлага разнообразие от преживявания и забележителности. С над 1.7 милиона жители и нарастващ брой туристи, градската атмосфера остава жива не само през горещите летни нощи около река Дунав, но и през студените зимни вечери в така наречените „ruin“ барове. Разхождайки се из улиците на Будапеща, може да се натъкнеш както на красиви архитектурни шедьоври, така и на традиционни унгарски ресторанти.

Буда, разположена на западния бряг на река Дунав, е по-спокойната част на града. Тук се намират Кралският дворец и хълмът Гелерт. Пеща, по-комерсиалната част на града, е разположена на източния бряг на река Дунав. Буда и Пеща са свързани чрез 7 моста. Будапеща, съхранила същността на всяка една епоха по време на дългата си история, е едно от съкровищата на Европа. 

Най-известните забележителности в Будапеща

Забележителности в Будапеща

Множество впечатляващи сгради, паркове, музеи и бани очакват нетърпеливите туристи на Будапеща. Озовеш ли се в унгарската столица, не пропускай да посетиш Буда и в частност Кралският замък, Националната галерия, църквата „Свети Матияш“ и Рибарският бастион. От различните краища на тази част на града се разкрива красива гледка, например от Парламента или от хълма Гелерт. Заслужава си да посетиш също Площадът на героите и градският парк Варошлигет, които се намират в Пеща.

Ако искаш да си отпочинеш, препоръчваме да отидеш в някоя хърватска къпалня като например Сечени (Széchenyi) или Гелерт (Gellért). Музеят на изящните изкуства в Будапеща целогодишно представя класически изложби, а музеят Лудвиг – съвременни шедьоври. Ако посетиш унгарската столица през лятото, не забравяй да се отбиеш на един от най-големите фестивали в Европа – Сигет (Sziget)!

Будапеща: култура и история

Будапеща: Култура & История

Будапеща, една от най-популярните туристически дестинации в Европа, не винаги е била космополитен град. Историята на унгарската столица датира от древни времена, когато Конфедерацията на седемте унгарски племена, начело с Арпад, пристига в Среднодунавската (Панонската) низина и решава да се установи. Буда и нейните околности са били окупирани от Османската империя за 150 години (от 1541 до 1691 година). Въпреки че потисничеството разрушава нацията, дори днес местните жители и туристите продължават да посещават баните и джамиите останали от турско време.

Съвременнта Будапеща е създадена през 1873 година вследствие на обединяването на градовете Пеща, Буда и Обуда. Пътувайки с FlixBus, може да преминеш през моста „Сечени“, построен през Реформаторската ера. Някои сгради в романтична Будапеща все още напомнят за времето на войната и на революцията, но новото време дава възможност на столицата да процъфти отново. 

Нощният живот в Будапеща

Нощен живот в Будапеща

Будапеща е впечатляваща в много отношения, но една от най-забележителните й характеристики определено е оживеният нощен живот. Днес така наречените „ruin“ барове са световно известни. Това са стари сгради с изтъркани мебели и цветни светлини, предлагащи студена бира! В шести и седми квартал е пълно с този тип заведения, но също така с клубове, барове и концертни зали. Местата, които горещо препоръчваме да посетиш, са Fogasház, Gozsdu Udvar и Beeróság. А ако предпочиташ да изпиеш чаша вино на открито, препоръчваме да се отправиш към  моста „Маргарит“ или към Моста на свободата. Оттук се разкрива невероятна гледка към Кралския замък, Парламента и моста „Сечени“.

Интересни факти за Будапеща

Интересни факти за Будапеща

Многоликата Будапеща крие много интересни атракции за посетителите си. Това е градът, който обединява различни култури и епохи, класическа и модерна архитектура, традиционно и съвременно мислене. Знаеше ли, че парламентът на Будапеща има 365 кули? Знаешe ли, че унгарската столица е домът на първото европейско метро? А знаеше ли, че близо до площад Октогон (Oktogon) има миниатурно копие на Палацо Строци (Palazzo Strazzi)? Купи своя автобусен билет сега и опознай красивата Будапеща с автобусите на FlixBus!

Околностите на Будапеща

Околностите на Будапеща

Въпреки че в Будапеща има безброй музеи, паметници и други забележителности, нека не пренебрегваме околностите на унгарската столица. Град Сентендре (Szentendre), само на час път от Будапеща, очарова своите посетители с изкуство и култура. Местният етнографски музей Сканзен (Skanzen) ще те въведе в народната архитектура и култура. Дворецът Гьодоло (Grassalkovich-kastély), един от най-големите барокови дворци в Унгария, също се намира в близост до Будапеща. Тук редовно се провеждат театрални и оперни постановки. Паркът на двореца е обявен за природен резерват, тъй като в него има множество редки растения. Докато си в Будапеща, не пропускй да посетиш и красивият завой на река Дунав (Dunakanyar) или базиликата Естергом (Esztergomi bazilika)! 

Твоите автогари в Будапеща

Обърни внимание: в Будапеща има 3 автогари
Автобусен билет от 9,99 лв.
Брой връзки от Будапеща 204
Брой автобусни спирки в Будапеща 3
Държава Унгария