hero image

Автобуси от и до Мюнхен

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.
Кликни тук

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 35 държави и открий Европа с помощта на FlixBus.
Към мрежата ни

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.
Автобуси и околна среда

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.
Актуална информация за маршрути

На тази страница

Популярни автобусни маршрути Автобусни спирки Пътеводител за града

Автобусни спирки в Мюнхен

Моля, обърнете внимание: вашият билет ще съдържа най-актуалната информация за адреса.

централна автогара Мюнхен

Мюнхен Изток (Автогара Messestadt Ost)

Мюнхен (Fröttmaning)

Открий всички дестинации

Избирай от над 2,500 дестинации за пътуване в 37 държави.

Изследвай картата
Мюнхен: Бърза информация
Директно достъпни градове

333

Брой автобусни спирки

3

Страна

Германия

Екологично пътуване?

да

Туристическа информация за Мюнхен

Обща информация за Мюнхен

Двоумиш се дали да посетиш сърцето на Бавария? Е, нашият отговор е да! Независимо дали ще прекараш една вечер в Hofbräuhaus (най-известната бирария в Мюнхен) или ще се разходиш из Marienplatz, няма да съжаляваш за избора си. Разположена между Алпите и най-красивите езера на Германия, Баварската столица целогодишно привлича безброй туристи със своето очарователно местоположение. В Мюнхен, нашите автобуси спират на централната автогара (недалеч от централната гара на града). Малък съвет: когато пристигнеш, посети някоя традиционна бирария и хапни от характерните за района гевреци (Bretzel) или наденички (Weiβwurst). Viel Spaß!

Забележителности в Мюнхен

Освен с първокачествена бира, баварската столица е известна с изобилие от театри и музеи. Едни от най-посещаваните културни средища в Мюнхен са Старата и новата пинотека, Къщата на изкуствата (Das Haus der Kunst), Баварският национален музей, Баварската държавна опера и Фолкстеатерът (Das Volkstheater). А ако предпочиташ да си отдъхнеш в покрайнините на града, препоръчваме Английската градина (Englischer Garten) или зоопаркът (Hellabrunn zoo). Накрая, но не на последно място, в Мюнхен има много дворци и замъци, един от тях е замъкът Нимфенбург.

Мюнхен: Култура & История

Мюнхен, обявен за столица на Бавария през далечната 1806 година, се счита за един от най-богатите градове в цяла Германия. Въпреки че след Втората световна война Мюнхен е напълно реставриран, квартал Лехел (Lehel) все още напомня за някогашния живот в града. Къщите в района са отражение на архитектурни стилове от различни епохи, а повечето от църквите са от времето на Ренесанса.

Нощен живот в Мюнхен

Вероятно, когато мислиш за Мюнхен, първото нещо, за което се сещаш е прочутият Октоберфест, провеждан от края на септември до началото на октомври. Но баварската столица се слави с оживен нощен живот не само през есента! Все пак любителите на традиционната баварска култура съветваме да посетят Hofbräuhaus или Löwenbräukeller. Други известни заведения в града са Stammbar, Couch Club, P1 и Milchbar. Купи своя автобусен билет сега и опознай нощния живот на Мюнхен с FlixBus.

Интересни факти за Мюнхен

Мюнхен е един от градовете в света, където лесно ще намериш своето място. В баварската столица редовно се организират интересни събития: от разнообразни фестивали през коледни базари до празнични маршове. Разбира се, най-посещаваното събитие в града е Октоберфест (Oktoberfest) – световно известният бирен фестивал, за който ежегодно в Мюнхен пристигат милиони туристи. Какво ще кажеш за една студена бира в сърцето на Бавария?

Околностите на Мюнхен

Мюнхен се намира недалеч от баварските и австрийските Алпи и поради тази причина целогодишно е любима дестинация на много туристи. С други думи посещението на баварската столица означава ски през зимата и планински преходи през лятото!

Близо до Мюнхен се намира замъкът Нойшванщайн (Neuschwanstein), послужил за символ на анимационното студио Уолт Дисни. Замъкът отваря врати само няколко седмици след смъртта на баварския крал Лудвиг II, който вдъхновен от оперите на Вагнер решава да построи „замък на мечтитите“. Оттук се разкрива прекрасна гледка над Алпзее (Alpsee) – едно от най-красивите езера в Германия. Замъкът Нойшванщайн е още известен като „една от снимачните площадки“ на едноименния мюзикъл „Мечта на колела“ (Chitty Chitty Bang Bang).


Услугите на борда са в зависимост от наличността