FlixBus започва да предлага своите автобусни услуги в Обединеното кралство и Прибалтийските страни

07/08/2020

+ Разгръщане на бизнеса в Обединеното кралство и Прибалтийските държави с нови вътрешни и трансгранични услуги

+ От 23 юли: FlixTrain рестартира услугите си в Германия с обновени влакове

+ Дезинфекция, допълнително почистване и безопасно разстояние: пътуване по време на коронавирус 

Мюнхен/Берлин, 27/07/2020 – юли е много важен месец за FlixBus, тъй като най-големият доставчик на междуградски автобусни услуги в Европа стъпва на територията на Обединеното кралство и Прибалтийските страни Естония, Латвия и Литва. Освен разширяването във Великобритания и Прибалтийските държави, FlixMobility също така рестартира железопътния си бизнес. От 23 юли FlixTrain вече оперира в Германия между Берлин и Кьолн.

Обединеното кралство е част от мрежата на FlixBus от 2 юли. В подкрепа на британската икономика, FlixBus ще си партнира с местни, оторизирани автобусни фирми, които често са част от семейни бизнеси, и част от градовете в мрежата са Лондон, Бирмингам, Манчестър и Бристол като първоначално предоставя около 200 пътувания седмично. В същото време FlixBus възстановява и услугите си до континентална Европа свързвайки Лондон директно с градове като Амстердам, Париж и Брюксел.

От 16 юли FlixBus предлага ежедневни връзки от трите балтийски столици Талин, Рига и Вилнюс както и повече от 10 нови дестинации като Каунас и Пярну - популярна лятна дестинация в Естония. От самото начало се предлагат и нови международни връзки достъпни по направление Вилнюс – Берлин и Талин - Варшава.

Андре Шваймлейин, главен изпълнителен директор на FlixBus: „С облекчаването на ограниченията в много от европейските страни, хората отново ще искат да пътуват, за да видят семействата и приятелите си или пък да пътуват по работа. С нашите комплексни хигиенни мерки ние предлагаме пътуване на клиенти си, което е безопасно и в същото време удобно и устойчиво. През отминалата година усилено подготвяхме разширяването си във Великобритания и Прибалтийските държави и сега сме щастливи да обявим тези следващи стъпки в международното разрастване. Освен това партньорите ни са местни фирми – засегнати тежко от COVID-19, на които ще дадем тласък.”

Тъй като в повечето европейски страни, пътуването отново е възможно, FlixBus очаква, че скоро ще може да увеличи мрежата и да предлага още повече дестинации. През юни фирмата също така рестартира българските връзки и в момента предлага възможност за пътуване от София и Пловдив до градове в Германия, Австрия, Словения и Хърватия.

Комплексни хигиенни мерки за безопасно пътуване

С разширяването на пътната мрежа ще продължат да се прилагат комплексните мерки за хигиена и безопасност, разработени от FlixBus, в сътрудничество с експерти.

Автобусите се дезинфекцират напълно след всяко пътуване и се проветряват в допълнение към подаването на свеж въздух през вентилацията по време на пътуването. В момента качването и слизането  става само през задната врата на автобуса. Безконтактното дигитално чекиране и наличният дезинфектант на борда са друга важна част от хигиенната концепция. Разстоянието за безопасност от 1,5 метра което междувременно се превърна в стандарт, трябва да се спазва както в местата за изчакване на спирките, така и при качване и излизане от автобуса. Носенето на средство за покриване на устата и носа е задължително при качване и слизане и по време на цялото пътуване.

Пътниците на FlixBus получават най-важните  инструкции за безопасност с потвърждението на резервацията при закупуване на билети онлайн и чрез мобилното приложение. Всички мерки за безопасност се обясняват и от водачите на борда и могат да се прочетат предварително на тяхната начална страница. FlixBus продължава да работи в тясно сътрудничество със здравните и държавни органи и естествено следва съветите им. Компанията продължава да отправя призив към своите пътници да пътуват само ако са здрави и спазвайки мерките за безопасност.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ (PDF)