Ако срещаш затруднения, докато се опитваш да получиш достъп до този уебсайт, моля, свържи се по телефона с 00359 (0) 249 17 881 или използвай приложение Google Асистент за FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Автобуси от и до Букурещ от 9,99 лв.

Автобусите ни са оборудвани с широки и удобни седалки, тоалетна, Wi-Fi и електрически контакти.

Удобства на борда

Автобусите ни са оборудвани с широки и удобни седалки, тоалетна, Wi-Fi и електрически контакти.

Услуги на борда
Удобства на бордаАвтобусите ни са оборудвани с широки и удобни седалки, тоалетна, Wi-Fi и електрически контакти.

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,000 дестинации в 28 държави и открий Европа с помощта на FlixBus

Към мрежата ни
Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда
Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Актуална информация за маршрути

Твоето автобусно разписание за Букурещ

Разписание между
и
Избор на дни
Заминава
връщане
Дни Промени Зам. времетраене Прис.
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Купи сега' §§
времетраене: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Време за прекачване: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
през  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
през
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§
Цена в автобуса: §§ formatPrice(getPriceAtBus) §§ Не е посочена

Ако харесваш изкуство, може би ще искаш да посетиш и тези градове:

Туристическа информация за Букурещ

Обща информация за Букурещ

Обща информация за Букурещ

Букурещ е столицата на Румъния (a.k.a. родината на Дракула) и най-големият град на територията на страната. Културно и финансово средище, но още „град на радостта“. Място, което се разраства и променя постоянно. Кое прави Букурещ така специален обаче? – неговата атмосфера. Комбинацията от космополитност и консервативност; оживеност и безтемежност е това, което превръща румънската столица в привлекателна туристическа дестинация. Тук можеш да се забавляваш до зори или просто да си починеш.

P.S. Разходката покрай река Дъмбовица е задължителна. 

Забележителности в Букурещ

Забележителности в Букурещ

Преди нашите автобуси да те отведат до Букурещ, имаме малък съвет: отдели си достатъчно време за разглеждане на забележителности. Дворецът на парламента, Площадът на революцията, Триумфалната арка – в града има безброй туристически атракции, които си заслужава да бъдат посетени.

Дворецът на парламента (още познат като Дома на народа) е построен по времето на Николае Чаушеску и е втората по големина административна сграда в света (след Белия дом). В момента в него, освен сената, се помещава и Музей на съвременното изкуство. В близост до Двореца на парламента се намира Площадът на революцията, където можеш да видиш паметниците на Прераждането и на крал Карол I. Продължавайки на север, ще попаднеш на Триумфалната арка – символ на румънската независимост.

А знаеш ли кое е най-хубавото от всичко? Букурещ се намира само на 90км от границата с България. Така че, ако пътуваш до румънската столица от чужбина, горещо препоръчваме да си позволиш да се прибереш вкъщи. Ние ще те отведем от точка А до точка Б изгодно и удобно. 

Култура и история в Букурещ

Букурещ: Култура & История

Ако просто минаваш през Букурещ и нямаш достатъчно време за разглеждане на забележителности, не се притеснявай. Има едно място, което символизира не само градската, но още нациолната култура и история. Това място е Румънският атенеум или с други думи концертната зала на Букурещ. Тъй като тук редовно се провеждат всякакви събития (концерти, представления, опери), можеш да разгледаш атенеума само ако си купиш билет. Гарантираме, че това си заслужава – отвътре сградата е изрисувана със сцени от румънската история. Както казахме – с един куршум, два заека. 

Нощният живот в Букурещ

Нощен живот в Букурещ

Ако българските барове и дискотеки са те отегчили, винаги можеш да отскочиш до Букурещ. Румънската столица е не само близо до повечето големи градове на страната, но също така и популярна парти дестинация. Нощният живот тук е разнообразен и оживен. От изискани барове и клубове до ирландски пъбове и малки градски кафенета, Букурещ има какво да предложи на всеки от нашите автобусни пътници. Ето няколко предложения: Jazz Café Bar, Deja-vu, Bonsai и Underworld. 

Интересни факти за Букурещ

Интересни факти за Букурещ

Знаеше ли, че Палатът на парламента в Букурещ е втората по големина сграда в света? А знаеше ли, че румънската столица е първата в Европа, която започва да използва омнибуси за предвижване? Ами че тук за първи път се използват маслени лампи за осветление? Ако сме те заинтригували поне малко и искаш да научиш още за Букурещ, резервирай своя автобусен билет сега и пътувай с FlixBus. С нас е безопасно, лесно и изгодно.  

Околностите на Букурещ

Околностите на Букурещ

Букурещ е един от най-красивите градове на Балканския полуостров, но неговите околности също няма да те разочароват. Решиш ли да се отправиш на еднодневна екскурзия от румънската столица, препоръчваме да посетиш двореца Могошоя, манастира Снагов и Вещерското езеро.

Дворецът Могошоя е построен в периода 1698-1702 година от принц Константин Бренковено в Ренесансов стил. Оцелял през вековете и устоял на войни и грабежи, замъкът, несъмнено, заслужава да бъде посетен. Вътре в него има и интересна художествена изложба. С други думи – „Могошоя“ е подходяща дестинация както за любителите на историята, така и за любителите на културата.

В манастира Снагов, от друга страна, можеш да видиш гробницата на Дракула. А ако не се плашиш лесно, препоръчваме да се отбиеш и до Вещерското езеро. Според учените мястото е обитавано. Какво ще кажеш за малко мистика?  

Твоята автогара в Букурещ

Автобусен билет от 9,99 лв.
Брой връзки от Букурещ 132
Брой автобусни спирки в Букурещ 1
Държава Румъния