Ако срещаш затруднения, докато се опитваш да получиш достъп до този уебсайт, моля, свържи се по телефона с +359 2 493 0121 или използвай приложение Google Асистент за FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Автобуси от и до Прага

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.

Кликни тук
Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Актуална информация за маршрути
Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда
Удобства на бордаАвтобусите ни са оборудвани с широки и удобни седалки, тоалетна, Wi-Fi и електрически контакти.

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 35 държави и открий Европа с помощта на FlixBus

Към мрежата ни

Твоето автобусно разписание за Прага

Разписание между
и
Избор на дни
Заминава
връщане
Дни Промени Зам. времетраене Прис.
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Купи сега' §§
времетраене: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Време за прекачване: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
през  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
през
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Ако харесваш , може би ще искаш да посетиш и тези градове:

Туристическа информация за Прага

Обща информация за Прага

Обща информация за Прага

Прага е очарователен град и популярен културен център сред туристите; дом на император Карл IV, на бившия президент на Чехия Вацлав Хавел и на поета Ян Неруда. Една от най-посещаваните забележителности в древната столица е Пражкият замък - най-големият средновековен замък в Европа. Всяка вечер той се осветява. Най-старите части на замъка не са реновирани от неговото построяване.

Катедралата „Свети Вит“, една от най-известните в света, е построена през 14 век. Тук се намира гробницата на свети Йоан Непомуцки – бохемски национален светец, удавил се в река Вълтава по времето на Вацлав IV. Легендата гласи, че именно кралят заповядва неговата смърт. Йоан Непомуцки отказва да разкрие тайната на изповедта на чешката кралица и това го превръща в първия мъченик на Тайнството на изповедта.

Докато си в Прага, не пропускай да се разходиш по Карловия мост, съединяващ кварталите Мала страна и Старе Место. Това е най-старият каменен мост в Европа и любима дестинация на повечето от нашите пътници. Строежът на моста започва през 14 век и продължава през следващите 100 години като по това време са възстановени 75 статуи и са извършени много промени. Искаш да ги видиш? Скачай в един от нашите автобуси и изживей приключението наречено Прага! 

Историческите забележителности в Прага

Забележителности в Прага

Не знаеш от къде да започнеш своята туристическа обиколка, когато пристигнеш на нашата автогара в Прага? Тогава ти препоръчваме да посетиш Витков хълм и в частност паметника на Ян Жижка. Други национални съкровища са Пражкият замък и Вишехрад, разположени близо до река Вълтава. Вишехрад е едновременно исторически квартал и каменна крепост, където са погребани видни чешки личности, а Пражкият замък датира от ІХ век и е служил за седалище на бохемските князе. В еврейския квартал на града ще намериш Староновата синагога - най-старата действаща синагога в Европа, и Старото еврейско гробище – един от най-важните символи на еврейската култура в Прага. Ако искаш да пазаруваш, Вацлавския площад е идеалното място за това (за повече информация посети нашата страница на пазар). Площадът е кръстен на св. Вацлав I – княз и духовен покровител на Чехия.

Култура и история в Прага

Прага: Култура & История

Прага се слави с богата история и красива архитектура. Много от забележителностите в чешката столица са включени в списъка със световно културно и природно наследставо на ЮНЕСКО. Така че, ако търсиш едно единствено място, където да видиш възможно най-много световноизвестни забележителности, ела в Прага с автобус.

Посещението на Анежският манастир (Anežský klášter), една от първите готически сгради в Бохемия, е задължително. Основан през 1233-1234 от принцеса Агнес, дъщеря на крал Отокар I, манастирът символизира разрастването на духовния и културен живот в Бохемия.

Препоръчваме да посетиш и Танцуващата къща - изумителен архитектурен шедьовър, построен в чест на Джинджър Роджърс и Фред Астер. На последния етаж на сградата се намира ресторант Ginger & Fred, един от най-добрите в Прага, откъдето се разкрива панорамен изглед над река Вълтава.

Нощният живот в Прага - разнообразен и евтин!

Нощен живот в Прага

Както в повечето големи градове в Европа, нощният живот в Прага е оживен. За разлика от повечето големи градове в Европа, обаче, нощният живот в Прага е евтин. Ето още една причина да посетиш чешката столица с автобус...

На първо място Прага е известна със своята бира - марки като “Pilsner Urquell” и “Budweiser” са символ на световно качество.  Така че, ако искаш да се насладиш на студена чешка бира, препоръчваме да посетиш ресторант Kolkovna или Novoměstský pivovar. А ако искаш да се забавляваш до зори, Karlovy Lázně или Duplex няма да те разочароват. Karlovy Lázně е най-големият клуб в централна Европа – отворен 7 дни в седмицата и способен да задоволи абсолютно всеки музикален вкус. Duplex е един от най-известните нощни клубове в Прага. Намира се на Вацлавския площад (Václavské náměstí), около който са разположени и повечето забележителности в чешката столица. 

Интересни факти за Прага

Интересни факти за Прага

Пражкият часовник (Pražský orloj), монтиран през 1410 година, е най-старият функциониращ астрономически часовник в света. Монтиран е на южната фасада на градската община и несъмнено е една от най-очарователните туристически атракции в Европа. Състои се от 3 части и може би точно неговата необичайна структура го прави така привлекателен. Не знаеш за какво говорим? Нека ти обясним... 

На всеки кръгъл час можеш да видиш "Разходката на Апостолите" - едно уникално представление, което минава под звуците на 27-те камбанки от Baroque Loreto Chapel. На всеки кръгъл час, фигурки, изобразяващи 12-те апостола (и други митични същества) излизат от часовниковата кула и в продължение на 3 минути обикалят центъра на часовника. Другите две части на часовника са посветени на месеците и респективно на Слънцето и Луната. 

Заинтригувахме те? - нашите автобуси ще те отведат в сърцето на чешката столица. 

Красивите околности на Прага

Околностите на Прага

Околностите на Прага са известни туристически дестинации: на 30км от града се намира замъкът Карлщайн (Hrad Karlštejn), а на 70км – миньорския град Кутна Хора (Kutná Hora). Твърди се, че въпросният замък е издигнат и изоставен от Карл IV през далечната 1348 г. пр. хр., но защо – това вече е предмет на безброй митове и легенди. Старият град на Кутна Хора пък е в списъка със световно културно и природно наследставо на ЮНЕСКО. Още ли се двоумиш къде да отидеш за уикенда?

Твоите автогари в Прага

Обърни внимание: в Прага има 9 автогари
Автобусен билет от 3,99 лв.
Брой връзки от Прага 337
Брой автобусни спирки в Прага 9
Държава Чехия