FlixBus стартира FLIXtainment

02/04/2020

Българските пътници вече имат възможност да гледат филми и телевизионни предавания, да слушат най-известните бестселъри като аудио книги и да играят игри по време на пътуването си

+    Популярни филми на Universal и Paramount, книги от Audible и съдържание от Rakuten Kobo

+    Подобрена Wi-Fi връзка и хардуер от Icomera

+    Изцяло безплатно съдържание във FLIXtainment благодарение на Wi-Fi връзка от FlixBus

+    Повече оборудвани автобуси всеки ден по пътищата на Европа

София, 29/1/2020 - Пътуването с автобус в Европа ще стане още по-приятно благодарение на стартирането на FLIXtainment – безплатното забавление на борда на автобусите на FlixBus. Компанията започна да предлага тази услуга през първата половина на 2019 г., а сега забавлението на борда на автобусите ще е част от услугите и в България. Пътниците в избрани автобуси на FlixBus ще получат достъп до съдържание, включващо филми на Universal, предоставени от MPLC, аудио книги от Audible, електронни книги от Rakuten Kobo и мини игри. Цялото съдържание във FLIXtainment е безплатно и достъпно от личните устройства на пътниците при свързване към Wi-Fi мрежата на FlixBus.

„Непрекъснато се стремим да направим пътуването още по-забавно за всички пътници. Със стартирането на системата ни FLIXtainment система за забавления на борда предоставяме отлично изживяване на пътниците още от момента, в който влязат в автобуса“, сподели Даниел Краус, основател и главен изпълнителен директор на FlixMobility. „Комбинирайки технологията на FlixBus с невероятното съдържание, предоставяно от Audible, Rakuten Kobo и други доставчици, продължаваме да подобряваме цялостната услуга при автобусните пътувания на дълги разстояния.“ 

„Пътуването е един от най-естествените поводи да се насладим на чудесни истории. Сега пътниците в Европа имат лесен достъп до уникалната селекция на Audible Originals и аудио книги на немски, английски, италиански, френски и други езици. Много пътници ще имат възможността да се докоснат до чудесния свят на историите от  аудио книгите и ще оценят възможността да имат още по-приятно изживяване по време на своето пътуване по работа или за удоволствие. Вдъхновяващи и забавни истории, представени от най-добрите актьори и разказвачи – насладете им се сега в автобусите на FlixBus“, предлага Оливер Даниел, регионален мениджър на Audible Germany. 

В допълнение към възможностите за забавление FLIXtainment ще предостави и по-добра Wi-Fi връзка и карта с позицията на автобуса в реално време. Пътниците ще осъществяват достъп до системата FLIXtainment система за забавления на борда от личните си устройства, като се свържат с Wi-Fi мрежата на FlixBus и посетят media.flixbus.com. Следвайки упътванията на екрана, ще могат да се насладят на 25 филма от Universal и Paramount, на повече от 100 аудио книги, 75 електронни книги, 30 международни списания и приблизително 20 мини игри. 

Благодарение на уникалния бизнес модел, в който FlixMobility се занимава с технологичното развитие, планирането на мрежата, ценовите стратегии, оперативния контрол и маркетинга, докато малките и средните дружества – наши партньори, се грижат за ежедневното оперативно функциониране на автобусите и влаковете, FlixBus продължава да насочва вниманието си към внедряването на иновации в традиционния свят на транспортните услуги. Само през 2018 г. FlixMobility стартира интегрирането с Apple Pay, Google Pay и Google Асистент, предостави безплатен достъп до виртуална реалност в автобусите до и от Лас Вегас и въведе собствени технологични разработки, като функциите за резервиране на седалки и проследяването на живо „Къде е автобусът ми?“.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ (PDF)