За FlixBus

Зелена и интелигентна мобилност, с която откриваме света

FlixBus е млада фирма, предлагаща услуги за мобилност. От 2013 г. насам тя променя начина, по който пътуват милиони хора в Европа. Обединявайки в себе си характеристиките на технологичен стартъп, интернет компания и класическа транспортна фирма, ние създадохме за изключително кратко време най-мащабната в Европа мрежа за автобусни превози на дълги разстояния.

Благодарение на лесната система за резервации и ежедневно обогатяваните ни предложения даваме възможност на милиони пътуващи хора да открият света на ниска цена. При това зелените автобуси отговарят на най-строгите стандарти по отношение на удобството, безопасността и опазването на околната среда. Те са екологичната и удобна алтернатива на пътуването с личен автомобил.

Опитът на FlixBus – нашата концепция за успех

Успехът ни се базира на дигитализирането на един от традиционните видове транспорт. Превръщаме пътуването в ново изживяване благодарение на технологичните иновации, като модерната система за резервации и издаване на билети, приложението FlixBus за мобилни устройства, безплатния достъп до Wi-Fi на борда на автобусите или проследяването на автобусите в реално време с помощта на GPS технология. Интелигентното планиране на мрежата и динамичното управление на цените ни позволяват да предлагаме винаги най-доброто на своите клиенти. При това разчитаме и на успешното партньорство с малки и средни регионални транспортни фирми, които в повечето случаи са семейни и притежават дългогодишен опит. Те изграждат зелената флотилия на FlixBus. Така иновациите, предприемаческият дух и силната търговска марка с международни позиции се обединяват с качеството, постигнато благодарение на традициите.

От стартираща фирма в Германия до лидер в Европа

Фирмата FlixBus бе създадена в Мюнхен от трима млади предприемачи, чиято цел бе да направят екологичния начин на пътуване удобен и същевременно икономически изгоден. По същото време фирмата „MeinFernbus“ започна да предлага автобусни превози от Берлин в цяла Германия. 

След отмяната на железопътния монопол през 2013 г. двете стартиращи фирми и същевременно водещи доставчици дадоха тласък на пазара за автобусни превози на дълги разстояния и се изправиха срещу международните концерни. Обединяването на екипите ни в Мюнхен и Берлин ни превърна в еднозначен лидер на пазара в Германия.

През 2015 г. FlixBus стартира и международната си дейност: мрежа от автобусни маршрути във Франция, Италия, Австрия, Нидерландия и Хърватия, както и линии до Скандинавските държави, Испания, Англия и Източна Европа. Днес пътуващите хора се възползват от предимствата на най-голямата мрежа от автобусни превози в Европа.

Междувременно зад името на зелената фирма, доставчик на автобусни превози, стои международен екип от почти 1000 сътрудници в офисите ни в Мюнхен, Берлин, Париж, Милано, Загреб и Копенхаген, както и няколко хиляди шофьори, служители на нашите партньори от цяла Европа. Всеки един от тях ежедневно допринася за подобряването на услугите на FlixBus, както и на зелената мобилност. Притежаваш личностни качества и екипен дух, за да покориш пазара на автобусни превози в Европа? Тогава кандидатствай за работа при нас – очакваме те с подходящо предложение.

Кратки факти

100 милиона клиенти от началото на дейността

100 милиона пътници са избрали нашите услуги, като само през 2017 г. те са 40 милиона. 

3,000+ дестинации, 40+ страни

Понастоящем FlixBus свързва 3,000+ дестинации в 40+ страни, като почти ежедневно разширяваме предложенията си. 

400,000+ маршрута всеки ден

Свързваме градовете в Европа с 400,000+ автобусни превоза на ден, като за някои маршрути отпътуванията са на всеки 30 минути. 

Основатели

Андре Швамлейн

Андре Швамлейн

Андре отговаря за международното развитие и дейност. Още през 2009 г. той обсъжда с Йохен и Даниел възможностите за либерализация на пазара. Той е любител на алтернативните начини за придвижване и затова и до ден-днешен не притежава собствен автомобил. На работа той идва с велосипед.

Йохен Енгърт

Йохен Енгърт

Йохен отговаря за маркетинга, продажбите и финансите. Преди създаването на FlixBus той пътува заедно с Андре по целия свят, изпълнявайки функциите на стратегически съветник. По време на следването си организира ски ваканции в Алпите с автобус и така трупа първоначален опит в този бранш.

Даниел Краус

Даниел Краус

Като ИТ директор Даниел отговаря за информационните и мобилните технологии и разработването на софтуер. Съвместно с Андре, като ученик, той основава успешна ИТ фирма. Даниел напуска работата си в Microsoft, за да се посвети на изграждането на най-голямата европейска фирма за автобусни превози на дълги разстояния.