Автобуси от и до Брюксел

Здраве и безопасност

Пази себе си и другите в безопасност, докато пътуваш с нас.
Научи повече

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 3,000 дестинации в 40+ държави и открий Европа с помощта на FlixBus.
Към мрежата ни

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.
Автобуси и околна среда

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.
Актуална информация за маршрути

На тази страница


Автобусни спирки в Брюксел

Моля, обърнете внимание: вашият билет ще съдържа най-актуалната информация за адреса.

Открий всички дестинации

Туристическа информация за Брюксел

Обща информация за Брюксел

Като дом на НАТО, Европейския съюз и Евроконтрол, Брюксел е без съмнение един от най-влиятелните градове не само в Европа, но и в света. С население от 178,000 души белгийската столица има какво да предложи на всеки един турист. Белгийски пържени картофи, шоколадови бонбони на Maitres, разнообразни магазини и барове...още ли се двоумиш дали да посетиш Брюксел? Купи своя евтин автобусен билет сега и се забавлявай!

Забележителности в Брюксел

Когато говорим за Белгия, не можем да не споменем символа на града – „Манекен Пис“, миниатюрна бронзова статуя на голо момченце, пикаещо във фонтана под него. Съществуват много легенди за произхода на монумента като една от тях гласи, че той е създаден в чест на едно момче, което спасява града от пожар. Колкото и екстравагантна да е тази забележителност, тя си остава една от най-посещаваните в белгийската столица. Намира се в близост до площада Гран Плас. Друга известна забележителност е замъкът Куденберг – в миналото седалище на дюкове, крале и императори, а в наши дни (освен всичко друго) ценна археологическа разкопка. Не пропускай да посетиш и Атониумът, построен по повод Световното изложение на Експо през 1958 година. Представлява оголемена 165 милиона пъти молекула. Впечатляващо, нали?

Брюксел: Култура & История

Според легендата Брюксел води началото си още от 6 век, но на практика се споменава официално за първи път през 977 година и е признат за град едва през 1229 година. През 1531 година Брюксел е обявен за столица на Бургундия заради историческото и икономическото си значение, а през идните векове е подвластен на различни държави, които оказват влияние върху неговата култура. През 1958 година панаирът на Експо се провежда в Брюксел, което води до построяването на Атониум – една от най-известните забележителности в града. Защо не я посетиш? А за да се запознаеш обстойно с културата и историята на Брюксел, препоръчваме да се отбиеш в един от местните музеи. Например: Плантен-Моретус, Юбелпарк, Халепорт и разбира се – Белгийският кралски музей на изящните изкуства.

Нощен живот в Брюксел

С над 500 вида бира и безброй пъбове и клубове, Брюксел е идеалното място за всеки турист. Нужно ли е да казваме, че още с пристигането си на една от нашите автогари, ще набележиш своето място? Един от най-известните и най-големите клубове в града е Fuse, така че, ако искаш да видиш някой от любимите си диджей, вече знаеш къде трябва да отидеш.

Интересни факти за Брюксел

За никого не е тайна, че една от отличителните черти на Белгия е шоколадът, но знаеше ли, че Международното летище в Брюксел е всъщност най-голямата точка на продажба за шоколад в световен мащаб? А знаеше ли, че повечето музеи в белгийската столица са свободно достъпни за студенти? Не забравяй да вземеш своята студентска книжка преди да се отправиш на поредното си приключение! И накрая, малък съвет: повечето машини в Белгия не приемат банкноти, а само монети и кредитни карти! Имай го впредвид, за да избегнеш неприятни ситуации

Околностите на Брюксел

Брюксел и неговите околности са всъщност един от трите космополитни района, които формират Белгия. С население от около 1.2 милиона жители и два официални езика (нидерландски и френски), това е една изключително интересна местност. Повечето ни автобусни пътници са привлечени не само от мащаба, но и от културата на региона. Искаш ли да разбереш защо?


Услугите на борда са в зависимост от наличността