Нова платформа за споделено пътуване FlixCar стартира във Франция

02/04/2020

+ Стартиране във Франция, достъпно от 17/12/2019, още държави ще следват 

+ Нова, лесна за използване и безплатна платформа за споделено пътуване 

+ Допълва мрежата от автобуси и влакове на FlixMobility  

Париж / София, 19/12/2019 - Глобалният доставчик на мобилност FlixMobility с марките си FlixBus и FlixTrain направи пътуването лесно, удобно и достъпно след старта си през 2013 г. За да позволи на повече и повече хора да пътуват удобно, FlixMobility стартира FlixCar, новото начинание започна във Франция този вторник, 17 декември. Новият продукт е безплатен и ще допълни мрежата на FlixBus.  

Желана алтернатива за мобилност за 9 от 10 любители на споделено пътуване   

Представителни проучвания1 сред пътниците, привърженици на споделеното пътуване на средни и дълги разстояния във Франция показват, че повечето потребители биха приели нова платформа за споделено пътуване и са готови да променят платформата, която използват в момента.  

• Близо до 9 от 10 привърженици на споделеното пътуване (86%) чакат алтернативна платформа за  споделено пътуване

• Близо до 8 от 10 привърженици на споделеното пътуване и шофьори (78%) са готови да променят платформата, която използват в момента  

Безплатна платформа, сигурна и лесна за използване  

FlixCar не изисква комисиони или такси от своите потребители, плащането става само между пътника и водача. Освен това, FlixCar има за цел да опрости пътуването чрез установяване на процес само с 3 кликвания за шофьори и пътници. Потребителите, които използват споделено пътуване чрез други платформи, могат да прехвърлят предишния си опит и оценки на платформата FlixCar.  

Накратко, FlixCar е:  

• Алтернатива: Нова оферта за пътуване на дълги разстояния само с 3 кликвания

• Безплатна: прозрачна платформа без допълнителни разходи за всички потребители 

• Сигурна: Разрешаване на всеки потребител да прехвърля минали преживявания /отзиви за пътувания 

• Лесна за използване: метод на плащане: в брой или чрез приложения за незабавно плащане  

Наистина допълва автобусната мрежа 

FlixCar отговаря на разнообразните нужди от мобилност във Франция и допълва автобусната мрежа, която в момента свързва повече от 200 дестинации във Франция.  

• Допълнително предложение: FlixCar ще предлага маршрути на средни и дълги разстояния, които понастоящем не се обслужват от FlixBus. 

• Допълнителен избор: FlixCar отговаря на нуждите в последната минута, докато FlixBus предлага резервации месеци предварително 

• Допълващи се по отношение на устойчивостта: Споделеното пътуване и автобусният превоз са най-добрият начин на пътен транспорт с въглероден отпечатък около 3 пъти по-нисък от индивидуален автомобил.  

Yvan Lefranc-Morin, управляващ директор FlixBus Франция: „С FlixCar предлагаме на пътниците още една възможност да стигнат от точка А до точка Б, което позволява още по широко портфолио от географски дестинации, отколкото с автобус, но също толкова достъпно и природосъобразно. FlixCar  ни дава възможност да развиваме нашата мрежа, но в същото време и да предлагаме повече връзки от врата до врата на пътуващите. След пътуване с FlixBus, споделеното пътуване с кола може да бъде начин за пътника да достигне до последната точка на дестинацията.” 

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ (PDF)