Ако срещаш затруднения, докато се опитваш да получиш достъп до този уебсайт, моля, свържи се по телефона с +359 2 493 0121 или използвай приложение Google Асистент за FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Новини относно мрежата на FlixBus

Пътуване по време на Covid-19:

За международните пътувания държавите имат специфични изисквания относно здравните мерки и влизането. Моля, проверете всички официални регламенти, като посетите официалния сайт на ЕС и въведете директно подробностите около пътуването си. Неспазването на регламентите може да доведе до отказ за качване на клиентите на борда.

Редовно обновяваме FlixBus мрежата и я адаптираме към настоящите правила, като спазваме специалните мерки за безопасност, както в България, така и в чужбина. Увери се, че си постоянно информиран за новости в мрежата на FlixBus, като се регистрираш за нашия бюлетин тук

Безопасността и благосъстоянието ти, както и на нашите шофьори, партньори и служители са нашия водещ приоритет и докато ние поемаме нашата част, ти играеш ключова роля в подсигуряването на своята и безопасността на останалите пътници в автобуса. Моля, прочети и се увери, че спазваш нашите мерки за безопасност:

 • Преди да резервираш се увери, че желаното пътуване е възможно. Придържай се към препоръките и наредбите на местните здравни и правителствени институции, както и тези на останалите страни, през които ще пътуваш. Пътниците, пътуващи през международни граници, са отговорни за предоставянето на всички необходими документи за пътуване и за спазването на разпоредбите на всяка държава.
 • Нашите клиенти трябва да носят средство покриващо лицето или маска по време на качване и по време на цялото пътуване.
 • Дезинфектант за ръце ще бъде на разположение на борда за всички клиенти. Нашата препоръка за клиентите е да носят личен дезинфектант за ръце, който да се използват преди, по време и след пътуването.

За да сме сигурни, че пътуването ти ще бъде възможно най-приятното и безопасно изготвихме списък с мерките, които сме предприели, за да ти осигурим най-високите хигиенни стандарти:

Почистване на автобуса:

 • Дезинфекция на превозните средства след всяко пътуване съгласно указанията за дезинфекция въз основа на правилата на СЗО
 • Дезинфектант за ръце на разположение на клиентите на задната врата на автобуса
 • Превозното средство се проветрява преди и след всяко пътуване

Качване и слизане:

 • Шофьори, оборудвани с комплекти за защита на здравето (маски и ръкавици)
 • Качване на борда само от задната врата
 • Инструкции от шофьорите на автобуси / персонала на гарата да се спазва разстояние по време на качването
 • Дезинфектант за ръце на разположение на клиентите по време на качване
 • Дигитална проверка на билети / документи за безконтактно качване на борда
 • Съобщенията от водача за качване и слизане от автобуса ще включват актуализирани инструкции за безопасност
 • Информираме нашите клиенти, че качването може да отнеме повече време от обикновено. Моля, следвай инструкциите на водача и нека билетът ти бъде лесно достъпен за безконтактна проверка
 • Местата на първия ред зад водача трябва да останат незаети, за да се защитят водачите.

Как да получа информация за пътуването си?

Ако има промени в пътуването ти, FlixBus ще те информира, затова няма нужда да се свързваш с отдела за обслужване на клиенти. Моля, когато резервираш билет да предоставяш валиден имейл и телефонен номер, за да можем да се свържем с теб. Отделът за връзка с клиенти е достъпен за теб чрез формата за контакт или линията за връзка. Моля, имай предвид, че поради текущия брой заявки, които получаваме, времето за обработка на заявката или времето за изчакване за свързване с оператора може да е по-дълго от обикновено. Препоръчваме ти да прегледаш нашите подробни ЧЗВ за релевантна информация.

Как мога да заявя възстановяване на сумата?

Ако връзката ти бъде отменена или променена поради настоящите ограничения за пътуване, ние ще се свържем с теб по имейл и ще предоставим подробна информация възможно най-скоро. Ако искаш да анулираш билета си поради промяна в плановете си за пътуване, следвай инструкциите тук.