Автобуси от и до Прага

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.
Кликни тук

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 3,000 дестинации в 39 държави и открий Европа с помощта на FlixBus.
Към мрежата ни

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.
Автобуси и околна среда

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.
Актуална информация за маршрути

На тази страница


Автобусни спирки в Прага

Моля, обърнете внимание: вашият билет ще съдържа най-актуалната информация за адреса.

Прага (автогара ÚAN Florenc)

централна гара Прага

Прага Anděl (Na Knížecí)

Прага Изток (Černý Most)

Prague Holešovice

Прага, Hradčanská

Прага Roztyly

Praha,,Zličín

Открий всички дестинации

Изследвай картата
Прага: Бърза информация
Директно достъпни градове

297

Брой автобусни спирки

8

Страна

Чехия

Екологично пътуване?

да

Туристическа информация за Прага

Обща информация за Прага

Прага е очарователен град и популярен културен център сред туристите; дом на император Карл IV, на бившия президент на Чехия Вацлав Хавел и на поета Ян Неруда. Една от най-посещаваните забележителности в древната столица е Пражкият замък - най-големият средновековен замък в Европа. Всяка вечер той се осветява. Най-старите части на замъка не са реновирани от неговото построяване.

Катедралата „Свети Вит“, една от най-известните в света, е построена през 14 век. Тук се намира гробницата на свети Йоан Непомуцки – бохемски национален светец, удавил се в река Вълтава по времето на Вацлав IV. Легендата гласи, че именно кралят заповядва неговата смърт. Йоан Непомуцки отказва да разкрие тайната на изповедта на чешката кралица и това го превръща в първия мъченик на Тайнството на изповедта.

Докато си в Прага, не пропускай да се разходиш по Карловия мост, съединяващ кварталите Мала страна и Старе Место. Това е най-старият каменен мост в Европа и любима дестинация на повечето от нашите пътници. Строежът на моста започва през 14 век и продължава през следващите 100 години като по това време са възстановени 75 статуи и са извършени много промени. Искаш да ги видиш? Скачай в един от нашите автобуси и изживей приключението наречено Прага!

Забележителности в Прага

Не знаеш от къде да започнеш своята туристическа обиколка, когато пристигнеш на нашата автогара в Прага? Тогава ти препоръчваме да посетиш Витков хълм и в частност паметника на Ян Жижка. Други национални съкровища са Пражкият замък и Вишехрад, разположени близо до река Вълтава. Вишехрад е едновременно исторически квартал и каменна крепост, където са погребани видни чешки личности, а Пражкият замък датира от ІХ век и е служил за седалище на бохемските князе. В еврейския квартал на града ще намериш Староновата синагога - най-старата действаща синагога в Европа, и Старото еврейско гробище – един от най-важните символи на еврейската култура в Прага. Ако искаш да пазаруваш, Вацлавския площад е идеалното място за това (за повече информация посети нашата страница на пазар). Площадът е кръстен на св. Вацлав I – княз и духовен покровител на Чехия.

Прага: Култура & История

Прага се слави с богата история и красива архитектура. Много от забележителностите в чешката столица са включени в списъка със световно културно и природно наследставо на ЮНЕСКО. Така че, ако търсиш едно единствено място, където да видиш възможно най-много световноизвестни забележителности, ела в Прага с автобус.

Посещението на Анежският манастир (Anežský klášter), една от първите готически сгради в Бохемия, е задължително. Основан през 1233-1234 от принцеса Агнес, дъщеря на крал Отокар I, манастирът символизира разрастването на духовния и културен живот в Бохемия.

Препоръчваме да посетиш и Танцуващата къща - изумителен архитектурен шедьовър, построен в чест на Джинджър Роджърс и Фред Астер. На последния етаж на сградата се намира ресторант Ginger & Fred, един от най-добрите в Прага, откъдето се разкрива панорамен изглед над река Вълтава.

Нощен живот в Прага

Както в повечето големи градове в Европа, нощният живот в Прага е оживен. За разлика от повечето големи градове в Европа, обаче, нощният живот в Прага е евтин. Ето още една причина да посетиш чешката столица с автобус...

На първо място Прага е известна със своята бира - марки като “Pilsner Urquell” и “Budweiser” са символ на световно качество. Така че, ако искаш да се насладиш на студена чешка бира, препоръчваме да посетиш ресторант Kolkovna или Novoměstský pivovar. А ако искаш да се забавляваш до зори, Karlovy Lázně или Duplex няма да те разочароват. Karlovy Lázně е най-големият клуб в централна Европа – отворен 7 дни в седмицата и способен да задоволи абсолютно всеки музикален вкус. Duplex е един от най-известните нощни клубове в Прага. Намира се на Вацлавския площад (Václavské náměstí), около който са разположени и повечето забележителности в чешката столица.

Интересни факти за Прага

Пражкият часовник (Pražský orloj), монтиран през 1410 година, е най-старият функциониращ астрономически часовник в света. Монтиран е на южната фасада на градската община и несъмнено е една от най-очарователните туристически атракции в Европа. Състои се от 3 части и може би точно неговата необичайна структура го прави така привлекателен. Не знаеш за какво говорим? Нека ти обясним...

На всеки кръгъл час можеш да видиш "Разходката на Апостолите" - едно уникално представление, което минава под звуците на 27-те камбанки от Baroque Loreto Chapel. На всеки кръгъл час, фигурки, изобразяващи 12-те апостола (и други митични същества) излизат от часовниковата кула и в продължение на 3 минути обикалят центъра на часовника. Другите две части на часовника са посветени на месеците и респективно на Слънцето и Луната.

Заинтригувахме те? - нашите автобуси ще те отведат в сърцето на чешката столица.

Околностите на Прага

Околностите на Прага са известни туристически дестинации: на 30км от града се намира замъкът Карлщайн (Hrad Karlštejn), а на 70км – миньорския град Кутна Хора (Kutná Hora). Твърди се, че въпросният замък е издигнат и изоставен от Карл IV през далечната 1348 г. пр. хр., но защо – това вече е предмет на безброй митове и легенди. Старият град на Кутна Хора пък е в списъка със световно културно и природно наследставо на ЮНЕСКО. Още ли се двоумиш къде да отидеш за уикенда?


Услугите на борда са в зависимост от наличността