Ако срещаш затруднения, докато се опитваш да получиш достъп до този уебсайт, моля, свържи се по телефона с +359 2 493 0121 или използвай приложение Google Асистент за FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

За FlixBus

About-FlixBus

Зелена и интелигентна мобилност, с която откриваме света

FlixBus е млада фирма, предлагаща услуги за мобилност. От 2013 г. насам тя променя начина, по който пътуват милиони хора в Европа. Обединявайки в себе си характеристиките на технологичен стартъп, интернет компания и класическа транспортна фирма, ние създадохме за изключително кратко време най-мащабната в Европа мрежа за автобусни превози на дълги разстояния.

Благодарение на лесната система за резервации и ежедневно обогатяваните ни предложения даваме възможност на милиони пътуващи хора да открият света на ниска цена. При това зелените автобуси отговарят на най-строгите стандарти по отношение на удобството, безопасността и опазването на околната среда. Те са екологичната и удобна алтернатива на пътуването с личен автомобил.

Опитът на FlixBus – нашата концепция за успех

Успехът ни се базира на дигитализирането на един от традиционните видове транспорт. Превръщаме пътуването в ново изживяване благодарение на технологичните иновации, като модерната система за резервации и издаване на билети, приложението FlixBus за мобилни устройства, безплатния достъп до Wi-Fi на борда на автобусите или проследяването на автобусите в реално време с помощта на GPS технология. Интелигентното планиране на мрежата и динамичното управление на цените ни позволяват да предлагаме винаги най-доброто на своите клиенти. При това разчитаме и на успешното партньорство с малки и средни регионални транспортни фирми, които в повечето случаи са семейни и притежават дългогодишен опит. Те изграждат зелената флотилия на FlixBus. Така иновациите, предприемаческият дух и силната търговска марка с международни позиции се обединяват с качеството, постигнато благодарение на традициите.

От стартираща фирма в Германия до лидер в Европа

Фирмата FlixBus бе създадена в Мюнхен от трима млади предприемачи, чиято цел бе да направят екологичния начин на пътуване удобен и същевременно икономически изгоден. По същото време фирмата „MeinFernbus“ започна да предлага автобусни превози от Берлин в цяла Германия. 

След отмяната на железопътния монопол през 2013 г. двете стартиращи фирми и същевременно водещи доставчици дадоха тласък на пазара за автобусни превози на дълги разстояния и се изправиха срещу международните концерни. Обединяването на екипите ни в Мюнхен и Берлин ни превърна в еднозначен лидер на пазара в Германия.

През 2015 г. FlixBus стартира и международната си дейност: мрежа от автобусни маршрути във Франция, Италия, Австрия, Нидерландия и Хърватия, както и линии до Скандинавските държави, Испания, Англия и Източна Европа. Днес пътуващите хора се възползват от предимствата на най-голямата мрежа от автобусни превози в Европа.

Междувременно зад името на зелената фирма, доставчик на автобусни превози, стои международен екип от почти 1000 сътрудници в офисите ни в Мюнхен, Берлин, Париж, Милано, Загреб и Копенхаген, както и няколко хиляди шофьори, служители на нашите партньори от цяла Европа. Всеки един от тях ежедневно допринася за подобряването на услугите на FlixBus, както и на зелената мобилност. Притежаваш личностни качества и екипен дух, за да покориш пазара на автобусни превози в Европа? Тогава кандидатствай за работа при нас – очакваме те с подходящо предложение.

Кратки факти

FlixBus клиенти
100 милиона клиенти от началото на дейността
 100 милиона пътници са избрали нашите услуги, като само през 2017 г. те са 40 милиона. 
FlixBus дестинации
2,500+ дестинации, 37 страни
Понастоящем FlixBus свързва 2,500+ дестинации в 37 страни, като почти ежедневно разширяваме предложенията си. 
FlixBus маршрути
400,000+ маршрута всеки ден
Свързваме градовете в Европа с 400,000+ автобусни превоза на ден, като за някои маршрути отпътуванията са на всеки 30 минути. Основатели

André-Schwämmlein-founder

Андре Швамлейн

Андре отговаря за международното развитие и дейност. Още през 2009 г. той обсъжда с Йохен и Даниел възможностите за либерализация на пазара. Той е любител на алтернативните начини за придвижване и затова и до ден-днешен не притежава собствен автомобил. На работа той идва с велосипед.

Йохен, основател и управляващ директор

Йохен Енгърт

Йохен отговаря за маркетинга, продажбите и финансите. Преди създаването на FlixBus той пътува заедно с Андре по целия свят, изпълнявайки функциите на стратегически съветник. По време на следването си организира ски ваканции в Алпите с автобус и така трупа първоначален опит в този бранш.

Daniel-Krauss-founder

Даниел Краус

Като ИТ директор Даниел отговаря за информационните и мобилните технологии и разработването на софтуер. Съвместно с Андре, като ученик, той основава успешна ИТ фирма. Даниел напуска работата си в Microsoft, за да се посвети на изграждането на най-голямата европейска фирма за автобусни превози на дълги разстояния.