Ако срещаш затруднения, докато се опитваш да получиш достъп до този уебсайт, моля, свържи се по телефона с +359 2 493 0121 или използвай приложение Google Асистент за FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Автобуси от и до Хамбург

Актуализирана информация!

Открий цялата настояща информация относно услугите и мрежата ни.

Кликни тук
Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Пристигане навреме

Ще те отведем до крайната ти цел удобно и навреме: 9 от 10 от нашите автобуси пристигат навреме.

Актуална информация за маршрути
Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда

Нашите автобуси са високоефективни във връзка с компенсацията на CO2 за изминат километър на пътник.

Автобуси и околна среда
Удобства на бордаАвтобусите ни са оборудвани с широки и удобни седалки, тоалетна, Wi-Fi и електрически контакти.

Широка автобусна мрежа

Избери измежду повече от 2,500 дестинации в 35 държави и открий Европа с помощта на FlixBus

Към мрежата ни

Твоето автобусно разписание за Хамбург

Разписание между
и
Избор на дни
Заминава
връщане
Дни Промени Зам. времетраене Прис.
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Купи сега' §§
времетраене: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Време за прекачване: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
през  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
през
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Ако харесваш , може би ще искаш да посетиш и тези градове:

Туристическа информация за Хамбург

Обща информация за Хамбург

Обща информация за Хамбург

С над 1.7 милиона жители, Хамбург е вторият по-големина град в Германия след Берлин. Това е мястото, където ханзейската култура и суетата на големия град се срещат. Мястото, което ежегодно привлича туристи със своята многоликост и жизненост. За да опознаеш различните лица на пристанищния град, препоръчваме да се разходиш около река Елба: от белите вили в Бланкенезе (Blankenese) до червените фенери в Санкт Паули (St. Pauli). А за да се отдадеш на пълноценен отдих, препоръчваме да отидеш в центъра на Хамбург. Тук реките Елба и Алстер се сливат с пищната градска растителност и образуват живописен пейзаж.

Забележителности в Хамбург

Забележителности в Хамбург

Веднага след като пристигнеш в Хамбург с един от нашите автобуси, ще видиш основната забележителност на града, а именно църквата „Св. Михаил“ и в частност нейната внушаваща кула. Сградата е наричана още „Мишел“ и нейната архитектура е толкова впечатляваща колкото тази на кметството. Районът около кметството е бил построен отново след Втората световна война (и последвалите бомбадировки) и днес е популярна туристическа дестинация.

Разходката покрай река Елба, от центъра на града към пристанището, е задължителна. По пътя ще видиш все още незавършената концертна зала Elbphilharmonie и Miniatur Wunderland – най-големият железопътен модел в света. Не пропускай да посетиш Стария тунел на река Елба (St. Pauli-Elbtunnel) – когато преминеш през него, пред теб ще се разкрие  неповторима гледка над Хамбург. 

Култура и история в Хамбург

Хамбург: Култура & История

Не случайно Хамбург е предпочитана автобусна дестинация. Историята на града започва още през 12-ти век, когато крал Фридрих I Барбароса поставя началото на свободната търговия и превръща Хамбург в първия свободен императорски град. По-късно, по време на индустриализацията, Хамбург се разраства и до началото на 20-ти век, неговото пристанище придобива статут на един от най-важните транспортни възли в света. Нашите любознателни пътници ще намерят цялата информация за произхода на града и неговото съвременно развитие в Хамбургския исторически музей, чиято сграда се счита за архитектурен шедьовър. 

Нощният живот в Хамбург

Нощен живот в Хамбург

Символ на нощния живот в Хамбург е улица Репербан (Reeperbahn), където без съмнение ще попаднеш на разнообразни барове, клубове и ресторанти, и ще се забавляваш до зори. Но ако предпочиташ заведенията с отпускаща атмосфера, имаме малък съвет: избягвай квартал Санкт Паули! Хамбург е космополитен град, така че не се притеснявай – все ще намериш нещо по вкуса ти в другите части на града.

Интересни факти за Хамбург

Интересни факти за Хамбург

Хамбург е известен още като дома на немския музикален театър. Безспорно един от най-често посещаваните мюзикъли в ханзайския град е „Цар Лъв“, но други продукции, които грабват сърцата на малки и големи са „Аладин“ и „Любовта никога не умира – Фантом II“.

Ежегодно, тук се организира и най-зрелищният пристанищен фестивал в света. Поводът е рожденият ден на хамбургското пристанище, което води началото си от далечната 1189 година. Празненствата включват представления на суша, вода и въздух, а туристите, които посещават събитието всяка година са над 1.5 милиона. Пътувай с автобусите на FlixBus до Хамбург и се присъедини към едно от най-пищните тържества в света!

Футболните фенове съветваме да посетят някои от домакинските мачове между Хамбургер ШФ и ФК Санкт Паули. 

Красивите околности на Хамбург

Околностите на Хамбург

Популярни туристически дестинации в околностите на Хамбург са Алтес Ланд (Altes Land), Любек (Lübeck) и Щаде (Stade).

Алтес Ланд е най-голямата затворена площ с овощни градини в Европа, която се разпростира около градовете Хамбург, Щаде, Букстехуде и Йорк. Прясно набраните плодове, сламените селски къщички, музеите и църквите в района превръщат мястото в любима дестинация за отдих на много туристи.

Любек, на около 60км северно от Хамбург, е град със славно минало и едно от пристанищата на Балтийско море. През Средновековието Любек е столица на Ханзейската лига (съюз на търговски градове от Северна Европа) и важен транспортен възел. В периода между 12-ти и 17-ти век ежедневно оттук се превозвали скъпоценни стоки за цяла Европа. От друга страна, старият град на Любек е толкова значим, че ЮНЕСКО го обявява за паметник на световното културно наследство.

Щаде се намира на около 40км западно от Хамбург, на югозападния бряг на река Елба. Едни от най-известните забележителности в града са църквата на св. Козма и Дамян, Старото ханзайско пристанище и аеродрумът (EDHS).

Твоите автогари в Хамбург

Обърни внимание: в Хамбург има 6 автогари
Автобусен билет от 5,99 лв.
Брой връзки от Хамбург 242
Брой автобусни спирки в Хамбург 6
Държава Германия