Автобуси от и до Берлин

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.
Кликни тук

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 3,000 дестинации в 39 държави и открий Европа с помощта на FlixBus.
Към мрежата ни

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.
Автобуси и околна среда

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.
Актуална информация за маршрути

На тази страница


Автобусни спирки в Берлин

Моля, обърнете внимание: вашият билет ще съдържа най-актуалната информация за адреса.

Открий всички дестинации

Туристическа информация за Берлин

Обща информация за Берлин

С над 3 милиона жители, Берлин е вторият по големина град в Европейския съюз. Тук можеш да посетиш разнообрази музикални събития или забележителности и да разбереш какъв е всъщност „животът в големия град“. Защо не се разходиш по река Шпрее, между сградата на Райхстага и Пренцлауер Берг (Prenzlauer Berg), където със сигурност ще се докоснеш до магията на немската столица?

FlixBus свързва стотици европейски градове с Берлин, така че с един от нашите автобуси имаш възможност да посетиш този космополитен град от почти всички точки на Европа. Започни своята туристическа обиколка веднага щом пристигнеш на някоя от автогарите ни в немската столица. Не пропускай да посетиш Бранденбургската врата (Brandenburger Tor), КПП Чарли (Checkpoint Charlie) и Александърплац (Alexanderplatz). А тези от вас, които биха искали да пазаруват, съветваме да се отправят към центъра на града - Potsdamer Platz Arkaden, KaDeWe и Kurfürstendamm са сред най-извесните шопинг дестинации в Берлин. За повече информация посети страницата ни на пазар.

Забележителности в Берлин

Докато си в Берлин, не забравяй да посетиш сградата на Райхстага, Островът на музеите (Museumsinsel) и Бранденбургската врата. Сградата на Райхстага или с други думи на немския парламент е известна със своята абстрактна стъклена архитектура и с това, че е свободно достъпна за всички туристи. Малък съвет: от терасата на Райхстага се разкрива спираща дъха гледка над Берлин.

Бранденбургската врата, от друга страна, е не само световно известна забележителност, но и символ на немската свобода след падането на Берлинската стена и на обединението на Германия. Южно от нея се намира Потсдамер плац (Potsdamer Platz), където редовно се организират събития като Берлинския международен кинофестивал (Berlinale) например. Близо до Потсдамер плац са разположени също Американското посолство, Мемориалът на убитите евреи в Европа (Holocaust Memorial) и зоопаркът.

Берлин: Култура & История

Берлин е най-големият град в Германия и едно от най-посещаваните места от пътниците на FlixBus. В миналото столица на Бранденбург, Прусия (от 1949 до 1989), ГДР, а днес -на Федерална Република Германия, Берлин е един от градовете с най-богата история в целия свят. От културна гледка точка, градът също е многолик и интересен: Берлин е известен със своите университети и благотворителни инициативи. Не на последно място, немската столица, заобиколена от чисти езера и гъсти гори, ежегодно привлича стотици хиляди туристи със своето благоприятно местоположение. Хора от цял свят идват тук всяка година, за да се насладят на една приятна почивка. Искаш ли да се присъединиш?

Нощен живот в Берлин

Нощният живот в Берлин е такъв, какъвто трябва да бъде в един космополитен град – разнообразен! Тук ще намериш изобилие от барове, клубове и ресторанти. Едно от най-посещаваните места в града е Marooush, където може да се насладиш на изискана гурме вечеря или ароматно наргиле и да изпиеш освежаващ коктейл. А защо не и трите? След 23:00 часа, ресторантът се превръща в ориенталски клуб. Повечето от баровете и клубовете в немската столица са разположени около Savignyplatz, Kreuzberg и Friedrichshain, но едни от най-известните са Puro Sky Lounge, 40-Seconds, Solar и Lichtpark. А ако се надяваш да срещнеш някоя знаменитост в Берлин, препоръчваме да посетиш Bocca di Bacco, Grill Royal или ресторант Borchert.

Интересни факти за Берлин

Берлин – столицата, която съчетава политика и икономика, спорт и култура, е една от най-привлекателните дестинации на Стария континент. За това, ние от FlixBus, предлагаме автобусни превози до Берлин от различни градове в Европа. Купи своя билет сега и ти обещаваме, че няма да съжаляваш. Между Фридрихщрасе (Friedrichstraße) и Ванзее (Wannsee), Бранденбургската врата и Пренцлауер Берг (Prenzlauer Berg), винаги ще има нещо, което да те впечатли. А ако искаш да опознаеш различните лица на Берлин, препоръчваме да се разходиш както в Friedrichshain или Prenzlauer Berg, така и в Charlottenburg, Wilmersdorf или Zehlendorf.

Околностите на Берлин

Преди да отпътуваш от немската столица, препоръчваме да посетиш Груневалд (Grunewald), Ванзее (Wannsee) или Потсдам. А защо не и трите? Известният дворец Сансуси (Sansoucci Palace) се намира в Потсдам, а Груневалд и Ванзее са чудесни места за релакс. Така че, ако искаш да си починеш от „живота в големия град“, препоръчваме да посетиш едно от тези невероятни места.


Услугите на борда са в зависимост от наличността