Ако срещаш затруднения, докато се опитваш да получиш достъп до този уебсайт, моля, свържи се по телефона с 00359 (0) 249 17 881 или използвай приложение Google Асистент за FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Поглед към изминалата година: През 2018 г. FlixMobility е автобусният оператор с най-обширна мрежа в света

FlixBus

++    Компанията вече оперира в 29 държави, след като през 2018 г. започна дейност в САЩ, България и Беларус.

++    40% ръст на дневните маршрути – броят им достига от 250 000 на 350 000 на ден през изминалата година.

++    Стартирането на FlixTrain в Германия добавя още опции и дестинации към     съществуващата автобусна мрежа.

++    Компанията стартира първите в света електрически автобуси на дълги разстояния     във Франция и Германия.

++    Път на иновациите: виртуална реалност, Google Pay, Apple Pay, функцията „Къде е автобусът ми?“, резервиране на седалки и много други.

София, 30.01.2019 г. – След още една година на ускорен растеж FlixMobility се превърна в най-големия доставчик на автобусни превози в света с най-обширно покритие на мрежата – вече свързва хората в 29 държави и предлага повече от 350 000 маршрута всеки ден в Европа и Съединените щати. FlixMobility постигна годишно увеличение от 40% на предлаганите маршрути. В допълнение на това, през 2018 г. стартира FlixTrain в Германия като нова възможност към съществуващата автобусна мрежа, а във Франция и Германия започна експлоатация на първите в света изцяло електрически автобуси за извънградски пътувания. Компанията навлезе на нови пазари, внедри различни иновации и много други.

„Въпреки че изминаха едва пет години от началото на FlixMobility, всяка година поглеждаме смело все по-надалеч“, сподели Андре Швемлайн, основател и главен изпълнителен директор на FlixMobility. „През изминалата година пренесохме услугите си отвъд океана – в Съединените щати, стартирахме зелените влакове на FlixTrain в Германия, пуснахме в експлоатация първите в света изцяло електрически автобуси за извънградски пътувания във Франция, а след това и в Германия, положихме началото на националните мрежи в Полша и Швеция и на вътрешните връзки в Белгия и Швейцария, внедрихме множество иновации в нашите автобуси и влакове. Очакваме да продължим всичко това със същото темпо и през 2019 г. с помощта на прекрасния ни – и разрастващ се – екип.“

Година на иновации

Благодарение на уникалния бизнес модел, в който FlixMobility се занимава с технологичното развитие, планирането на мрежата, ценовите стратегии, оперативния контрол и маркетинга, докато малките и средните дружества – партньорите на компанията, се грижат за ежедневното оперативно функциониране на автобусите и влаковете, FlixBus продължава да насочва вниманието си към внедряването на иновации в традиционния свят на транспортните услуги. Само през 2018 г. FlixMobility стартира интегрирането с Apple Pay, Google Pay и Google Асистент, предостави безплатен достъп до виртуална реалност в автобусите до и от Лас Вегас и въведе собствени технологични разработки, като възможността за резервиране на седалки и проследяване на живо „Къде е автобусът ми?“.

В допълнение към новостите в самите автобуси FlixMobility стартира и два допълнителни продукта: FlixTrain в Германия и първите в света електрически автобуси за извънградски маршрути във Франция и Германия. Тези продукти допълват съществуващата мрежа на FlixBus и предоставят още повече възможности за пътуване.

Стартиране на нови и разширяване на съществуващи мрежи

През 2018 г. FlixMobility предприе сериозна крачка  по отношение на мрежата си, като стартира маршрути в югозападната част на Съединените щати. Управлението на тази дейност се извършва от новооткрития офис в Лос Анджелис. Тя стартира през май с маршрути до 27 дестинации, включително Лос Анджелис, Лас Вегас, Финикс и Тусон. Мрежата се увеличи двойно благодарение на разширяването на дейността на компанията в централната част на Калифорния и района на залива на Сан Франциско. Това разширяване ще продължи и през 2019 г., тъй като FlixBus USA ще започне дейност в Тексас и на североизток от Ню Йорк, където бе открит нов офис на FlixMobility.

FlixMobility увеличи предлаганите услуги и в Европа чрез стартирането на дейности в България и Беларус, чрез новите вътрешни връзки в Белгия и Швейцария, чрез новите национални мрежи в Полша и Швеция, чрез двойното нарастване на мрежата на FlixBus в региона на Бенелюкс и новите маршрути във всички европейски държави, в които компанията работи понастоящем.

Разрастващ се екип

Бързият растеж на FlixMobility се дължи до голяма степен на големия и разрастващ се глобален екип. Около 1500 служители работят за FlixBus и FlixTrain в 16 офиса, разположени в 14 държави. Ангажирайки служители в самите пазари, на които работи FlixBus, дружеството може непрекъснато да се адаптира както към нуждите на пазара, така и към нуждите на местните клиенти.

В допълнение към своите  служители FlixMobility работи с 300 партньори, които от своя страна наемат повече от 7000 шофьори и машинисти за FlixBus и FlixTrain. Всички тези служители са помогнали на повече от 100 милиона пътници досега да достигнат до тяхната крайна дестинация, от както FlixBus започна дейността си през 2013 г. само с няколко на брой маршрути в Германия.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ (PDF)