Автобуси от и до Хамбург

Здраве и безопасност

Пази себе си и другите в безопасност, докато пътуваш с нас.
Научи повече

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 3,000 дестинации в 40+ държави и открий Европа с помощта на FlixBus.
Към мрежата ни

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.
Автобуси и околна среда

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.
Актуална информация за маршрути

На тази страница


Автобусни спирки в Хамбург

Моля, обърнете внимание: вашият билет ще съдържа най-актуалната информация за адреса.

Открий всички дестинации

Туристическа информация за Хамбург

Обща информация за Хамбург

С над 1.7 милиона жители, Хамбург е вторият по-големина град в Германия след Берлин. Това е мястото, където ханзейската култура и суетата на големия град се срещат. Мястото, което ежегодно привлича туристи със своята многоликост и жизненост. За да опознаеш различните лица на пристанищния град, препоръчваме да се разходиш около река Елба: от белите вили в Бланкенезе (Blankenese) до червените фенери в Санкт Паули (St. Pauli). А за да се отдадеш на пълноценен отдих, препоръчваме да отидеш в центъра на Хамбург. Тук реките Елба и Алстер се сливат с пищната градска растителност и образуват живописен пейзаж.

Забележителности в Хамбург

Веднага след като пристигнеш в Хамбург с един от нашите автобуси, ще видиш основната забележителност на града, а именно църквата „Св. Михаил“ и в частност нейната внушаваща кула. Сградата е наричана още „Мишел“ и нейната архитектура е толкова впечатляваща колкото тази на кметството. Районът около кметството е бил построен отново след Втората световна война (и последвалите бомбадировки) и днес е популярна туристическа дестинация.

Разходката покрай река Елба, от центъра на града към пристанището, е задължителна. По пътя ще видиш все още незавършената концертна зала Elbphilharmonie и Miniatur Wunderland – най-големият железопътен модел в света. Не пропускай да посетиш Стария тунел на река Елба (St. Pauli-Elbtunnel) – когато преминеш през него, пред теб ще се разкрие неповторима гледка над Хамбург.

Хамбург: Култура & История

Не случайно Хамбург е предпочитана автобусна дестинация. Историята на града започва още през 12-ти век, когато крал Фридрих I Барбароса поставя началото на свободната търговия и превръща Хамбург в първия свободен императорски град. По-късно, по време на индустриализацията, Хамбург се разраства и до началото на 20-ти век, неговото пристанище придобива статут на един от най-важните транспортни възли в света. Нашите любознателни пътници ще намерят цялата информация за произхода на града и неговото съвременно развитие в Хамбургския исторически музей, чиято сграда се счита за архитектурен шедьовър.

Нощен живот в Хамбург

Символ на нощния живот в Хамбург е улица Репербан (Reeperbahn), където без съмнение ще попаднеш на разнообразни барове, клубове и ресторанти, и ще се забавляваш до зори. Но ако предпочиташ заведенията с отпускаща атмосфера, имаме малък съвет: избягвай квартал Санкт Паули! Хамбург е космополитен град, така че не се притеснявай – все ще намериш нещо по вкуса ти в другите части на града.

Интересни факти за Хамбург

Хамбург е известен още като дома на немския музикален театър. Безспорно един от най-често посещаваните мюзикъли в ханзайския град е „Цар Лъв“, но други продукции, които грабват сърцата на малки и големи са „Аладин“ и „Любовта никога не умира – Фантом II“.

Ежегодно, тук се организира и най-зрелищният пристанищен фестивал в света. Поводът е рожденият ден на хамбургското пристанище, което води началото си от далечната 1189 година. Празненствата включват представления на суша, вода и въздух, а туристите, които посещават събитието всяка година са над 1.5 милиона. Пътувай с автобусите на FlixBus до Хамбург и се присъедини към едно от най-пищните тържества в света!

Футболните фенове съветваме да посетят някои от домакинските мачове между Хамбургер ШФ и ФК Санкт Паули.

Околностите на Хамбург

Популярни туристически дестинации в околностите на Хамбург са Алтес Ланд (Altes Land), Любек (Lübeck) и Щаде (Stade).

Алтес Ланд е най-голямата затворена площ с овощни градини в Европа, която се разпростира около градовете Хамбург, Щаде, Букстехуде и Йорк. Прясно набраните плодове, сламените селски къщички, музеите и църквите в района превръщат мястото в любима дестинация за отдих на много туристи.

Любек, на около 60км северно от Хамбург, е град със славно минало и едно от пристанищата на Балтийско море. През Средновековието Любек е столица на Ханзейската лига (съюз на търговски градове от Северна Европа) и важен транспортен възел. В периода между 12-ти и 17-ти век ежедневно оттук се превозвали скъпоценни стоки за цяла Европа. От друга страна, старият град на Любек е толкова значим, че ЮНЕСКО го обявява за паметник на световното културно наследство.

Щаде се намира на около 40км западно от Хамбург, на югозападния бряг на река Елба. Едни от най-известните забележителности в града са църквата на св. Козма и Дамян, Старото ханзайско пристанище и аеродрумът (EDHS).


Услугите на борда са в зависимост от наличността